Vaunun tuonti Ruotsista

PÄTSI EERO 25.06.2013 18:23

Harkinnassa olisi vaunun tuonti Ruotsista, sillä Suomesta haluttua mallia käytettynä ei tahdo löytyä. Onko kokemusta Ruotsin tuonnista ja mitä pitää ottaa huomioon. -rahapolitiikka euro vs kruunu. -isohkon valuutan siirtoon lupa? -siirtokilvet Ruotsista rajalle -siirtokilvet rajalta kotipihaan -sähkö ja kaasujutut?

t.EP

JANHONEN MATTI 26.06.2013 19:13

Rahan kurssi on tietenkin sen päivän kurssi kun nostat kauppahinnan kruunuina käteen/siirrät kauppahinnan IBAN tilisiirtona kauppahinnan myyjän tilille. Ruotsin kruunu on ollut viime aikoina varsin vakaa ja vahvistunut melkeisesti euroon nähden muutaman vuoden takaisesta.

Jos vaunu on käytetty alv on se mikä sisältyy ruotsalaiseen kauppahintaan.

EU:ssa on voimassa asetus, jonka mukaan käteisenä kuljetetut yli 10.000 euron rahasummat pitää ilmoittaa tullille. Mutta vain ilmoittaa. Valuuttasäännöstelyä Suomessa ei ole ts. ylärajaa siirrolle ei ole.

Pohjoismaiden kesken on ollut jo kauan voimassa sopimus jonka mukaan siirtokilvillä saa ajaa toisessa pohjoismaassa. Siirtokilvet tulee sitä maasta mistä matka alkaa. Vakuutus tarvitaan myös. Ajoneuvon tulee tietenkin olla liikennekelpoinen kaikissa niissä maissa missä liikutaan.

Ruotsissa käytössä olleet olleet kaasu- ja sähkölaitteet täyttää Suomenkin määräykset. Niiden tarkastuttaminen taas riippuu siitä onko laitteissa CE-kilpi vai ei. Ellei ole kaasutarkastuksen tekee auktorisoitu kaasuasentaja ja sähkötarkastuksen asianmukaiset oikeudet omaava sähköliike. Hintaa tarkastuksille kertyy 80-120 e.

Ja eikun katsastukseen. Hommaan voi tehdä tarvittaessa myös toisinpäin niin, että ensin katsastukseen ja sitten vasta toimittaa konttorille tarkastuksista todistukset, jonka jälkeen saa vaunuun suomalaiset kilvet. Muitakin kun em. käytäntöjä voi olla katsastuspaikasta ja jopa katsastajasta riippuen, vaikka säännöt on kaikille samat.

KÄMÄ JUHA 26.06.2013 20:16

Valuutan viennissä EU:n sisällä ei ole rajoituksia....."EU:n sisällä käteisen valuutan maahantuonti- ja vienti on vapaata. EU-alueelle saapuvan ja sieltä poistuvan henkilön on ilmoitettava tulliviranomaiselle, jos hän kuljettaa mukanaan vähintään 10 000 euron arvosta käteistä valuuttaa"

Käyttäjän lisäys viestiin 26.6.2013 klo 21:04:34 .....eli EU:n sisällä, tullille ei tarvitse ilmoittaa valuutan viennistä

JANHONEN MATTI 26.06.2013 22:21

Minä se en ajatuksissani lakkaa pitämästä Ruotsia EU:n ulkopuolisena maana. Niillähän on väärä rahakin!

Mutta noinhan se menee, että vain EU:n ulkorajoja ylitettäessä yli 10.000 euron summat on ilmoitettava.

Jos kaupan kohde maksaa yli 15.000 euroa astuu kuvaan rahanpesudirektiivin määräykset ostajan tunnistamistiedoista ja niiden säilyttämisestä. Vaan eipä taida koskea sekään satunnaista yksityisten tekemää kauppaa muuten kun jos myyjä tallentaa summan pankiin tai saa maksuksi pankkishekin jonka vaihtaa rahaksi. Silloin pankki voi kysellä mistä rahat on peräisin, mutta sehän ei koske ostajaa se.

NIEMELÄ PASI 27.06.2013 07:54

Tuosta alv:sta. Vaunun tuonti on tavaran tuontia (ei ajoneuvo), eli ihan sama onko uusi vai käytetty vaunu, alv. menee Ruotsin säännösten mukaan. Siis yksityishenkilön kaupoissa. Yritykset on sitten eri juttu.

JANHONEN MATTI 27.06.2013 10:14

"Harkinnassa olisi vaunun tuonti Ruotsista, sillä Suomesta haluttua mallia käytettynä ei tahdo löytyä".

Anteeksi alv mainintani. Oletin aloittajan tekstistä, että hän tuomassa käytettyä vaunua.

PÄTSI EERO 27.06.2013 21:22

Moi!

Kiitokset vastauksista. Asia selveni huomattavasti. Ja käytettyä vaunua tosiaan ollaan ostamassa.

t. EP

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.