Onx tietoo? Puskasuihku

HYTÖNEN REIJO T 22.01.2008 16:29

Suunnittelin vaunuun ns.puskasuihkua reissun päälle. Eli ulkosuihkua.

Letkua,liittimet ja suihkukahva on hommattu jo. Ajatus olisi irroittaa WCn suihkukahva ja liittää siihen letkua joka sitten ovesta pihalle ja suihkukahva näreen oksaan tms.

Mikä mietityttää on pumpun kestävyys kun vesi ei virtaa,ja muutenkin. Suihkukahvassa on kiinni asento veden säästämistä varten esim.saippuoidessa.

Mietiskelin asentaa paine katkaisinta pumpulle mutta toisaalta yksinkertaisuus on kaunista(näkisittepä minut)

Onko siellä vain yksi pumppu Soliferissa vai onko kuumalle ja kylmälle omansa ja miten se varaaja ylipäätään toimii.Se kun on aika suljettu laitos se Alden lämmitin.

Nimim.Vinkeistä kiitollinen.Eikös joissain Kabeissa ole suihkun ulos otto valmiina?

TERVO JARI 22.01.2008 17:36

http://www.vapaa-aika.com/asp_sivut/056G.asp

Tuossa "alkupaloiksi" . . .

Ja tuossa lissää . . .

http://www.vapaa-aika.com/asp_sivut/Lis%E4tiedot_tilaussivu.asp?tunnus=231040

Tuolta Googlesta löytyy pilvipimein . . .

http://www.amazon.com/Columbia-Shoshoni-Falls-Shower-Tent/dp/B0007IS656

http://www.google.fi/search?hl=fi&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Afi%3Aofficial&hs=zmf&q=Shower+tent&btnG=Hae&meta=

Jari

HAAPANEN TIMO S 22.01.2008 18:08

Mulla oli just tuollainen systeemi edellisessä autossa.Suihkukahva oli liipasimella varustettu,autossa oli uppopumppu, ja vain kylmä vesi.Vedin johdot ja pienen katkaisijan suihkukahvaan, teipillä letkuun kiinni,siitä sai pumpun käynnistettyä ulkona. Koko systeemi oli kiepillä vessan luukun takana.

HAAPANEN TIMO S 22.01.2008 20:52

Muisti palaa hiljalleen.Autossa oli lämmin vesi,haaroitin ulkoletkun auton sisäsuihkusta.Lämpötilan säätö näppituntumalta ja ulos suihkuun.

MIKKONEN MATTI 23.01.2008 09:37

Matkaajan autossa on vessassa pieni avattava ikkuna, josta melko pitkä suihkuletku ylettää ulos. Normaali pideesuihkukahva, painevesi ja termostaattilämmönsäätö.

Mutta kehnoko sitä sisälle kannettua vettä käyttää. Vanhassa karvaanarikirjassa on kuvitettu ohje puskasuihkulle. Otetaan n. viiden litran muovisäiliö, johon voidaan pumpata painetta esim. rekkapesulaite tai puutarharuisku. Kuumennetaan vettä vaikka hellalla ja tehdään säilöön sopivanlämpöinen sekoitus valmiiksi. Näkösuoja, jos tarpeen, katiskalangalla tai hulahularenkailla tuetusta suihkuverhosta. Ei tarvitse sähköä.

HAAPANEN TIMO S 23.01.2008 17:35

On mulla ollu tuontapainenkin vehje.Balttian maissa ei -90 luvun alkupuoliskolla kämppäreillä suihkuja oikein ollut,kun ei ollut kämppäreitäkään. Mulla oli mustaksi maalattu 20 l:n kannu, jossa uppopumppu ja moottoripyörän akku.Vesi oli lämmintä ja riitti muutamaan suihkuun.

TIKKANEN MIRJA 24.01.2008 10:30

Kävin kerran suihkussa siten että laitoin sellaseen vesisäiliöön (jonka voi painaa lyttyyn) haaleaa vettä. Sidoin sen puuhun, siihen hanasysteemiin kiinni kotoa vanha suihkuletku. Sitten vaan pyykkipojilla viltti seiniksi ympärille. Kyllä tuli puhdasta. =) Nykyisin käyn vaunussa suihkussa jos ihan pakkotilanne tulee. Meidänkin vaunussa suihkun saa ikkunasta ulos. Omassa pihassa testattiin että ainakin meidän porukan voi hätätilassa pesaista kaikki ja lämmin vesi riitti.

HYTÖNEN REIJO T 24.01.2008 20:10

Joo,kyllähän se hätävara on sellainen suihku.Ei kai siinä mitään,pakollahan se toimii samoin kuin vaunun vessassa. Sen letkun varmaan sais jostain vessanpöntön muovien kautta wc kasetin ohi ja ulos.(Vinkki Soliferin tuotekehitykselle)

Aldessa han on vielä se veden extra lämmitys ja tankin voi täyttää ulkopuolelta,mulla on aina 2 kastelukannua etu luukussa joten ei mikään paha homma kantaa vettä.

Aloin funtsata tota kun kaveri kylpi norjassa varmaan n.5 asteisessa vesi poterossa,hitto kyllä jäi tekemättä vaikka avantoonkin olen mennyt joskus.

Ollaan lähdössä nyt kuun vaihteessa tuonne pohjois ruotsiin lunta katsomaan.Gällivaarassa kuuluu olevat -24,taitaa jäädä suihkut ottamati. Onhan uimahallit keksitty.

TIKKANEN MIRJA 25.01.2008 08:21

Juu kyllä ne Norjan vedet on kylmiä mutta itsekin näin pari tyyppiä jotka aina menivät tunturipuroon pesulle..Siinä mielessä haikeana katsoin sitä hommaa että jos ois ollu telttasauna niin itsekin oisin varmasti käyny purossa mutta päädyin sinne pusikkoon sitte "lämpimään" suihkuun. =)

Mukavaa Gällivaaran reissua, kaippa sielläkin on lunta ku tänne Oulun seudullekin pukkas ainakin sen 10 cm eilen. Saapahan ilimasta liikuntaa ku ottaa kolan käteen ja painuu pihalle...

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.