Solifer 510 L lämmitysongelmia

Matti Suvilampi 30.10.2020 09:37

Nyt talven kynnyksellä testailin vaunun lämmitystä.

Sähköpatruuna kävi hetken, jonkin verran lämpisi ennen sammumistaan, eikä sitten enää suostunut käynnistymään. Sulakkeet tarkastettu, paitsi ohjauskeskusta en ole irrottanut.
Kaasulla testattaessa vaunu kyllä lämpisi, mutta kiertovesipumppu alkoi muutaman tunnin käytyään pitämään melkoista ääntä, lopulta vinkumaan niin, että naapuritkin huomasivat.
Vaunu on ollut muutaman vuoden käyttämättä.
Jos vika on vesipumpussa,onkosähköpatruunalla oma pumppu vai vain primuksen vieressä oleva viva pumppu. Onko pumpulle tehtävissä jotakin, o melko kallis.
Timo Haapanen 30.10.2020 11:08

Näet patruunan pumpun kurkkaamaalla. Yleensä patruunassa on 230 V:n pumppu mutta muistaisin niitä olevan ilmankin.
https://aijaa.com/agQUtR

@timppa

Matti Suvilampi 30.10.2020 11:57

Sähköpatruunan päässä on alumiininen jatke, johon menee johtosarja, joten oletan tämän olevan 230 v kiertovesipumppu. Mikä voisi olla vikana sähköpatruunassa, onko se korjattavissa ja saako siihen varaosia. Voisiko syynä olla siinäkin kiertovesipumppu. Testikäytössä sähköpatruuna ei kuitenkaan huomattavasti äännellyt.

Entä 12 v kiertovesipumppu, vika on todennäköisesti pumppuosassa, eli siinä, johon tulee ja josta lähtee kiertovesi? Onko pumpulle tehtävissä jotakin, puhdistus?. Myydäänkö pumppua erikseen, vai pitääkö vaihtaa pumppu moottoreineen. Luin jostakin,että pumpuksi voi vaihtaa Motonetissakin myytävää pumppua, mutta se on ääekkäämpi kuin alkuperäinen, onkonäin. Alkuperäisessähän ei ole akselia, jonka johdosta pumppu on hiljainen. Onko Motonetin pumpussa sitten akseli.


Timo Haapanen 30.10.2020 16:48

Pumppu ja pesä on erikseen saatavana
https://www.vapaa-aika.com/search/?q=Primus+pumppu

@timppa

Ritva Suomalainen 30.10.2020 19:28

luultavasti on konsensaattori mennyt rikki , minulta löytyy konsensaattoreita jotk käy moottoriin , minkä värinen on moottori punain vai sininen , minulta löytyy myös koko patruuna on huollettu rele kortti ja konkka vaihdettu , otappa kuva patruunasta ja lähetä muldiama viestin minun kännykkään , ja niin minulta löytyy myös 12v kiertovesi pummppuja
t.Rauno tässä puh no 0405414228

Matti Asikainen 31.10.2020 09:54

90-luvulla minulla oli entinen Telen työkunta-auto, jossa oli Primus-lämmitin ja -pumppu. Pumppu pyöri kylmänä hienosti, mutta lämmetessään se juuttui kiinni pesäänsä. Korjasin pumpun viilaamalla juoksupyörän siipiä hieman, minkä jälkeen pumppu toimi moitteettomasti 7 vuotta, minkä ajan auto minulla vielä oli.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.