Pysäköintivirhemaksu

Seppo Laine 04.12.2019 19:34

Tuon merkkinen lappu tahi liuska oli auton tuulilasissa kun tulimme naapurikaupungista autollemme. No ensinnäkin meillä oli invakortti tuulilasissa joten oletimme että asia on sen osalta kunnossa vaikka menikin yliajalle, kortin pitäisi sallia se. Mutta se toinen juttu, joka on se pointti. Lappuun merkittu Rekisteritunnuksen kirjain osa oli jotain aivan muuta kun meidän auton tunnus. Numero-osa täsmäsi kyllä. Mietiskelen että käynkö valittamassa koska meillä ns. Invakortti., vai annanko koko jutun olla kun on muutenkin väärät tiedot jo lähdössä.
Voinhan aina sanoa että on joku laittanut oman lappunsa meidä tuulilasiin. Vai käynkö valittamassa konttorilla että oli kyllä invakortti ja kaikki, sittenkin laputettiin, Syytä en kyllä tiedä. No nyt kun tarkemmin katson niin lapussa vielä lukee," vqammaisen pysäköintilupa ei luettavissa. Pitäisikö tarjota optikon palveluja.

Timo Ahjos 04.12.2019 20:31

Mielenkiintoista! Hän on siis nähnyt, että autossa on vammaisen pysäköintilupa eli ns. invakortti, mutta ongelma on ollut sen luettavuudessa. Oliko se jotekin nurin päin, hyvin kaukana tuulilasista tai oliko sen edessä jotakin, mikä esti sen lukemisen?

Perttu Kaasinen 05.12.2019 07:21

Mielenkiintoinen pysäköintivirhemaksu,meillä täällä pääkaupunki seudulla valokuvataan tilanne,joten voit pyytää siihen tarkennuksen ja onko kuvattu ja siinä pitää näkyä onko invalupa huonosti luettavissa.

Seppo Laine 05.12.2019 09:30

Jos kuvataan niin m9iksikähän rekisterinumerokin on virheellinen.
Varmaankin on mahdollista että lupa olisi ollut väärinpäin, elikkä etupuoli alaspäin.
Pitäisi varmaan käydä itse karhunpesällä kyselemässä. Ei viitsisi herätellä nukkuvaa.

Timo Haapanen 05.12.2019 09:35

Kylä valokuvataan muuallakin. Itse en tekisi mitään, jos sitä karhutaan voi sanoa että heitti lapun pois koska luuli jonkun siirtäneen sen omasta autostaan. Pieni peli on jännää, eikä tuossa paljoa voi hävitä.

@timppa

Timo Ahjos 05.12.2019 12:37
Seppo Laine

Jos kuvataan niin m9iksikähän rekisterinumerokin on virheellinen.
Varmaankin on mahdollista että lupa olisi ollut väärinpäin, elikkä etupuoli alaspäin.
Pitäisi varmaan käydä itse karhunpesällä kyselemässä. Ei viitsisi herätellä nukkuvaa.

Ei sitä rekisterinumeroa valokuvasta katsota. Hän näppäilee laitteeseensa ensin ne tiedot, jotka siihen liuskaan tulostuvat. Varmaankin kaikki mahdolliset perustelut ovat siinä sovelluksessa valmiina valintalistana, mistä voi nopeasti ruksata sopivat. Ja sitten otetaan kuvat.

Invakortti on sikäli ongelmallinen, että se ei anna mitään laillisia erivapauksia yksityisalueilla. Helsingissä on sellaisia laitoksia - jopa kaupungin laitoksia - kaupungin tonteilla, missä on yksityinen pysäköinninvalvonta. Ja on suuriakin pysäköintialueita yksityisillä tonteilla. Esim. Kannelmäen Prisman suurella ulkopysäköintialueella on kyltti "Yksityisalue".

