sähköautolla vetäminen

Juha Lindström 19.03.2020 08:33

Mitenkäs sähköauto veturina?

Itsellä Audin E-tron alla ja autossa koukku. Mahdollisuus lainata vaunua.. Norjassa olivat testailleet, että 200km luokkaa menisi akullisella, mikä on ruuhkasuomesta päästyä ihan ok.

Mutta mitenkäs tuo latailu sitten alueilla. Ei taida missään olla töpselin töpseliä tarjolla?

Mietin jos pari-kolme päivää on paikoillaan, niin vaunun schukosta saisi latailtua vailla 8A teholla ja sähkö menisi tuolloin mittarin kautta, joten maksukin menisi sivistyneesti.

Onko kellään mahdollisesti kokemuksia?

Ari Kuusisto 19.03.2020 11:22

Sen 8A ottaminen vaunun kautta tuskin sallittua, käsittääkseni 16A pistokkeesta voi ottaa suoraa jatkuvana 8A hidaslataukseen sähköä, tuskin minkään vaunun roikan kautta sallittua.
Ystävällisin terveisin A. K


Roikkaa saa käyttää tilapäisesti, pitää olla tyyppiä H07RN-F. Ei löydy saako olla vaunu välissä mutta tuskinpa. Korjaus, Ei saa käyttää jatkojohtoja ke kellokytkimiä eikä energiamittareita.
muokattu: 19.3.2020 12:07
Toivo Koistinen 19.03.2020 13:32

Eikö sillon olisi hybridi parempi, jos haluaa sähköä hyödyntää. Kun jos sähkö yleistyy, ja lataus paikkoja tulisi kattavasti huoltamoille, niin sillonhan tuo on paremmin mahollista.
Taitaa leirien kapasiteettiin tulla iso remonti, jos sähköautoilu yleityy.
Kemissä oli tiisseli 1,20 ööriä litra, ja siihen se alennus kortin antama, etieipä kuka alle 1,20 ole varmaan nykyistä aikaa enne tainnu aikoihin tankata.
Tp

Juha Lindström 20.03.2020 07:39

Kiitos Ari hyvästä infosta.

Toivo: Sähköauto on jo hankittu ja vaunuilu on harrastus lainavaunulla 1-2krt vuodessa, joten veturin valinta ei ole enää ”listalla”.

Lähinnä mietinnässä on, miten sähköautolla vetäminen sujuisi vai onko asia syytä kuopata heti ja lainata vaunun lisäksi myös veturi.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.