Lämmitin pitää tasaista ääntä.

Pekka Ranta 31.07.2020 08:42

Kun Hobby 540 Alde lämmittimen laittaa joko sähkölle tai kaasulle, tulee tasainen mutta liian voimakas ääni (pieni jurina) vaatekaapista, jonka takaseinässä on Alde pakkasnesteen täyttösäiliö vesikiertoon. Tulee mieleen että vesikiertopumpusta laakeri aiheuttaa äänen.
Onko se sitten pumpun vaihto edessä? Vai laakerit ja voiko sen tehdä itse? Onko jotain nopeaa häiritsevän äänen vaimentamiseksi?

Matti Asikainen 31.07.2020 10:07

Kuvauksesta päätellen kyseessä on paisuntasäiliössä oleva pumppu. Ota sähköjohdot irti liittimistään ja kierrä säiliön kansi moottoreineen auki sekä nosta pumppu ulos pöydällä tarkasteltavaksi. Pyörittele käsin ja kytke kokeeksi sähköön, niin huomaat kunnon. Laakereita siihen tuskin voi vaihtaa, mutta uusia pumppuja saa karavantarvikeliikkeistä. Hyvällä onnella voit löytää myös uuden sähkömoottorin entisen tilalle. Niitä on ainakin kahta eri kokoa halkaisijaltaan, mutta kiinnityslaipan ruuvireiät ratkaisevat sopivuuden. Kumpikin koko käy.

Alf Lindblom 01.08.2020 15:27

Jos siinä on 240V:n pumppukäytössä se saattaa jurista (50 Hz:n jurina kuten monista sähkölaitteista). Jos sen runko ottaa kiinni seinään tai lattiaan ääni saattaa kuulua kovempana. Pehmikettä väliin niin paranee. Tämä oli meillä jurinan syy kun vaunu oli uusi.

Pekka Ranta 01.08.2020 21:52

Kiitos vastauksista. Kyllä se on tuo 12V pumppu joka on korkissa kiinni joka pitää ääntä. Täytyy yrittää hankkia uusi moottori.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.