Seppo Laine 05.12.2019 22:46

No odottelempa mitä perästä kuuluu, jos kuuluu. Taidan tehdä niinkuin senor Haapanen sanoi. Ihmetellä sitten ja maksaa mahdolliset sanktiot manaillen pois.
Kummastuttaa kyllä vieläkin miten on väärät kirjaimet tulleet siihen lappuun. Olisiko naputellut " kinttaat" kädessä. Tahi ollut muuten kiireissänsä se likka, jos oli. No aika näyttää....

Seppo Suomi 06.12.2019 08:17

Oikeusturvan takia on hyvä että autot kuvataan. Minulle kävi Vantaalla niin että pysäköinnin valvoja oli laittanut "sakkolapun" autoon ja syynä oli pysäköinti ilman "kiekkoa". Vähän aikaa aikaisemmin oli tullut lailliseksi elektroniset kiekot. Kävin valittamassa heidän toimistossa asiasta ja katselimme vaatimuksestani niitä otettuja kuvia. Siinähän näkyikin selvästi tuo kiekko. Armollisesti lupasivat poistaa maksun. Eivät kyllä pyytäneet anteeksi. Olisi kai ollut liikaa vaadittu.
@seppo

Timo Ahjos 07.12.2019 18:38

Minäkin ostin sellaisen "elektronisen kiekon" kun Motonet kampanjoi niitä edullisesti ehkä pari vuotta sitten. Nyt vain odottelen, että patteri menee vanhaksi ja laite sammuukin huomaamatta. Tietysti sen voi vaihtaa hyvissä ajoin, mutta veikkaan, että monikaan ei vaihda siihen patteria etukäteen.

Tein hiljattain tällaisen kokeen:
1) Kun menin suurella pysäköintipaikalla autooni, katsoin, mitä kellonaikaa laite näytti saapumisaikanani.
2) Peruutin autoni takana olevaan tyhjään pysäköintiruutuun.
3) Kävin katsomassa, päivittikö laite saapumisaikani: Ei päivittänyt.
4) Ajoin hiljaa eteenpäin samalla pysäköintialueella pienen lenkin ja pysäköin uuteen ruutuun.
5) Kävin katsomassa, päivittikö laite saapumisaikani: Ei päivittänyt.

Mikko Tamminen 07.12.2019 20:48

Hiukan kun kopauttaa sitä kapistusta ni muuttaa ajan! Ainakin mulla.

Pasi Niemelä 08.12.2019 16:33


Katsoitko Timo kelloa kun siirtelit autoa. Jos olet siirrellyt saman 1/2-tunnin sisällä kun tulit, niin ei kiekon pidäkkään siirtyä eteenpäin.

Timo Ahjos 08.12.2019 17:13
Pasi Niemelä


Katsoitko Timo kelloa kun siirtelit autoa. Jos olet siirrellyt saman 1/2-tunnin sisällä kun tulit, niin ei kiekon pidäkkään siirtyä eteenpäin.

Auto oli jo ehkä pari tuntia seissyt sillä ensimmäisellä paikalla, joten kyllä saapumisajan olisi pitänyt muuttua autoa siirrettäessä. Mutta ilmeisesti siinä on kiihtyvyysanturi, joka ei reagoi hiljaiseen ajamiseen. Ei se haittaa, kun sen tietää. Sillä alueella on sallittu maksuton 4 tunnin kiekkopysäköinti ja jotkut lähellä työskentelevät käyvät ruokatunnilla siirtämässä autonsa toiseen ruutuun. Heille se laite ei sovi.

Harri Halinen 09.12.2019 17:50

Minä kun vaihdoin autoon jossa runsaasti elektronisia toimintoja ja mm. varoituksia äänin.
Olin ajanut muutaman päivän kun lähtiessä ja palatessa alkoi kuulua piippausääni.
Menin huoltoliikkeeseen kyselemään miksi piippaa kun varoitusvaloja ei näy.
Työnjohtaja pyysi avaimia ja näytti ajelevan liikkeen pihassa edestakaisin - varmaan puolen tunnin ajan.
Sitten työnjohtaja tuli takaisin ja toi tullessaan elektronisen kiekkoni ja sanoi: Mene patterikauppaan.
Arvatkaa nolottiko?

