Vunun Vessa

NIEMINEN PENTTI 26.07.2013 16:52

Mistä johtuu kun vessan huuhteluvedessä on jotain mustaa töhkää. Aina on käytetty Thetfordin Rinseä, tuota vaaleanpunaista huuhteluveden joukkoon tarkoitettua ainetta. Kaksi vuotta sitten poltti pumpun sulakkeen kerran ja sen jälkeen meni pumppu. Säiliössä on käytetty vain vesijohtovettä, ja vähintään määrä Rinseä mikä määrä pullon kyljessä on ohjeena.Vaiva on yleensä ilmennyt reissun aikana tai sen jälkeen, mutta tämän kesän reissussa tuo vaiva oli poissa. Nyt on oltu jo kaksi viikkoa kotona paikoillaan ja eilen tuo muuttui kuin johonkin suoveteen verrattavaksi mönjäksi.Onko kellään neuvoa?

SALO TAPANI 27.07.2013 08:44

Se töhkä johtuu juuri siitä Rinsestä, varsinkin jos vesi seisoo säiliössä kauemmin. Jos käytät "vähintään ohjeen mukaan", tulee jonkun verran. Jos lorautat reilusti, tulee sitä töhkääkin reilummin. Meillä meni aikanaan rassattavaksi asti tukkoon huuhtelupuoli. Nyt ei käytetä muuta kuin vettä. Tyhjennetään systeemi aina välillä. Toiminut ongelmitta useamman vuoden. Vaiva ilmenee reissun aikana sen vuoksi, että liikkuessa töhkät hölskyvät irti ja tulevat enemmän näkyviin, jos eivät jumitu johonkin mutkaan ja tuki koko systeemiä.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 27.07.2013 11:45
Lopeta sen Rinsen käyttö. Putsaa huuhteluvesisäiliö. Pistä sinne huhteluveden joukkoon Micropuria tai vastaavaa, voit tehdä vahvemman seoksen kuin juomaveteen. Käytä vain vesijohtovettä, älä koskaan ainakaan järvivettä.

Noilla ohjeilla pitäsi töhkän tulon loppua.

Kerran erehdyin pistämään huuhtelusäliöön järvivettä ja kun silloin täytin vielä Rinseä, piti säiliö tyhjentää tikun avulla. Säliön vesi oli kuin sammakon kutua seisottuaan siellä lämpimällä pari viikkoa.

VALTONEN MARTTI 27.07.2013 21:14

Minulle on huoltomiehet jo 30 vuotta sitten neuvoneet ettei WC:n yläsäiliöön pidä mitään muuta laittaa kuin vettä. Noudattanut olen eikä ongelmia ole esiintynyt.

Hämäläisen linjoilla ollaan siis.

BOMAN ARI 28.07.2013 13:07

Sama vaiva meillä, loppui kun käyttää pelkkää vettä...

SUNNA TOPIAS 16.08.2013 17:25

Veneilyaikana oppi sen, että veneen vesisäiliön pyrki aina täyttämään kunnan vesilaitoksen vedellä. Siinä oli "myrkyt" mukana. Säiliö saattoi alkaa elämään käyttäessä kaivovesiä. Samaa tapaa olen pyrkinyt käyttämään vaunussakin. Nykyisessä vaunussa vessan huuhteluvesi tulee yhdestä ainoasta vaunun vesisäiliöstä. Hyvä ratkaisu vaunun suunnittelijalta.

Olisiko ideaa laittaa erilliseen vessan vesisäiliöön veden täytön yhteydessä pieni liraus klorinia?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.