Talvivaunupohdintaa

Janne Jokelainen 15.04.2018 13:34

Lueskelin tuossa eri kesksuteluja ruotsalaisten vaunujen ylivertaisista talviominaisuuksista. Miten muissa kuin ruotsalaisissa Alde vaunuissa pärjää talvella, jos ei tarvitse välittää harmaavedestä eikä käyttää vesihanoja, ainoastaan ehkä WC:tä? Riittääkö lämmintä ja tiivistyykö kosteus esim kaappein jne taakse? Entä mitä muuta seuraa jos huudattaa lämpimänä ’ei niin hyvin’ eristettyä vaunua. Olis käyttöä vaunulle talvellakin yöpymiseen sukulaisissa käydessä, niin että ollaan vain yöt vaunussa joka parkissa omakotitalon pihassa. Aito kesävaunu olisi vaihtumassa lämpimämpään lähiaikoina.

Mikko Tamminen 16.04.2018 21:44

Kyllähän niilläkin pärjää,kaasua vaan kuluu enemmän.

Heikki Rekola 20.04.2018 19:47

Kokemusta vain soliferista talvipakkasilla. Mielestäni lattialämmitys tuo mukavuutta asumiseen. Meidän vanhassa soliferissa kostuu pakkasilla vähän toisen puolen ikkuna yön aikana kun pakkasta.
T. Heikki

Ari Soini 26.04.2018 08:42

Kaikilla pärjää mutta mukavuudessa on eroja. Toisissa on reunat, seinänvieret viileitä vaikka keskempänä tarkeneekin. Toisissa ei vedet jäädy, toisissa jäätyy. Toisella menee kaasua tuplasti mitä toisella, eli valintoja nuo on.
Mutta, mikä estää ostamasta sitä Ruotsalaista vaunua? Ne on laadullisestikin vallan vertailukelpoisia, joten miksi edes rassata asialla mieltänsä?

Markku Anttila 26.04.2018 11:42

Kokemukset yhdestä Solkusta ja yhdestä Cabby:stä 2000luvulta.Molemmat höyrystää ikkunat yön aikana kun pimennysverhot ja tai hyttysverhot on edessä.Ilmankierto Cabbyssa selvästi Solkkua parempi muttei siinäkään ikkunoiden huurtumiselta välty.En ole tehtaan jäljiltä viritellyt vaunuja joten tehtaan jäljiltä ei voi sanoa kummankaan olevan ikkunoiden höyrystymisen puolesta parempia kuin esm.Detlef.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.