Timo Ahjos 10.12.2019 11:20
Harri Halinen

Minä kun vaihdoin autoon jossa runsaasti elektronisia toimintoja ja mm. varoituksia äänin.
Olin ajanut muutaman päivän kun lähtiessä ja palatessa alkoi kuulua piippausääni.
Menin huoltoliikkeeseen kyselemään miksi piippaa kun varoitusvaloja ei näy.
Työnjohtaja pyysi avaimia ja näytti ajelevan liikkeen pihassa edestakaisin - varmaan puolen tunnin ajan.
Sitten työnjohtaja tuli takaisin ja toi tullessaan elektronisen kiekkoni ja sanoi: Mene patterikauppaan.
Arvatkaa nolottiko?

Onko oikein tehdä tuosta sellainen johtopäätös, että minunkin pari vuotta sitten Motonetistä ostamani elektroninen kiekko alkaa piippailla, kun sen patteri pitää vaihtaa?

Harri Halinen 18.12.2019 12:22

Timo:
En osaa sanoa, mutta minun laitteeni on sen verran vanha että siinä on menossa toiset tai kolmannet patterit eli otin käyttöön heti kun ko. laitteella pystyi korvaamaan muovilätkän.
Ei paljon maksa jos uusi vaikka joka toinen vuosi patterit jos kahden/kolmen A:n.
Vaiva ja muistaminen on suurempi työ.

Kari Rautiainen 20.12.2019 16:16

Älä maksa sakkoa joka on annettu toisen rekkarille. Oon ollu samassa tilanteessa. Kerkesin maksaa ennenkun huomasin. Vaadin ja sain takaisin. Vaikka valvonnan päällikkö sanoi että sullehan se olikin tarkoitettu, mutta virhe on virhe.

Heimo Turunen 06.02.2020 18:43

Olen kuullut että lapun siirtäminen toiseen autoon on tavallista, onnistuessaan tuo säästöä.

Seppo Laine 11.02.2020 20:37

Joo. ei oo vielä kuulunut mitään

Jyrki Nyberg 16.02.2020 13:14

Lohja on tunnettu lappuliisoistaan, tuskin missään saa niinpaljon pysäköintivirhemaksuja niin pieneltä alueelta kuin lohjalla.
Itsekin pääsin nauttimaan laputuksesta omaa tyhmyyttäni, kunnallisen hammashoidon piha-alue olikin yksityisaluetta, ei auttanut invalupa, tilaa oli aamu kahdeksalta rutkasti ja viidentoista metrin päässä olis selvinny ilman sakkoja, oma moka.

Seppo Laine 28.02.2020 17:46

Noniin, nyt sitten tuli korjauslappu jossa sanotaan että: Hallintolain 51§:n mukaan viranomaisen on korjattava päätoksessään oleva ilmeinen kirjoitus- tai laskuvirhe taikka muu niihin verrattava selvä virhe. Hallintolain 52§:n mukaan kirjoitusvirhe korjataanj korvaamalla virheen sisältävä toimituskirja korjatulla toimituskirjalla. Samalla uhkailivat maksun laiminlyönnistä tulevilla sanktioilla.... No maksoin sitten tämän parkkimaksun kun noin kauniisti pyysivät. Että tämmöistä tähän kevääseen kuuluu. Hitaasti mutta varmasti pyörivät oikeuden rattaat.

Harri Halinen 28.02.2020 18:33

Minkä sanktion virheen tehnyt sai?

Seppo Laine 28.02.2020 20:35

Valtion vanhana palvelijana voin voin vain arvata ettei juuri mitään. Arvaan että eivät tykänneet että yleensä jäti kokonaan huomiotta sen paperin. Sehän on vähän arvovalta hommaa. Siis tappion puolella.


Ihmettelen vielä jos tämä virkamies pystyy sanomaan että siinä on vammaisen ysäköintilupa niin eikö asia ole silloin selvä, so what??????
muokattu: 28.2.2020 20:39

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.