Laturi särisee voimakkaasti ajoittain

AAROS RUUBEN 08.08.2013 13:08

2000 luvun vaunussa on laturi, joka nyt reisussa on alkanut yhtäkkiä särisemään voimakkaasti silloin tällöin. Kun laturin painaa off lakkaa rätinä, mutta ajan päästä myös itsestään. Koko laatikon päällä lukee Power Management System PMS4SOLDP. Itse laturi näyttäisi toimivan. Käytän tuota huoltoliikkeessä kun palaan reisusta, mutta osaako joku sanoa mistä tuo johtuu ja aiheuttaako esim. palovaaran?

KOSKINEN OLLI 08.08.2013 15:15

Onko samantyyppinen surina kuin joskus on loistelampun rungossa?

...Yksi mahdollisuus on laturin muuntajan dynamolevypakka. Siellä on dynamolevyjen välissä pienenpieni rako, ja levyn reuna siinä magneettivuon vaikutuksesta värisee. Muuntajan lämmettyä rako lämpölaajenemisen johdosta muuttuu ja värinää ei synny. Dynamolevypakan pitäisi olla tiukka levynippu. Tai esim. Lakkauksen avulla tehty kiinteäksi. (moottorilakka, ei mitään huonekalulakkaa) Mikäli se on tuollainen, enpä usko mitään vaaraa siinä olevan.

VALTONEN MARTTI 08.08.2013 16:11

-mutta jos ne onkin jonkun relen kärjet (onko siellä sellaisia) jotka eivät pidä kosketusta onkin jonkinlainen vaara olemassa.

Mutta en tosiaan tiedä onko nykylatureissa mitään kärkiä vai onko ne täysin vailla mekaanisia toimintoja.

AAROS RUUBEN 08.08.2013 18:25

Joo kuulostaa loistelampun surinan tapaiselta. Ajattelin että reissun ajan pidän vain päivällä laturia päällä ja yöllä pois. Kun palaan reisusta vien huoltoon.

KOSKINEN OLLI 08.08.2013 22:45

Nenä on hyvä apulainen, yleensä on niin, että jos sähkölaite rupeaa haisemaan palaneelta niin on epänormaalista ylikuumentumisesta kyse. Ylikuumentunut yleensä haisee karmealta, vielä sen jälkeenkin kun on jo jäähtynyt.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.