"uitetut euroopan tuonnit"

JUNES VESA 22.02.2006 13:17

Tehdäänpä galluppi:

Kuinka moni meistä karavaanareista uskaltaisi ostaa ns. saksantuonnin?

MIKSI? MIKSI EI?

HAPUOJA ILKKA 26.12.2007 13:57

Moi, Voisitteko lähettää myyjän yhteystiedot, haluaisin ostaa vaunun ehkä juuri häneltä. Terveisin Ilkka.hapuoja@autotank.com

KANGAS PANU 26.12.2007 14:27

Olen itse tuonut ihan kuivia teitä pitkin Saksasta matkailuauton, peräkärryn, moottoripyörän, vetoauton ja vaunun. Kaksi ensiksi mainittua on jo uusilla omistajille ja heidän kommenttinsa ostajina ainakin ovat olleet kiittäviä. Verrattuna vastaavan ikäisiin ns. suomivehkeisiin kunto oli paljon parempi, syynä suola- ja sorakylpyjen puute. Samoin katsastusmiesten suusta kuullut kommentit puoltavat näitä käytettynä tuonteja.

Olen vakuuttunut tämän hankintatavan sopivuudesta minulle. Kaikki on itse etsittyjä ja itse haettuja, suurin osa suoraan yksityisiltä omistajilta ilman välikäsiä tai konsultteja. Saksan markkinat ovat sen verran suuret, että sieltä löytyy sopiva varusteluyhdistelmä jokaiseen käyttöön myös käytetyistä. Käytän mieluummin suomikauppiaitten palkakseen välistä ottamat tuhannet eurot matkustamiseen kotimaassa ja muualla Euroopassa.

Kukin hankkikoon kalustonsa parhaaksi katsomallaan tavalla, siinä yksi tämän harrastuksen mukava puoli :-)

SAARNIO MAURI 26.12.2007 16:12

Mitkä ovat nämä "suolakylvyt" vaunujen osalta. Talvella ei vaunuja juuri maanteillä näy, pesettekö te niitä suolavedellä, vai mistä on kysymys.

HALMEENMÄKI JUHANI 26.12.2007 17:28

Taitaa olla pikkasen laaja aihe: vetoautoja, matkailuautoja, vaunuja, moottoripyöriä jne. Eli suolaus vaunuissa käyttöautoa pienempää. Mutta ei olematonta, kyllä niitäkin näkyy liki päivittäin liikenteessä tässä rapatalvessa. Toisaalta eipä noita moottoripyöriäkään juuri talvella käytetä, mutta silti Saksassa ensivuotensa viettäneet ovat esim kromeiltaan paremmassa kunnossa. Osasyitä siihen on myös säilytysolosuhteet, ja isompi käyttöaste.

SAARNIO MAURI 26.12.2007 18:12

Ja autojen puolella taitaa Tectyl/Finikor,ym-käsittelut olla tuntematon käsite. Laitteita on monen kuntoisia jokapuolella ja on vain valittava kunnollinen-osti mistä tahansa.Pieni tutustumisreissu pohjoissaksaan talvella olisi paikallaan niille joiden mielestä vain Suomessa suolataan teitä.

HYTTILÄ ESKO O 26.12.2007 19:30

Olen tuonut itselleni pari henkilöautoa (Volvo). En vaan ymmässä miksi vaunu pitäisi tuoda ruotsista saksan kautta. No jokainen tekee miten haluaa...

HALMEENMÄKI JUHANI 27.12.2007 19:31

Siksi koska Saksassa on laajemmat markkinat, ja usein alhaisempi hintataso. Vaikka joskus kuulostaakin hullulta tuo kierrätys. Toisaalta niinpä ne aikoinaan tuli Talmun valmistamat Saabin valaisimetkin halvemmaksi kun kiersivät Salon seudulta Ruåtsiin ja vasta sitten takaisin...

Paras omakohtainen tuontiesimerkki on tuo vaimon käytössä nykyisin oleva jaappanilainen. Ostin viitisen vuotta sitten Braunschweigista, keskisestä Saksasta ja 112tkm ajettuna. Vastaavat suomalaiset yksilöt olivat selvästi mätiä, tämä ei. Tein autolle heti omakohtaisen ruosteenestokäsittelyn, ja auto on vieläkin käytännössä yhtä hyväpeltinen. Lisäksi uskomattoman alhaiselle km-lukemalle on löytynyt "kuntotodisteita" monestakin paikkaa huoltojen yhteydessä. Liian hyvä hukattavaksi, siksi säilyy perheessä!

HYTTILÄ ESKO O 27.12.2007 20:01

Tuon minäkin autoja, pointti ei mennyt läpi :D Eli miksi tuoda RUÅTTALAINEN vaunu suomeen saksan kautta.

JYLKKÄ PEKKA 27.12.2007 20:16

Niin ja verouudistuksen myötä vain tuonti kiihtyy.

Esimerkki: BMW 330 diesel automaatti vm.2004 päästöt 177 g/km veroprosentti 21,7 tietysti kaikilla mausteilla hinta saksassa n.15000 samanlainen karvalakkimalli suomessa sisältää suolauksen ja kivienhakkaamat hinta 30000

Tänne tuotuna 15000+ (autovero 21,7% 30000) +22% verosta.

Jää muuten ihan kiva hakupalkka

LAUKKANEN MAURI 27.12.2007 21:34

JARRUTELKAA VÄHÄN! Olen sitä minäkin UITTANUT KOLME (3)autoa saksata;kaksi piironkia ja melko uuden pakun. EI se auto sielläkään ilmainen ole! ,vaikka kun lukee noita komentteja niin siltä se alkaa tuntua. Mutta kun me IHMISET OLEMME MITÄ SYÖMME;Minun isäpuoli kun oli VR;n (valtin rautateiden eläkeläinen)ja sai matkustaa vapaasti junilla,hän luki lehdestä että naapuri kaupunkissa saa ilmaiset kahvit,matka;100km ja niinpä sitä käytiin ilmaisilla kahveilla ja päivä siinä meni. Vähän sama asia noitten SAKSAN TUONTIEN KANSSA!

KANGAS JANNE 04.06.2008 19:29

Vetoauto ja vaunu (Knaus 500 TKM -03) uitettiin molemmat Suomeen Superfastilla viikko sitten. Nettohyöty molempain kohdalla ainakin 3000 euroa. Keskivertosuomalaislaitteita parempikuntoisia molemmat.

Varteenotettavana bonuksena suurostokset saksalaisesta karavaanikaupasta Hampurin läheltä - välttämättömyystarvikkeiden (porrasjakkarasta vetopään lukkoon) hinnat olivat parhaimmillaan puolet, huonommillaankin kaksikolmasosaa erääseen välisuomalaiseen isoon alan liikkeeseen verrattuna. Tavara oli täysin samaa, Suomessa toki huonommat valikoimat. Mitä jäi ostamatta otetaan kyytiin ensi syksynä samasta maasta. Onneksi otin ko. Bergerin kuvaston mukaan, voin varailla tavarat sinne valmiiksi etukäteen.

On siis katteet kohdallaan suomalaiskauppiailla. Ja vaunumarkkinoilla kunnon hintakupla. Jarrutteluun ei siis ole omatoimimiehillä pientäkään aihetta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.