Missä vika ?

RAUTIAINEN KARI 23.02.2007 08:58

En mä sijainnista mitään puhunutkaan. Mutta sehän on kiva että olet ne löytänyt. Laita ne varovasti takaisin ja kiristä annettuun ohjearvoon :-)

MYLLYRINNE KALERVO 23.02.2007 09:24

No tuo on teoreettinen esimerkki suuruusluokista, vaunuja on monenlaisia. Onhan tuossa ikkunoiden lämpöhäviöosuus annettu, siitä voi muuttaa kopin ikkunoita mieleisekseen ja korjata kokonaistehoa vastaavasti. Saahan siitä suuruusluokan selville, muuhun ei pystykään, koska ilmavuodot ovat mahdottomia arvioida (ja kyllä niiden mittaaminenkin on aika hankalaa).

IPATTI VEIKKO 23.02.2007 18:56

Onko vaunussa se alkuperäinen ALDEN 240V kiertovesipumppu. Sen paketin mukanahan on vaihtokytkin kierovesipunpun valintaa varten. Jos vaunu on 6 metrinen, pitäisi siinä olla vahintään 10-12 metriä patteripituutta jo ALDEN valmistaja mukaan. Tarkittappas asia. Jos haluat paremman 240V pumpun, laita normaali ok-talon kv-pumppu 3-tehosäädöllä ja on valittavissa kolme nopeutta, ja taatusti neste kiertää. Hintakin on halvempi kuin Alden alkuperäinen. Jos vaunussa on joku "vinkuintiaanin " valmistama pumppu, tarkista ettei sen liitoksisssa verkostoon ole supistusta. Ilmaa verkostossa ei todennäköisesti ole, sillä pannu ilmaa itsensä. Tarkista myös nesteen pakkasenkestävyys, ettei se ole liian vahvaa, silloin pumppu ei jaksa toimia kunnolla. Voit ottaa suoraan yhteyttä www.topseli@luukku.com kuvia pannustakin saa. ym ym.

RAUTIAINEN KARI 23.02.2007 20:30

e-mail osoitteessa ei siis ole tota www, eikä www osoitteessa tuota @.

Lienee tarkoitettu osoite topseli@luukku.com

HYTTILÄ ESKO O 23.02.2007 20:53

Kun lukee Tonin kirjoituksen "pumpun asentoa vaihdeltiin 12v / 220v ei huomattavaa eroa ainakaan tunnin sisällä" voi varmaan todeta että on tuo alkuperäinen pumppuratkaisu. Hän osti vaunun uutena , ei ole tehnyt rakenteihin eikä tekniikkaan muutoksia.Vaunu oli juuri huollettu, eikä esim. itselläni ole ollut mitään nesteen kanssa ongelmia pitemmälläkään ajalla niin tuskin tuossa vuoden vanhassa vaunussakaan. Omistaja on tällä hetkellä lämmittelemässä Yyterin kylpylässä ilman vaunua :D . Lupasi palata aiheeseen kun "reissu on lusittu". Tonin mukaan hän ostaa vaunun kaupasta eikä ala jälkeenpäin siihen vaihtamaan pumppuja , lisäämään pattereita tms. saadakseen kulkimen toimimaan. Rakennussarjoja saa kaupasta, valmiita kulkimia myös.

REMAHL PETER 24.02.2007 11:19

En jaksanut kahlata kaikkia vastauksia läpi, joten saattaa olla jollain jo sama vastaus, mutta itselläni oli termostaatin anturi niin lähellä kiinteätä radioa että se lämmitti anturia, emmekä saaneet lämpöjä ylös jos radio oli kauan päällä. Nyt on termostaattianturi siirretty ja lämmöt pelaa vaikka radio päällä.

RAUTIAINEN KARI 24.02.2007 14:02

Pikkasen luulen ettei ne huollossa ole sitä siirrelly. Mutta toi on oikeesti huomionarvoinen juttu. Mulla oli Matkaajassa termari justiin telkkarin päällä, ja aina kun katteli telkkua tuli helevetin kylmä. No helppohan se oli siirtää mutta olipahan keksintö.

HYTTILÄ ESKO O 24.02.2007 14:27

Mutta jos jokin ulkoinen lähde lämmittää anturia niin silloinhan termari sammuttaa pannun ja/tai patruunan. Eli ohjauspaneeli kuvittelee vaunussa olevan tarpeeksi lämmin. Nythän ei näin käynyt vaan pannu huusi punaisena.

TERVO JARI 24.02.2007 20:41

"siellä ylhäällä" ? Miun vermeessä 12V:n pumppa on pannun alapuolella ja 230V.n pumppa o pannun yläpinnan tasolla ja paisunta-astia o n. metrin ylempänä . . .

