Saksalaisten vaunujen laatu/arvostus järjestys.Mikä laadukas 2+3 perheelle(vm,99-03)?

AINASOJA ARI 21.08.2006 14:06

Olen lähdössä ostamaan perheelleni lastenhuonemallin vaunua Saksasta.Kyseeseen tulee 500-580 kokoluokan vaunu ja 230 max leveys.Kokemusta meillä on ennestään LMC,Hobby ja Adrian vaunuista.Olisi kiva kuulla mielipiteitä myös muistakin saksalaisista ko.kokoluokan vaunuista.Myöskin edelleen Hobby tai LMC tulevat kysymykseen vaunua valitessa.Onko esim.FENDT tai TEC laatutuotteita?

TERVO JARI 21.08.2006 17:58

jo vaikeampi toteuttaa noinvain että ei tarvitsi ruveta "pöytää kaataan". Tilauksesta saa miltei vaunuun kuin vaunuun kolmepetiä sisältävän "kerroshirviön" mutta ne ovat jo aika ahtaita petata ja käyttää.Ja ikkunointi kolmikerros-sänkyyn on taiteenlaji sinäänsä. Ja kuinka paljon ikkunaa tarvii "sänky"?, ehkä olisi jo parempi ettei niitä jokaista erikseen "ikkunoitaisikaan koska ainaski meitin vaunussa ylempi ikkuna tahtoo "itkeä" kylmemmillä ilmoilla kun ilmankierto jää vähäiseksi kun ikkuna on jo reippaasti patterin yläpuolella. Meitin vaunu Dethleffssin Newline 500 SK,( NewLine on poistunut malli ).

Tilaa vaunu kolmikerros-sängyllä ja jätä ikkunointi pois, saat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, jos talvikäyttöä on, niin ei ole kylmää ikkunapintaa niinpaljoa ( lämpötaloudellisempi) ja tulevaisuudessa vähempi vuotavia ikkunoita. Ja pesussa ei ole niinpaljoa ikkunoita "naarmittavana".

Älä jätä Dethleffs:ssiä pois vaihtoehdoista, tosin taitaapa olla nykyään niin että jos tuonne vaunu/as-autojen valmistajien taustoihin tutustuu tarkemmin, taitaa löytyä samat omistajat useista erimerkeistä kuten lämmityslaitepuolellakin omistajuus taitaa jo olla "yksissäkäsissä", tutkikaa te jotka tuon paremmin taidatte...

Jari

Ps. Hyvvää ja onnekasta Saksan matkaa....

TYNYS HEIKKI 21.08.2006 22:26

Hobby kai tulee lähinnä kysymykseen, jos ei halua palapeliä kasailla aamuin illoin. Tyhmä kysymys: miksi kapea vaunu viidelle hengelle? Jos pöytäryhmä on keskellä, niin se on leveässäkin vaunussa niukanoloinen. "Kotimaisesta" (Solikka) olis olemassa se NS -malli, missä on pedit viidelle, jos pitää takapään pienen pöytäryhmän koko ajan vuoteena.

HAAKSI PETRI 21.08.2006 23:04

Edellinen vaunumme oli TEC 530TK lastenhuonemalli vuodelta -91. Pohjaratkaisut ovat kehittyneet aikalailla tuon jälkeen, mutta vaununa TEC oli laadukas ja olimme siihen erittäin tyytyväisiä. Pohjaratkaisussakin ainoa "vika" oli pakollinen pöytä/vuode rumba aamuin illoin. Lastenhuone oli TECissä tilava. Syy vaihtoon oli sopivan uudemman vaunun löytyminen mukavalla kaupalla.

Nykyinen vaunumme on Wilk Safari 560DM -00, leveys 230 cm, jossa parivuode edessä, ruokailuryhmä keskellä ja kerrossängyt + WC takana. Wilk on laadukas ja viimeistelty vaunu jota uskallan suositella mikäli vain sopiva pohjaratkaisu löytyy. Tämän 230 cm leveän vaunun ruokailuryhmästä on erittäin helppoa tehdä vuode, koska kyseessä ei ole U-ryhmä kuten 250 cm leveissä vaunuissa. Toisaalta taas ruokailutila on aika ahdas.

