Pyörä jumissa..

Jari Peippo 14.05.2021 19:16

Tänään tapahtui kummia, piti lähteä vaunulla liikkeelle mutta matka pysähtyi jo pihaan.. olikin renkaat jumissa, nytkyttelin nahkoineen 4m soralla kun meinasin että lähtee irti..mutta ei lähtenyt..otin tunkilla ylös ja 4 pyörästä kahdesta on rumpu jumissa..vähän liikkuu mutta joku siellä jumittaa..vaihdoin 2vk sitten kesärenkaat ja silloin kaikki toimi hienosti kun oltiin reissussa..joku epäili että liian pitkät pyörän pultit, mutta mielsestäni on samat kun ennenkin ja miksi ne vaikuttaisi vaan,kahteen pyörään.. ja vaunu on 2013 mallia..no mun eväät syöty kait huolto varattava että juttu selviää...mitenköhän saavat tuon 8m50cm pitkän teli kärryn lavetin kyytiin kun puolet renkaista jumissa..

Heikki Ikonen 14.05.2021 20:12

Ihan niin aluksi. Tunkilla ylös ja ota jumissa olevan pyörän pultit irti ja kokeile pyöriikö pyörä. Pultitki voi olla monen mittasia. H

Toivo Koistinen 14.05.2021 20:51

Pulttijumi tuntuu, että pyörä kevyesti liikahtele, mutta tökkää kun seinään. kenkäjumi jumittaa eli pyörä jumii.
Laakerijumi on äänekäs.
Kylä lavetti vaunun kyytiin saa, vaikka pyörät laahaa. Pitää vaan kertoa tilatessa kyytiä tilanne, nin osaa tulla apu oikealla vehkeellä.
Tp

Timo Haapanen 15.05.2021 07:44

Kannattaisi ottaa pyörät pois niin jo liikkuu. Luultavasti mitään varsinaista vikaa ei ole.

@timppa

Jari Peippo 18.05.2021 13:30

Kaikki kunnossa taas..kiitoksia hyvistä vinkeistä...onneksi hokasin kokeilla yhtä juttua ennen hinausta huoltoon..eli koputtelin rumpuja kevyesti vasaralla ja ruiskutin kovasti wurthin jarrujen puhdistus ainetta ja taas pyörii...mutta asia kyllä kovasti mietityttää että miten noin kovin olivat kiinni, että vaikka veti soralla 5m perässä ei auennut..talvella yksi reissu nastarenkailla ja sen jälkeen paikallaan 2kk ja kesärenkaat alle niin jumissa oli.. vaunu kumminkin suht tuore hobby 610 prenium -2013 ohje kirja sanoo että hobby preniumissa on jotkut itsestään säätyvät jarrut , mulle aivan vieras asia vaikka useampi vaunu on ollut pihassa..

Toivo Koistinen 19.05.2021 10:33

Itsesäätyvissä on kengät, tai palat, riippuin mitä jarut, aina lähellä rumpuja, tai lenyjä, ja näin voi käydä.
Meillä kun sitikassa on levyjarruissa käsijarrukin, niin kun pakkasella lähte on kopautettava takalevyjä, kun ne palat jäätyy kiinni.
Käsijarru päällä ei voi jättää seisomaan edes tunniksi pariksi.
tp

Timo Kajava 19.05.2021 17:18

Ettei vaan olisi käsijarru ollut parkissa päällä?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.