solifer irtovesisäiliö

Timo Anttila 10.07.2017 11:23

Heippa ja hyvää kesää karavaanarit.Olen laittamassa ensimmäistä vaunua ja olen tutkiskellu eri merkkejä.SEN HUOMASIN ETTÄ SOLIFFERISSÄ ON ERILLINEN IRTOVESISÄILIÖ NIIN EIKÖS SE OLE ERINOMAINEN KEKSINTÖ JA IHMETTELEN MITEN MUUT EI OLE OTTANU KÄYTTÖÖN KANS.Sehän on helppo ja ei välttämättä tarvi täyttää isoa säiliötä pikkureissujen takia esim viikonloppu ja talvella kans ei tarvi tyhjentää isoa säiliötä.MIELELLÄÄN KUULISIN KOKEMUKSIA KÄYTÄNNÖSSÄ TEILTÄ KOSKA TÄÄLLÄ ON OLLU VARMASTI MONIA ERI MERKKEJÄ TEILLÄ.KUINKA TÄRKEÄ TUO OMINAISUUS OIS OLLA.Vaunuja mitä olen katellu on solifer 600 630.Polar 590 620.CABBY 650 JA 700.Miten paljon menee vetäminen raskaammaksi nuissa ko koko kasvaa tuonverran.Vetoautona on skoda superb 170 hv diesel 4x4

Juhani Halmeenmäki 10.07.2017 17:21

Ihan samaa mieltä irtosäiliön käytännöllisyydestä. Mutta on siinä haittansakin, eli tilavuus ei riitä suihkuun jos haluaa puskaparkissa majailla, ja tyhjä lämminvesivaraajakin haukkaa pytyn pahasti vajaaksi. Eli paras on se malli, jossa molemmat.

Hannu Jylhä 10.07.2017 18:18

Molempi parempi. Kiinteäsäiliöinen on helppo ja siisti täyttää suoraan letkusta. Ja ei sitä 50 l säiliötä tarvi täyteen laittaa. Irtosäiliöisen vesipumppu tiputtaa aina vähän kun sen nostaa säiliöstä. Säiliön pesu on irtosäiliössä helpompaa. Vaunun koossa on mielestäni enemmän kiinni käytöstä. Jos liikkuu paljon ja koluaa pieniä kyliä niin arvostaa pienempää vaunua ja rinneparkissa kaikki tila on tarpeen.

Toivo Koistinen 11.07.2017 09:27

Olen sitä pohtinu, koska meillä kiinteä säiliö on miesluukun osalta semmoinen, että kuivaamisessa pitäisi olla puolitoistametrinen käsi, ja siinä viis niveltä.
Säiliössä pitäisi olla päällä puhdistusluukku, ja mielellään kaksi, eikä päässä, kuten meillä
Niin olen pohtinu tuohon irtosäiliötä, jossa pumpun letku, joka menee säiliön alalaidasta sisään, pitäisi laittaa pikaliittimillä, jotta irroitus vesi systeemistä, ja takaisin laitto olisi hyvä.
Mutta säiliön täyttö sängyn alle on kuitenkin paras ulkokautta, jotenka sekin systeemi pitäisi saada irroitettua helposti, ja koko systeemi on hankalampi, kun sen säiliön siivoaminen.
Toisalta vesisysteemin tyhjennys talvella käytön jälkeen on tehtävä, ja säiliö pitää sillon olla kiinni
Näyttää vissiin siltä, että kädet venyvät vanhemmiten, koska olen sen oppinu aika hyvin jo. Ei ole hoksinu laskea, josko niveliä olisi tullut lisää käsivarteen.
Varmaan sellaisessa autossa / vaunussa, jossa iso sadanlitran säiliö, on ainoa vaihtoehto kiinteä.
Mutta siihen voisi ympätä juomavettä, ja talvikäyttöä varten irtosäiliön, ja siihen oma pumppu, josta letku pikaliittimellä yhteen hanaan, josta saa sen astian vettä käyttöön.
Miksikähän valmistajat eivät laita esim tiskialtaan alle irtosäiliötä juoma, ja tiskivesille omalla pumpulla, ja letkupikaliittimellä, ja toinen isompi pesuhuonekäyttöön.
Toivopoika

Kari Virtanen 12.07.2017 12:35

Moi. käytän itse Etolasta ostettua hanalla varustettua irtosäiliötä siitä saa kahvi- ja juomaveden mukavasti, joskin se vie pöytätilaa. Mielestäni hyvä ratkaisu.

Esko Hyttilä 12.07.2017 18:29

Noissa 2007 ja uudemmissa Solifereissa on keittiön kaapissa oma kannu mistä keittiön kylmävesihana ottaa veden. Muut hanat ottaa kiinteästä säiliöstä.

Timo Haapanen 13.07.2017 08:32

Sittenhän on niin ettei tiskialtaaseen tule lämmintä vettä?

@timppa

Esko Hyttilä 13.07.2017 16:43

Riippuu tilanteesta. Mikäli kiintosäiliössä on vettä, kuuma tulee sieltä. Mikäli ei niin tulee vain se kylmä keittiöstä. Ei muuta. Tällöin ei tarvitse tyhjentää vesisäiliöitä eikä kuumanvedenvaraajaa, koska niissä ei vettä.


Just kuten aloittaja halusi
muokattu: 13.7.2017 16:44
Perttu Kaasinen 13.07.2017 20:37

Soliferissa oli vm1973 keittiön yläkaapissa 10ltr vesikanisteri jonka pienemmässä korkissa oli hana,siitä oli helppo valutella kahvi ja juomavedet.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.