Uteliasko oon . . . Ja varmaannii noita asennus vaihtoehtoja on on eri vermeissä pilvinpimein . . . Oma verme: Pefletti -04 . . .

Jari

TERVO JARI 24.02.2007 20:54

lisälämppäreitä, linkki: http://www.waeco.com/ Ja jos et sieltä löydä, hae caravanmyymälästä katalooki jossa net o . . Itselläni on katalooki Waeco caravan (suomi) 2006 et semmottii . . .

Onkos kenelläkään kokemusta MIKUNI diesel vedenlämmittimistä taikka MIKUNI diesel ilmanlämmittimestä ? ? ? Outo merkki ? ? Linkki:http://www.waeco.fi/mikuni.html . . .

Jari

HYTTILÄ ESKO O 24.02.2007 21:01

En ole nähnyt ALDEissa muuta ratkaisua kuin 12 voltin pumppu on paisuntasäiliössä. Ehkä niitä muita on, vastatkoon viisaat tähän tarkemmin. Lisäksi vaunun omistaja on jo sanonut jottei hän ala tekemään tästä jotakin askartelukerhoa vaikka vaunun nimi viittaa siihen HOBBY= askare , askartelu ,puuha tms :D

TERVO JARI 24.02.2007 21:32

yleensä, sillä näitä juttuja luetaan mielenkiinnolla ja kun sattuu sopeva idea/tarvike kohdalle, souvot, se on siinä, eikus asentaan . . . Nuo linkit todennäköisesti "luetaan kannesta kanteen" ? ?

Kuten tuolla toin esille MIKUNIN diesel-lämmittimet, miksi aina Webasto tai Eberi . . Jos Jaappaninpoika olis osannu tehä vähän pareeta ? ?

Tässä viestiketjussa on monelle tärkeetä asiaa ja kun siihen lisätään vähän lisää "joka laidasta" uutta tietoo, johan on "tieto pankki" . . .

Jari

LAHTI ANTTI 25.02.2007 20:12

Matti. Pääsin tässä vasta lukemaan näitä juttuja, kun olimme viikonlopun treffeillä Tilkunpellossa. Mitä tulee tuohon kommenttiisi 27˚ lämpötilaerosta, se koski ainoastaan sähköpatruunaa, 2 kW tehoista. Ei kaasun kanssa tapahtuvaa lämmitystä. Perjantaina,23.2 oli aamulla -32˚ pakkasta, ja vaunussa tarkeni varsin hyvin. Ei tarvinnut laittaa kolmatta poltinta vielä pannussa päälle. Käytimme ainoastaan kaasua lämmitykseen, emme sähköä. En tiedä milloin on sitten niin kylmä, että sitä kolmatta poltinta tarvitaan. Nytkin usein oli vain yksi poltin ja välillä se lisäsi automaattisesti toisen mukaan. Kaasupullo kesti noin kaksi ja puoli vrk. Tämä vaunumme ei ole uusi ja tuskin hankinkaan uutta enää. Nykyinen vastaa tarpeitamme täysin hyvin. Ja vaikka siinä ei ole kuin se 27˚ lämpötilaero sähkölämmityksen kanssa, niin se ei haittaa, koska treffeillä kuitenkin käytämme vain kaasua lämmitykseen. Joten tulehan vaikka kylään vaunuumme, kun ulkona on -30˚ pakkasta. Ei tarvita Larsenia lämmitykseen,muuten sitä voi vaikka kyllä nautiskella.

RAUTIAINEN KARI 26.02.2007 14:53

Ootko ihan varma? Oletkos kurkannu paisunta-astiaan mitä sieltä löytyy.

HAAPAKOSKI OSSI 26.02.2007 15:36

Jari taitaa tällähetkellä olla estynyt vastaamaan. Meillä on samanlainen vaunu, jossa molemmat pumput on alaosassa näkösällä kuten Jari kertoi - minä en ole kurkannut paisunta-astiaan, mutta tuskinpa siellä säiliössä kolmatta on. Ossi

RAUTIAINEN KARI 26.02.2007 20:30

OK. Ei ole osunut kohalle tollasta. Kaikki mitkä mä olen nähny on ollu siten että 12v pumppu on siellä paisunnan yhteydessä.

TYNYS HEIKKI 28.02.2007 18:10

Saksmanneissa on useissakin erilliset pumput pannun lähistöllä ja paisuntakippo erikseen.

RAUTIAINEN KARI 28.02.2007 18:34

Kuulostaa hyvältäkin ratkaisulta.

