Tapa hankkia asiakkaita tämäkin - tiedoksi auton tuontia harkitseville

TOIVONEN MARTTI 26.07.2006 16:41

Toin itselleni henkilöauton Saksasta viime syksynä niinkuin olen useamman kertaa maininnutkin. Kokemukset Renaultista kaikenkaikkiaan positiiviset, saksalainen liike maksoi Suomessa tehdyn korjauksenkin.

Turkulaisen ko. merkkiä myyvän liikkeen suhtautuminen on kyllä osoittautunut 'mielenkiintoiseksi'.

Jo viime kesänä tehdyn remontin jotkin piirteet olivat outoja: auto piti viedä 2 päiväksi korjaamolle seisomaan kun "ohjaustehostimen tyyppiä ei voi tietää, se pitää ensin purkaa ja sitten voi tilata uuden osan". Oli sovittu että haen auton tiettynä päivänä. Siellä auto oli tunkin nokassa osat levällään: 'meni kauemmin kuin ajateltiin'. Oliko asiakkaalle ilmoitettu viivytyksestä? Ei ehditty/jaksettu/viitsitty. Minulle esitetty lasku ylitti kirjallisen kustannusarvion yli 400 eurolla. "Näitä tehdään meillä niin harvoin että meni enempi aikaa kuin ajateltiin!" Näin asiantuntijaliikkeessä!

No, laskua soviteltiin kuluttajalainsäädännön mukaiseen suuntaan ja saksalainen liikehän sen maksoi joten ei siitä sen enmpää.

Nyt on samasta autosta avain lakannut toimimasta. Soitin samaan liikkeeseen ja annoin rekisterinumeron. "Juu tilataan heti uusi avain!" Sitten hetken päästä: "No nyt tämä meni vähän monimutkaiseksi kun tämä näkyy olevan itse tuotu auto niin täytyy tuoda auto ja rekisteriote tänne ja maksaa avain etukäteen niin sitten voidaan tilata! Ei meillä ole tarpeeksi tietoa autosta!" "No onhan teillä valmistenumero, sen perusteella avaimen voi kai tilata?" "Ei kun täytyy tuoda auto ja maksaa etukäteen, on tehty sellainen päätös meidän liikkeessä!"

Olin ajatellut huollattaa autoni merkkiliikkeessä ja korjauttaa siellä mahdolliset viat. Olisi sitten mukava hankkia Rellulle uusi samanmerkkinen seuraajakin samasta paikasta kun olisi tuttu talo. Näillä kokemuksilla kyllä kierrän moisen talon kaukaa. mot

LIPPONEN JUKKA 19.10.2006 13:08

Kun itse hakee MB:n Saksasta ei merkkikorjaamolla (ainakaan savossa)eroteltu onko auto virallisen maahantuojan toimittama vai itse haettu. Valmistenumeron perusteella löytyi kaikki mahdollinen jopa varusteluettelo mitä lisukkeita ostettaessa on autossa ollu.

HALMEENMÄKI JUHANI 19.10.2006 18:50

Niinpä, jotkut merkit ovat (jo) oivaltaneet, että käytettyinä maahantuotujen omistajatkin ovat asiakkaita. Ja usein vielä parempia sellaisia, koska autot eivät ole suolattuja suomiruuppuja eli niistä kannattaa pitää parempaa huolta!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.