Kattoluukun itikkavekon puhdistus

AIRAVAARA HANNU 25.05.2013 08:49

Kattoluukun itikkaverkon päälle kertyy itikoita. Onko mitään siistiä keinoa verkon puhdistamiseksi? Verkko on haitarimainen ja sitä voi avata sekä sulkea. Yläpuoleen ei vaan oikein pääse käsiksi. Osin avattua verkkoa voi kyllä alapuolelta ropsia, mutta tällöin lika leijuu sisätiloihin.

HALINEN HARRI 25.05.2013 10:11

Puhaltimella.

JANHONEN MATTI 25.05.2013 10:21

Sisäpuolelta paineilmalla tai vastaavalla lähtö siihen suuntaan mistä ovat tulleetkin. Lehtipuhallin tosin on vähän liian raju vehje siihen hommaan.

Mutta homman voi hoitaa myös toisin. Osta itikan läpäisemätöntä harsokangasta niin suuri pala, että se hyvin peittää kattoluukun. Neulo helmaan kuminauhalle ura ja pujota kuminauha uraa. Pingota harsokangas kattoluukun reikään katon puolelle niin, että kuminauha kiristää sen luukun reunoihin. Harsokangas pysyy paikallaan luukun reunojen päällä kuminauhan kiristämänä. Tämän jälkeen sitä hankalasti puhdistettavaa auton omaan roskia keräävää itikkaverhoa ei tarvitse käyttää lainkaan. Kun harsokankaalle tulee roskia ne voi häpsiä siitä sormenpäillä helposti pois. Kattoluukun sulkemista harsokangas ei estä millään tavalla ja pysyy paikallaan ajonkin aikana. Harson voi pestä tarvittaessa vaikka pesukonessa. Talveksi verho kannattaa ottaa lämpimään, koska pakkanen tuhoaa lateksisen kuminauhan.

AHOLA JARI 25.05.2013 21:30

Jos merkki on Heki (mini, midi, jne), niin parasta on irroittaa koko sisäkehys.. Saa sitten ihan oikeasti puhtaaksi sotkematta muita paikkoja ;)

POIKULAINEN ESA 25.05.2013 21:44

Millä se sisäkehys irtoaa? Olen yrittänyt repiä sitä mutta rohkeus on loppunut. Onko siinä jotkut muovikynnet mitkä pitää kiinni vai mikä on kiinitys? Kyse on Hekistä.

AHOLA JARI 25.05.2013 22:43

Siellä on metalliset kynnet, joiden paikkaa voi sitten hivenen vaihdella miniHekissä, jos syövät muovia liikaa (voi samalla löysentää, että ensi kerralla vähempi panttaa).

Ainakin mulla midiHekissä on kehyksen joka sivulla irroitettavat "tuuletusritilät", ja itse lisäsin niiden sisälle kiinnitysruuvit - kannattaa katsoa, ettei ole valimiina jos malli samanlainen. Mutta sormin kiinni sisä- ja ulkoreunasta vetäen irtoaa..Metalliset vastakappaleet ovat katossa ja kehyksen muovireunassa metalliset klipsukynnet.. http://deepredmotorhome.com/images/midi3.jpg

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.