Primus 2490 jälleen "kylmänä"

MANNSTRÖM RITVA 24.06.2013 07:12

Primus ei syty taaskaan. Kevät talvella uusin vesitermarin joka oli viallinen, lämmitin toimi senjälkeen loistavasti, mutta tässä kesän mittaan olen koemielessä pistänyt pannun muutaman kerran hetkeksi päälle ja onkin lähtenyt, mutta nyt taas vinoilee. Kun ohjauspaneelista pistää pannun päälle syttyy vihreä led ja kaasuventtiili kilahtaa äänen perusteella auki ja senjälkeen alkaa kuulua selvästi sytytyskipinän ääni mutta ei tömähdä vaan päälle ja häiriövalo syttyy. Mielestäni kaasukin tuoksahtaa hiukan yrityksien aikana. Kokeiltu täydellä pullolla ja erilaisilla paineensäätäjän asennoilla. ja akun navoista mitattuna olisi jännite karvan yli13 V. Mitenköhän tuostakin tilanteesta etenee kun kaasua on ja venttiili aukeaa ja vielä kipinäkin kuulostais tulevan. Mielestäni melko outoa. Elokuussa pitäis kyllä toimia kun ajatuksena on lähteä muutamaksi viikoksi pohjoiseen vielä ei ole kiire mutta kesä etenee kohti syksyy pelottavan nopeasti.

KOISTINEN TOIVO 24.06.2013 08:40

Jälleen neuvon kaasu, ja sähköasioissa menemään valtuutetulle ammattimiehen puheille. Ne ovat senverta vaarallisia asioita itse korjata, ja jopa kiellettyjä. Kannattaa kun tarkistuttaa kaasun vuosittain niin samalla huollattaa jääkaappi, ja lämmityslaite. Toivopoika

MANNSTRÖM RITVA 24.06.2013 09:02

No. eihän tuo korjaushomma ole mitenkään kriminalisoitu ainakaan vielä. Ja jännitekin on vain 12V jotenka sähköturvamääräyksetkään eivät kiellä laitteiden korjaus ja huoltotöitä. Niin ja olen kyllä säähköpätevyydet omaava asetaja ja erilaisista polttimistakin on kokemusta reilu 40 vuotta tosin raskaammankaluston Webastoista ym. ebereistä ne vaan toimii naftalla. Tää kaaspoltin on kieltämättä eri asia muttei mitään rakettitiedettä. nyt on vaan semmonen oireilu että ajattelin jos jotain vihjettä tulis niin ei tarttis hinata vaunua pikkujutun takia sysmästä mökkini pihasta tänne kotikulmilleni klaukkalaan kun ollaan kumminkin menossa ylöspäin suomen kartalla lähiaikoina. Kiitoksia vaan jos sais edes jotain vinkkejä tuosta em. viasta.

SUOMALAINEN RITVA 24.06.2013 19:29

Terve Ota poksi pannun kyljestä irti ja laita kipinä tapin tilalle rautanaula tai rautalangan pätkä pitele poksia käsisäsi ja laita rautanaula noin 0,5-1,0 etäisyydellä rungosta poksin pitäisi lyödä kipinää kun vaimo tai joku muu laitta lämpö nappulan sisältä päälle jos kipinä naksuttaa rungon ja naulan välissä on poksi kunnossa , vika on todenäköisesti kipinä tangossa joka menee pannunnsisälle lyö ennen aikojaan kipinää eika tangon kärjestä(keramiikka vuotaa kierre osasta) PS minulla on muuten edeleen kunnostettuja mustia pokseja 2470,2480 , 2490 ja löytyy myös 2440 poksi T.Rauno

MANNSTRÖM RITVA 24.06.2013 22:20

Niinpä voisikin, ja vois ehkä tota ideaa viedä pitemmällekin jos tokkäis sen elektrodin irtonaiseen boksiin omalle paikalleen ja kokeilis maadottaa hyvin eristetyllä piuhanpätkällä( vaikka auton sytytysjohtimen pätkällä) sieltä kierrepäästä aloittaen niin voisi vaikka nähdä että vuotaako se eriste matkalta ennen kärkeä. Mites käy kipinämuuntajan jos hälppäsee vahingossa maihin suoraan ton elektrodin?

SUOMALAINEN RITVA 25.06.2013 09:54

Ei pitäisi mennä rikki kipinä naksuu piirikortilla t.rauno

MANNSTRÖM RITVA 30.06.2013 10:08

Taas toimii. Oli kipinäkärjen suuntaus väärin, sojotti jonnekin muualle kuin alas. Hassua vaan että oli syttynyt kesän mittaan näinkin mutta aika poksahduksella kumminkin kun kaasua ehti kerääntyä runsaasti kammioon. Kipinäkärki oli itselläni irti keväällä kun etsin edellistä vikaa oman epähuomion piikkiin menee tällä kertaa. Nyt syttyy pehmeästi.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.