primus 2470 ei pysy päällä

SUVELA SAMULI 03.07.2013 18:16

Moro. Eli ongelmana on, että käynnistettäessä lämmtin kaasulla vihreä merkkivalo syttyy ja magneettiventtiilistä kuuluu naksahdus ja vesipumpusta kuuluu hurinaa, mutta n. 2 minuutin kuluttua syttyy se punainen kolmio. Hehkutulppa kyllä hehkuu. Eli lämmitin ei taida siis mennä ollenkaan päälle. Mistähän tähän löytyisi ratkaisu ?

SUOMALAINEN RITVA 04.07.2013 06:59

Kokeile laita pyrostaatissa abiko liittimet yhteen alkaako pelaamaan

LASSILA ILKKA 07.07.2013 21:03

Itse tilasin kipinäsytytyksen ja nyt olen ollut kohta vuoden vailla huolen häivää.

REINI SEPPO 08.07.2013 21:42

Vaunun merkkiä en tiedä!! Viittaa kiertovesi pumppuun (kokele esim Vc kohdalla patteria josko lämpiää. Kiertovesipumppu voi pitää ääntä ,siirtämättä nestettä (magneettiveto) Jos sähköpatruunassa on kiertovesipumppu voi silläkin testata!

SUVELA SAMULI 13.07.2013 16:07

Vaunu on Hobby vm. -90. Sähköllä patterit lämpiää normaalisti. Lämmitin ei siis pamjahda päälle ollenkaan. Hehkutulppa siis hehkuu komeasti. Mikäs sen pyrostaatin tarkoitus on ja minkä se kipinäsytytys korvaa? Voiko asiaan vaikutta, että vaunu on jonkin verran taaksepäin kallellaan? On senverran rinteessä ettei saa ihan vaateriin.

IPATTI VEIKKO 13.07.2013 17:08

Eikös määräykset kiellä tekemästä kaasulaitteisiin muutoksia. Kannataiskohan etukäteen selvittää asia.

SUOMALAINEN RITVA 14.07.2013 20:23

Olekos kuunellut aukeaako mangeettiventiili pitäisi kuulua semmoinen kilahdua kun vaikka vaimo taikka tyttöystävä laitta lämmitys napin päälle (vaunun sisältä jossa napin alla on pisaran kuva) T.Rauno

PAJALA JUKKA 14.07.2013 21:32

v -90 Solikassa oli ongelmana 12 v kiertovesipumppun siipi joka jumiutui talvenaikana, apuna navakka kopistelu tai irrottaminen ja manuaalinen avittaminen sai pumpun pyörimään, sähköpatruunalla ja 230 v pumpulla ei ongelmia.

MATTILA KARI 14.07.2013 23:15

Primuksen 2070 vianhaku lista D kohta. Jos lämmitin käynistyy mutta sammuu 2-3 min jälkeen. Vika. Vaihda Pyrostaatti. Olisin lähettänyt scannatut sivut sinulle. Ei onnistunut kun sinulle ei voi lähettää suoraa sähköposti. Tähän vikaan ei vaikuta vesipumppu eikä vaunun asento. terveisin Kari.

Käyttäjän lisäys viestiin 14.7.2013 klo 23:21:01 Pyrostaatti on toimii liekinvartijana pannussa. Jo ei lämpiä ja kytke virtaa tuon 2 min aikana sähkömangneetin pitokäämille. Pannu sammuu.

SUVELA SAMULI 15.07.2013 16:54

Eli pyrostaattia vaihtamaan. Tässä ei taida siitä kipinäsytytyksestä olla apua..? Kiitos neuvoista.

YLILEHTO MARTTI 17.07.2013 07:26

Minulla oli aikoinaan Hobby vaunu,siinä oli samallainen vika.Siinä oli etulasissa katkaisin jos avasit ikkunan se sammutti lämmityksen ettei tule kaasu häkää sisälle.Se rupesi temppuilemaan jos oli vaunu vähänkin kallellaan, lähti päälle paloi vähän aikaa ja sammutti,otin katkaisimen pois yhdistin ne johdot yhteen, tämän jälkeen pelasi hyvin.Hobby oli laittanut joihinkiin mallein tämän katkaisimen.

SUVELA SAMULI 18.07.2013 09:10

Juu. Tästä vaunusta ne ikkunakytkimet oli jo otettu pois pelistä. Oli sekä etu- ja sivulasissa. Kytkimet olivat laseissa, mutta kytkentä on ohitettu.

SUOMALAINEN RITVA 18.07.2013 16:20

Minulla on kunnostettuja 2470 pokseja josko kokeiltais lähtisikö päälle minä oleilen Turkusessa 040 5414228 T.Rauno

MATTILA KARI 19.07.2013 17:58

Vaihtoetto 1. Syttyy ja palaa tuon n. 2 minuttia ja sammuu. silloin vika Pyrostaatissa. kuten aikaisemmassa viestissä kirjoitin. Jos Lämmitin syttyy ja samuu jo 45-60 sekunninpäästä. Silloin Primuksen vikalista antaa C kohdassa 1. Mangneettiventiili viallinen. 2. Ohjaus eleksoniikka ( musta laatikko pannun kyljessä rikki. 3. Elekrodi ei toimi. Mielestäni 2470 ei ole elekrodia vain se on pannussa 2480. Terveisin Kari p 041 4455599.

SUVELA SAMULI 24.07.2013 22:10

Moi. Oltiinpa reissussa ja nyt taas palaan tähän asiaan. Onneksi ei ole kaasulämmitystä tarvittu. Eli pystyykö sitä pyrostaatin toimivuutta ( tai toimimattomuutta) mitenkään testaamaan? Pitäisikö pannusta kuulua ääntä kun se syttyy ja on siis päällä. Huminaa tai jotain. Mielestäni tästä ei kuulu kuin se vesipumpun hurina. Rele siis naksahtaa kun ohjauspaneelista käynnistää ja parin minuutin kuluttua se punainen kolmio syttyy.

