Peruutuskamerat

Matti Suvilampi 12.07.2020 16:26

Kyselen taas kokemuksia asuntovaunun peruutuskameroista, millainen toimii, toimiiko wifi vai kiinteäjohtoinen, miten kiinteäjohtoinen asennetaan auton ja vaunun välillä. Millä korkeudella kamera pitää olla, että peruutus onnistuu. Ja autossa ei ole peruutuskameraa.

Vesa Hakala 12.07.2020 18:01

Mulla Garmin BC30 langaton. Toimii ihan hyvin vaunussa. Näyttönä Garminin navigaattori.


Kamera asennettu rekisterikilven päälle. Ajaa asiansa vaikka parempiakin ratkaisuja varmasti löytyy.
muokattu: 12.7.2020 18:21
Timo Haapanen 13.07.2020 08:37

Mulla myös Garminin kamera ja navi. Ei erillisnäyttöä. Pyörälaatikon alla n. 1m:n korkeudella ja on hyvä. Auton omaa kameraa jonka näyttö on kiinteä navi keskellä kojelautaa en juuri katsele, pyörälaatikko sotkee sen näytön.

Autossa on perävessa joten signaali tulee ulkoseinän ja vessan oven läpi aivan moitteetta.

@timppa

Henrik Westermark 30.07.2020 10:42

Minulla on tuo Garmin-paketti ja hyvin toimii, paitsi että kamera tietysti syö paristoja. Asensin sen tarrateipillä sekä autoon että vaunuun siten että toinen tarrateippipuoli auton takaluukulle ja vaunun tapaseinälle, ja teipin vastapuoli kameraan. Silloin vion käyttä sama kamera sekä autolla että vaunulla. OK se johtaa siihen että kamera normaalisti makaa auton oventaskussa, ja kun tarvitsen sitä työnnän sen vaan paikalle, ja nappaan sen mukaan sitten kun sitä ei enää tarvita. Jos jättäisin sen paikalle uskon että se pian saisi jalkoja alleen. Negatiivinen puoli systeemissä on että navi yhtäkkiä huomaa että kamerakin on ja alkaa näytää kuvia ovitaskusta. Napin painauksella sitä saa sammutetuksi.

Timo Haapanen 30.07.2020 11:34

Minä ja Vesa puhumme tästä
https://automasa.fi/tuote/garmin-bCjwKCAjw34n5BRA9EiwA2u9k3yAHmYk4yWUwfzZ5d0kkzwjAg5aRsV7Joo5UmmJgoJHNTfSruq3QNBoCYUYQAvD_BwEc-30-peruutuskamera/?gclid=

Omassa autossani missä takavalot eivät pala päivällä olen kytkenyt kameran virran parkkiin. Kun peruutan käännän parkit päälle ja kamera käynnistyy. Jos ajan valoilla painan kuvaketta navista ja näyttö vaihtaa naville.

Tälläinen kytkentä siksi että voin ajaessa kurkata taakse, huonona puolena se että valoilla ajaessa on kamerassa virta päällä.

@timppa

Alf Lindblom 01.08.2020 15:37

Koska kamera tulee vaunuun voisi ajatella sen käyttö myös "taustapeilinä". Tämä käyttö on minulle osoittautunut hyödyllisemmäksi kun peruutuskäytössä (varsinkin kun on moveri). Silloin asennus mahdollisimman ylös on paikallaan. Tietenkin pitää silloin olla näyttö varattuna jatkuvaan käyttöön. Kun on pitkä yhdistelmä (13 m) niin mahdolliset ohitukset sujuu varmemmin ettei palaa omalle kaistalle liian aikaisin, lisäksi näkee niitä liian lähellä perässä roikkujat jotka eivät näy taustapeilistä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.