MATKAILUAUTON AUTOMAATTIPESU

Jouni Arola 08.02.2019 14:45

Terve teille,

oletteko käyttäneet matkailuautojanne automaattipesussa ?
Kouvolassa Lidl:n vieressä olevan Autopesun pesukoneen pesumitat ovat:

pesukorkeus 285 cm
pesuleveys 250 cm
pesupituus 700 cm

Onkos kokemuksia asuntoauton pesettämisestä automaatissa ?

Kommentteja, kiitos.

111575Sauli Husso 08.02.2019 14:55

En ole käyttänyt.

En myöskään suosittele sitä. Saattaa kattoluukut irrota ja tulla muitakin vaurioita. Jos viet, ota pesukoneen omistajalta selvää onnistuuko matkailuauton pesu koneella vai onko tarkoitettu vain pakuille joissa on suora katto.

Toivo Koistinen 08.02.2019 16:30

Jääkaapin ritilät, ja antennit, ja kuten edelinen kertoi luukut. karavani asentajan kanssa joskus ollut puhetta, niin ei suositellu.
Vaikka kyselin, että kestäähän nuo myrskyssäkin ajella, ja vedet pysyy ulkona, samon jääkaapin taus, vaikka tien puolella ritilät, ja kun raskas ajoneuvo tulee vastan, niin melkoinen vesi pesu kylkeen.
Tp

Olli Soininen 10.02.2019 20:33

Moro! Ajoin alkutalvesta tönkkötiesuolatun peltikuoriaisen (Ducato maxi, pituus 640, leveys 205 ja korkeus 275) Abc-ketjun pesurin läpi. Harjapesua en sentään rohjennut ostaa, pelkän suihkupesun kun jääkaapin ritilöissä oli jo talvisuojat. Poistihan se suihkupesu sen likaisimman kerroksen mutta pinta jäi ns. mataksi. Huomion kiinnitti myös se että kylkiin jäi selvät vaakaviivat suihkujen kohdille kun etäisyys pesusuuttimiin oli liian pieni eikä vesi ehtinyt viuhkaantua. Eli voin suositella hätävaraksi jos ja kun pitää suolapska huuhdella pois ennen pakkasjaksoa, kuten itsellä oli silloin tilanne.

Antti Eskola 15.11.2020 19:56

Voi pyhä sylvi, että matkailuajoneuvo automaattipesuun. Älkää nyt olko niin typeriä, että sorrutte tällaiseen. Automaattipesussa on veden suutinpaine jopa 150 bar. eli ajatelkaa mihin se täysin hallitsemato vesi haluaa mennä, juuri sinne mihin sen ei kuulu. Peltien ja luukkujen saumat ei ole suunniteltu tähän. Onneksi on hiilivetyliuottimien käyttö automaattipesuissa kielletty jo viime vuosituhannella ja se jos joku kosetti tiivistysmassat. Olen vuodesta -88 lähtien pyörittänyt automaattipesuja ja onneksi yksikään matkailuautoilija ole poikennut. Matkailuajoneuvon pesussa voi käyttää painepesuria, mutta ei missään tapauksessa lian poistamiseen, vaan ja ainoastaan huuhtelemiseen riittävän etäältä ja ei koskaa suoraan kohti ilmastointilaitetta. Letkulla huuhtelu, lamennettu biopesuaine, harjaus riittävän veden kera ja huuhtelu. Uusimmat vahat ovat helppoja levittää vaikka märälle pinnalla ja heti huuhtelu painepesurilla, riittävän kaukaa. Levitä omaan henkilöautooni ko. vahan kaksi kertaa vuodessa ja riittää. Eihän kohelleta niiden pesujen kanssa. Pyöritän edelleen 12-paikkaista IP-hallia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.