Matkaajassa reikiä pellissä?

KARPPINEN SEPPO J 25.01.2007 13:20

Tere kaikille! Matkaajassamme (9404 vm -90) on aivantakaosassa sivuilla parinmillinreijät olleet jo pari vuotta ja viime syksynä vasta hoxasin jotta taitaa olla tulossa kosteus sieltä läpi? Karavaanarit-info foorumilla kysyin myös tätä. Onko muilla vastaavia ja kuinka kalliksi tulee korjauttaa liikkeessä? Olen kuullut myös että se olisi matkaajien perusvika, jotta sinne olisi laitettu liian kosteana kyllästettyä puuta...tiedä häntä? Kaikkia tietoja mielihyvin vastaan jotta pääsee suunnittelemaan vaunulle jatkotoimenpiteitä? Voikohan talvella luoteetavasti mitata kosteudet? Tässäpä sitä ensi alkuun... HYviä hiihtokelejä, Vuokattiin taas huomenna!

KOSKINEN OLLI J 26.01.2007 20:11

Eiköhän siellä kosteutta ole, se on syövyttänyt alumiinipellin sisältäkäsin. Matkaajan vyötärölinjan alapuoliset korivahvistepuurimat lienevät kyllästettyä puuta ja sen suolat kostuessaan syövät alumiinia. Toki pelkkä kosteuskin tulee alumiinista ajanmyötä läpi, mutta itse olen havainnut syöpymän vain puuriman kohdalla. Mielestäni kosteusmittaus piikkimittarilla voidaan tehdä talvellakin leudoilla ilmoilla, kunhan vaunu on kunnolla lämmitettynä useita päiviä, niin että seinissä oleva vesi on varmasti sulana, kosteusmittari näyttää jäisessä seinässä väärin, ikäänkuin seinä olisi kuiva. Omassa Matkaajassa korjasin kyseisen vaivan kymmenkunta vuotta sitten siten että avasin sauman ja kiinnitin huolellisesti jotakin ärhäkästi tarttuvaa leveää teippiä (Ilmastointiteippi???) pari kerrosta alumiinipellin puhdistettuun sisäpintaan kyllästetyn puurakenteen osuudelle. Vaurion eteneminen pysähtyi tuohon toimenpiteeseen...

VILJAVA TAPIO 29.01.2007 09:33

Juu, sen puuriman ja alupellin välisen liiman tyyppi on väärä. Ongelma ilmenee, kun puurima pääsee kastumaan. Minulla oli autossa sama ongelma takakulmissa. Puurima pääsi kastumaan alapäästään ihan pelkästä roiskevedestä, elikäs riman pää oli näkyvissä. Päätypuuhan imee vettä aika tehokkaasti. Ongelmaa ilmeni n. 30 cm matkalla riman alaosassa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.