Mikä vaunu hintaluokasta max. 10-11te?

Mika Niemi 02.05.2019 19:25

Tervehdys,
Tämä on kysymys, joka on varmasti yksi yleisimmistä tälläkin palstalla, mutta olemme hankkimassa ensimmäistä omaa vaunua ja alan jo nääntyä internetin tietotulvan ja näkemyserojen alla ja lähinnä koska oma tietämys aiheesta on melko maltillinen :) En osaa olla kiintynyt mihinkään merkkiin tai malliin, joten suosituksia kuunnellaan hyvin mielellään kaikista merkeistä. Näillä tiedoilla haetaan:

Budjettia on käytössä max. 10-11te
vuosimallin pitäisi olla 2000-luvun paremmalla puolella
vetoauto Skoda Superb -18 (max jarrullinen vetomassa 1600kg)
reissun päällä 2 aikuista ja yksi 3 vuotias
ei talvireissailua
parhaaksi itsellemme olemme todenneet sellaisen sisustan, josta löytyy parisänky ja kiinteä kerrossänky, joten jatkuvaa sänkyruljanssia ei tarvii tehdä.

Tuossa oikeastaan tärkeimmät vaikuttavat asiat ja muu varustelu onkin sitten yksilökohtaista. Olen katsonut Dethleffs New Line 540SK (vm 2000) sekä Hobby 500 KMFE (vm 2006) malleja, mutta kummastakin löytyy niin haukkuja kuin kehujakin enkä oikein tiedä uskaltaako kumpaakaan mallia hankkia :) Miksi Hobbya parjataan niin kovasti? Omaa silmää ainakin kuvissa miellyttää, mutta keskustelujen perusteella on jäänyt sellainen kuva, että laatu ja kestävyys olisivat huonoa? Samaa on toki saanut lukea Dethleffsistäkin..

Mutta nyt tärkeinpään, mikä olisi helppo perhevaunu, jota kokeneena karavaanarina suosittelisit meille edellä mainituilla spekseillä? Kiitokset vastauksista jo etukäteen!
Juhani Backman 03.05.2019 08:00

Eikö kannata vuokrata ensin kyseisen mallin vaunu vaikka viikonlopuksi jos ei ole aikaisempaa kokemusta, vaunukaupaan kiinnostuneena ja pyytää koekäyttöön että ei osta sikaa säkissä niin pääsee jyvälle vaunu asumisesta.

Leif Lönnqvist 03.05.2019 20:28

Onko kaikki sadat/tuhannet kyseisten merkkien omistajat todella haukkuneet kulkineensa?
Itsellänikin ollut kummankin merkkiset vaunut, enkä pahemmin pettynyt kumpaankaan
Tietysti miinuksia löytyy kummastakin merkistä löytyy joten kannattaa yrittää vuokrata/koekäyttää vaunut.
Löytyihän se tämänhetkinen "huippuvaunu" vasta 40-vuoden etsinnän jälkeen.

Hannu Mankisenmaa 03.05.2019 22:38

Kannattaa ottaa huomioon myös huolto/varaosat. itsellä oli aikanaan Eura-Mobil matkailuauto, 2000-luvun lopulla ei saanut varaosia lukkoon mistään, kun ei ollut huoltoa.
Kuitenkin avauksen vaihtoehdoissa molemmilla huolto/varaosa puoli on kunnossa.

Mika Niemi 04.05.2019 16:03

Suinkaan kaikki eivät ole haukkuneet kulkinettaan ja se on kyllä totta, että molempien merkkien omistajia löytyy melkoinen määrä. Ja ehkä se menee niin, että ne huonot kokemat pelkästään päätyy internetin palstoille ja tyytyväisyys näkyy käyttäjä- ja myyntitilastoissa.

Viimeisen viikon aikana vaunukauppoja on tullut koluttua melkoinen määrä läpi ja se on ollut kyllä antoista aikaa. Eri myyjien kanssa jutellessa alkaa saamaan ajatusta siitä, mitä itse oikeastaan etsiikään ja mitä varusteita omassa käyttötarkoituksessa kannattaa painottaa. Omasta edustuksestaan huolimatta sain kaikilta näkemyksiä eri merkeistä ja niiden ominaisuuksista ja oli kyllä ilo huomata, että tämän alueen myyjät olivat todella avuliaita ja auttoivat rakentamaan rungon omille tarpeille. Itseä jotenkin jännitti se, että löysin heti alkuun mieleisen vaunun, mutta kun en ole kovinkaan kokenut aihealueen tuntija, niin tuleeko ostettua ensitunteen perusteella jotain kuraa (mitä en olisi esim. viikonlopun koekäytölläkään huomannut). Nyt kuitenkin näyttää siltä, että ensimmäiseksi vastaan tullut Hobby olisi se meidän tarpeemme täyttävä vaunu. Vielä kun saadaan hinta neuvoteltua kohdalleen, niin se saattaa hyvinkin olla se meidän ensimmäinen vaunumme :) ja ehkä tuo koekäyttö/vuokraus kuvio pitää myös ottaa esille, niin saa viimeisen varmuuden. Kiitos vinkeistä!

Jani Anttiroiko 21.02.2020 12:07

Täällä ollaan jo pari kesää harjoiteltu -86 Solifer Artic 500L:llä... Nyt on hiukan tullut katseltua uutta vedettävää ja minimivaatimus on tuo 4 "kiinteää sänkyä" ilman jumppaa (2+2 henkilöä)...

Itselläni on ehkä vahvimmin pyörinyt viimeaikoina mielessä Dethlefss Camper 540SK tai vastaava. Jo syksyllä yhtä kävin katsomassa ja hieman harmittaa etten alkanut kauppoja hieromaan. Mieli on kuitenkin avoin myös muille vaihtoehdoille ja ketjun aloittajan tapaan kun nettiä lueskelee niin mitään ei uskalla ostaa.
Lisäksi tulee uuden vaunun myötä ajokorttiongelma, kun tuo veturi A6 3.0TDIq farkku on kokonaismassaltaan 2455kg, joten kun vaunulle jää varaa 1055kg, niin vaihtoehtoja ei oikein enää ole (2000- malleissa).

Eli onko jotain vinkkejä antaa... Pelkästään kesäaikana olisi tarkoitus reissata joten eristys ei ole niin tärkeä. Mielummin ehkä helppovetoinen ja muuten käytännöllinen, hinta-laatusuhteeltaan hyvä yksilö olisi hakusessa.

Heikki Rekola 21.02.2020 15:41

Jos meinaa reissata aikasin keväällä ja myöhemmin syksyllä niin mielestäni ei oo haittaa vaikka soveltuis vaunu talveenkin.

Mikko Tamminen 21.02.2020 18:32

Eikös se veturi ollu skoda super B? Vai vaihtuiko auto jo? Ei kannattais sekaantua toisten juttuihin.


Kannattaa aloittaa oma!
muokattu: 21.2.2020 18:34
Hannu Palosaari 22.02.2020 18:36

Suorittakaa autokoulussa pikku-e niin ei tule paino-ongelmia auto+vaunun yhteispainon kanssa ihan heti. Kohtuu helpolla saa suoritettua.

Markku Anttila 27.02.2020 14:19

Minulla on ollut uusia vaunuja Detlef,Solifer,Cabby,Hobby,mikään niistä ei ole ollut viaton.Hobby on ollut halvin korjauksiltaan vuosimalli on -18

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.