Kiitos tähänastisista neuvoista!

HAKALA SAMI 22.04.2014 19:17

Vanha juttu jo, mutta aina vain ajankohtainen. Todennäköisesti sulla ei tule tarpeeksi jännitettä perille asti, ja se on useimminkin ongelmana Primuksessa. Muuta ongelmaa siinä ei sitten juuri olekaan.

Itse juuri taistelin tällaisen kanssa, oireet juuri kuten kysyjällä. Joku veikkasi hehkua, toinen pyrostaattia ja ne jotka näitä huoltaa ja jobbaa, oli myymässä koko boksia. Jänniteett kun mittailin, 11 voltin luokkaa tuli pannulle asti. Primushan väittää että 10,5V riittää, mutta mutta ... hävikki kahden voltin luokkaa matkalla pannulle, eihän kaikki voi olla kunnossa.

LMC:ssä on kivasti akku siellä etunurkassa ihan pannun lähellä, joten sieltä relekytkentä ... laillisesti vielä vaunuun sisälle eikä kaasutilaan. Se pannulle menevä johtonippu on vieläpä samassa tilassa ja olipa vielä riviliitinkin siellä ... pannun keltainen johto siitä irti, ja ohjaamaan relettä. Akulta suoraan sulakkeen kautta releelle syöttö ja siitä taasen pannulle. Ja avot ... ensi yrityksellä pannu jota ei ole vuoteen käytetty syttyi alle kahden sekunnin.

Onhan sitä hehkua aina moitittu ja kipinäsytytystä tarjottu, mutta useimmiten Primuksen ongelma on juuri tuo jännitehäviö. Sen puolen kun pitää kunnossa ei sen kanssa ole juuri hädän päivää.

KALLIO KAI 27.12.2014 21:50

Olen sitä mieltä että Priimuslämmitimessä tehdään yleinen virhe siinä että valitaan tehoton akkusatiivi.

No, sopivan laturin löytäminen onkin sitten vallan mielenkiintoinen juttu sillä sen pitää olla niin tehokas että se voi ylläpitää myös käytössä tapahtuvista 12v toiminnoista muodostuva hävikki, kuten valot,pumput, ohjaukset, sytytyksen, ilman että jännite putoaa alla 12v missään käyttötoimenpidon aikana ja tähän tarvitaan kunnon laturi joka syöttää kunnolla amppeereita ja jännitettä.

Itselläni oli ongelmi heti kesällä kun ostin vanhan vaunun siisti kuin mikä mutta lämmitys meni päälle milloin sattu, no hain einhell halvan mutta 10Apeerin laturin ja priimus on nöyrästi lähtenyt käyntiin automaatilla ilman huolta paitsi nyt kun tuli kovemmat pakkase ja vaunu oli seisomassa eli jäässä niin ei syttynyt heti, no laitoin sähköllä noin vartiksi lämmöt päälle kun ajattelin pakkasen vaikuttavan kaasun syttymiseen ja muutenkin järjestelmän toimintaan ja niinhän se oli, vartin kuluttua priimus pamahti käyntiin ja sen jälkeen ei ole kertakaan takkuillut, voi kyllä olla kun nyt mietin että toki akkukäyttöinen oli kylmä joten ehkä se lämpesi kun sähköllä lämmöt oli hetken päällä.

Vian etsintä aina kannattaa etsiä hyvin yksinkertaisista asioista vaikka ainahan sitä ei huomaa, mutta priimus muuten on aivan mahtava lämmitin ja luotettava se että vikoja haetaan vääristä asioista syö kyseisen laitteen mainetta.

t.Kaitsu

HAKALA SAMI 21.01.2015 12:17

Palataanpa taas tähän ikuiseen Primus-aiheeseen. Mullahan tuli keväällä tehtyä tuo syöttöpuolen parantelu jo ja pannulle tuli sitä 14 voltin luokkaa. No, alkoihan ne syttymisongelmat taasen, tietysti juuri kun pakkaset tuli. Hehkunkin menin vaihtamaan kun vähän nuo oireet viittasi siihen suuntaan, mutta ei se lopullinen vastaus siitäkään löytynyt.

No ... mittausten mukaan kaikki siis kunnossa, joten mitäpä muuta kuin vedet pois, painnu käteen ja pöydälle. Paineilmaa ei ollut saatavilla, mutta vasara ja imuri löytyi :) Eli pannu osiin, naputtelua sinne tänne ja sitkeää imurointia. Muutama desilitra irtoruostetta tuosta sai ravisteltua ulos, sitten pannu nippuun ja paikalleen. Ja kappas ... toimii paremmin kuin koskaan ennen. Nyt kun vesikiertokin tyli tyhjennettyä, uudelleen täytettyä ja ilmattua niin pumppukin on hiljaisempi ja pannun käyntiajat selvästi lyhyempiä, taisi siis tuon hyötysuhdekin parantua.

Mitä tästä siis opimme ... aina tuota Primusta ollaan moittimassa mitä ihmeellisimmistä syistä. Tähänkin pannuun tässä vuoden mittaan mulle on oltu ehdottamassa lähes jokaisen sähköisen osan vikaa, oltu myymässä uutta boksia jne. Ja kysymys on kuitenkin vain siitä että, ne perusasiat kuntoon. Puhdas pannu ja riittävästi jännitettä perille asti, niin toimii kuin ihmisen mieli.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.