Sauna vaunuun

KUNNAS TAPANI 12.01.2008 20:05

Uudessa Caravan-lehdessä oli juttu vaunuun tehdystä saunasta. Harmi vain, että juttu oli puristettu niin lyhyeksi - olisi ollut kiva lukea tarkempi (kuvitettu) kuvaus saunan rakentamisesta. Ei sillä että olisin itselle tuollaista tekemässä, vaikka erikoisesta saunanrakennuksesta onkin kokemusta: VW-porukan kanssa tehtiin kerran sauna vanhaan kuplavolkkariin ja päästiin sen kanssa Kymmenen Uutisten loppukevennykseenkin.

Vaan jos matkailuauton mukana haluaisi saunaa kuljettaa, niin voisikohan sellaisen rakentaa vaikka Poksiin? Tai voisi kai sellaisen askarrella vaikka ihan tavalliseen henkilöauton perävaunuunkin, jos vain painorajat ei pauku.

POKKINEN TAPANI 12.01.2008 21:33

Meillä "lievästi" saunaan hurahtaneilla se pakollinen Sauna on juuri tavalliseen kevytperävaunuun rakennettuna. Ja hyvä niin. Paino ei tällaisessa kasaanmenevässä ole mikään ongelma. Perävaunun kannen päällä kuljetamme lisäksi vesivanerista limisaumatekniikalla tehtyä, 5,30m pitkää soutuvenettä. Kaikki rakenteet mahtuvat tuon kannen/katon alle, ollen suojassa kuljetuksen ajan. Vene kiinnitetään neljällä Thulen vanhalla kattotelineellä yläpäästä, pulteilla veneen hankainreikiin. Alapäästään tangot menevät perävaunun rungosta niin ikään pulteilla läpi, sulkien paketin ja veneen paikoilleen. Kansikatosta laskeutuvat perssuseinät, joissa muovista ikkunat. Kiukaana puilla lämpiävä, jonka ensimmäisessä piippujatkossa lämminvesivaippa, josta kiehunut vesi kiukaan sivussa olevaan irtosäiliöön. Toinen lauteista niveltyy kärryn pohjalle ja toinen kiinnitetään läpipultilla kärryn laitaan. Katon/kannen laidoissa paikat aluminisille pystytysputkille ja toinen pää kärryn alaosiin. Kuljetuksen aikana lyhyemmät, jotka lukitsevat kannen kulmistaan.

Kellä sattuu olemaan satelliitti tai muu mahdollisuus nähdä Latvian tv:tä. Huomenna muistaakseni noin klo 15, tulee meillä joulunaikaan kuvattu osa kaksi, sarjasta kuuden maan eri saunakulttuureista, siis TVNET canel 7, jossa tuo sauna ja sen pystytys kuin kylpeminen pitäisi näkyä. Ohjelman nimi jotain PIRTS...

HAAPANEN TIMO S 13.01.2008 15:40

Tuli kiire, mutta kokeilkaa tuolta: http://wwitv.com/portal.htm?http://wwitv.com/television/index.html?http://wwitv.com/television/116.htm

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.