AINASOJA ARI 22.08.2006 12:03

Siksi vain 230cm leveä,koska vaunulla liikutaan paljon eli ei ole kesämökin "korvike".Lisäksi mahtuu paremmin talliin ym.

AINASOJA ARI 04.10.2006 09:38

Moi.Toin viime viikolla Hobby 500KMFE Deluxe Easy vm.2003 vaunun Saksasta.Homma onnistui helposti ja ko.malli tuntuu aika mukavalta 2+3 perheelle,joka liikkuu vaunun kanssa.Tässä mallissa on ainoana pöytäryhmä 2+3.

TYNYS HEIKKI 04.10.2006 17:20

Tähän pitäis nyt osata kommentoida silleen, ettei asianosaiset tai kukaan muukaan vedä hernettä nenään. Eli ei ole tarkoitus nokerrella kenellekään. Mutta vaunun leveys ja se, että sillä liikutaan paljon, eivät mielestäni ole toisensa pois sulkevia ominaisuuksia. Meillä on 254 leveä vaunu, millä tosiaan liikutaan sen verran, kuin aika antaa myöten. Missään vaiheeessa en ole kokenut hankalaksi vaunun leveyttä, en edes Norjan rantateillä. Ja sisätiloissa on kyllä melkoinen ero edelliseen 227 leveään koppiin. Eri asia tietysti, jos on muitakin asiaan vaikuttavia seikkoja, kten tuo tallin leveys ym.

HAAPAKOSKI OSSI 04.10.2006 22:14

Mitä tarkoitat lauseella "Tässä mallissa on ainoana pöytäryhmä 2+3"? eikö viissatasen pöytäryhmä ole 2+2 kokoluokkaa ja 2+3 makuupaikat ainoaa pöytää purkamatta vain 3-kerros sängyllä. Isompi pöytä on 560 mallissa, joka on kylläkin alkuperäisen kysymyksen mukaan liian leveä ja samaa pohjamallia löytyy muistakin merkeistä.

AINASOJA ARI 05.10.2006 12:17

Mielestäni kyllä leveydellä ajossa on merkitystä.Esimerkiksi:pysäköinti kaupungeissa,tien päällä ei 230 leveällä tarvitse täriseviä lisäpeilejä(vetoautona pikkubussi).Mitä tulee sisätiloihin niin meillä enimmäkseen vaunussa kylläkin vain nukutaan.Mitä hankintahintaan tulee,niin ainakin Saksassa olivat saman arvoisia 230 tai 250 leveät.Mutta jos vaunu on "ikuisuus parkissa" tai kesämökin korvike,niin silloin "leveä" on varmaan parempi vaihtoehto.

AINASOJA ARI 05.10.2006 12:25

Hei.Hobby 500kmfe mallissa on toinen istuinpenkki leveämpi,johon sopii 3 lasta istumaan(pöytä on leveämpi siltä puolelta),toiselle puolelle sopii 2 aikuista.Muissa tämän 230 leveissä on vain istuintilat 2+2.Yöksi tästä pöytäryhmästä leveä sänky yhdelle ja kaksi lasta kerrossänkyyn,vanhemmille parisänky etupäässä.

HYTTILÄ ESKO O 05.10.2006 17:22

Olen esim. tänävuonna vetänyt 254 leveätä S6+:aa n 7000km, tuli kierrettyä Espanjassa, Provencen pikkuteillä ja vielä esim. Belgian ardenneilla. Hyvin mahtui kulkemaan ilman valitatmista. Eikä hyvät vetopeilit tärise ollenkaan. Tietysti niitäkin on monenlaisia. Kuten vaunuja sekä kuskeja.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.