IPATTI VEIKKO 01.03.2007 11:27

Jokohan se vika on mahtanut selvitä. Vielä kuitenkin pari kysymystä- onko nesteet tulleet ylös paisuntasäiliöstä kertaakaan. Onko 220 V pumppu jatkuvalla käytöllä = siis pyörii koko ajan.

STRÖM KURT 01.03.2007 13:28

Hei! Onko vaunu kausipaikka vai onko se olut kotona ulkona tarkoitan taivasalla. Näissä uudessa vaunussa ja autossa on pitkä pakoputki. Ja on olut ongelma että on niissä on olut ilma lukko pakokaasu putkessa. Sieltä ei pääse ilma pois.Pakokaasu kiertää vain pannussa. Ota ja ruuvaa pakoputken suoja irti ja emännän hiusten kuivajan käytön. Ja lämmitä pakoputken ilma. Varo että et sulata seinä. Tällä tavoin saat pakokaasut kiertämään.Olen seurannut teidän keskustelu. Jos ja kuin ei ole muitta vikoja olut.Ja jos ei muu auta niin on pannu otetava irti ja puhdistava.t. kurre

PALIN MATTI 01.03.2007 14:23

Ensi kesänä näet Rauzi sitten Kääkkäkesäpäivillä sellaisen ALDE COMPACT 3000 -järjestelmän, jossa ei ole paisuntasäiliössä minkäänlaista pumppua. Pumppu on sijoitettu alas pannun viereen ja on kaksitehoinen. Valintakytkimestä voidaan kääntää päälle kovemmat kierrokset, jos pakkanen yltyy ihan huimaksi. Silloin kyllä alkaa paisuntasäiliöstä kuulumaan pulputus. Valitin asiasta auton myyjäliikkeeseen. Sanoivat sen pulputuksen olevan ominaisuus, ei vika! Mukana olevassa ALDEn ohjekirjassa mainitaan ja on kuvattunakin vain sellainen säiliöpumppusysteemi, jota autossa ei kuitenkaan ole. Olisko tämä sitten jotain uudempaa mallia. Kaappi on ostettu 2005, joten lämmitin on todennäköisimmin valmistettu 2004.

HYTTILÄ ESKO O 01.03.2007 19:05

Omistaja on Yyterin kylpylässä lämmittelemässä. En tiedä selviämisestä :D Kuulemma kokeiltu kaikkia pumppuasentoja.

STRÖM KURT 01.03.2007 19:56

hei minä vastasin sinulle iltapäivällä . Minun vastaus on tämmän sivun surinpirteen puolessavvälissä.Jos ja kuin putket on jokin veran lämpimijä niin ota ny ihmessä ja tarkista että ei ole niin sanotu ilmaluko pakokaasu putkessä( Tarkoitan sitä ilmiötä mikä voi tulla myös kuin taka ei vedä)Om myös yksi vaihtoehto että termostaatin antura on rikki.Jos niin on niin ydistä johdon päätyheeen. tai kytke ne pois käytöstä. en kyllä tiedä mikä vaunu sinnulla on. (dehlefissä on sekä etu ja taka osassa termostati anturat. tarkista myös että johdot ovat liitoksisa kiini. Ja alden panussa on myös 1,5 a sulake se voi myös menyt rikki. Solikassa on vain yksi antura. t.kurre

HYTTILÄ ESKO O 01.03.2007 22:02

Ei ole minun vaunusta kysymys. Vaan Hobbysta minkä omistaa eräs kaverini Turusta. Lue ketju läpi ja saat sieltä lisää tietoa.Vaunun termostaatti EI ole rikki ainakaan hänen kuvauksestaan päätellen , eli pannu käy ja kukkuu. En pysty vastaamaan asiasta joka sijaitsee minusta 175km ja omistajakin on vielä kauempana tällä hetkellä (pori). Hyvää viikonloppua.

HYTTILÄ ESKO O 04.03.2007 13:27

Nestekiertoisella lämmityksellä varustetussa Hobby vaunussa on liian vähän patterimetrejä. Ainakin näissä uudehkoissa. Pannu riittää vaikka teollisuushalliin kuulemma, mutta kun ei ole pattereita mitkä siirtävät tuon pannun tuottaman lämmön vaunuun niin holotna on. Perjantaina keskustelin asiasta erään toisen käyttäjän kera. Hänellä Prestige sarjan 2006 mallinen kulkine. Tämä käyttäjä sattuu olemaan senverran perillä asiasta. Omistaa alan liikkeen jotka huoltaa vaunuja,joten voisi tuohon uskoa. Ihan looginen päätelmä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.