Ilmastointilaitteet

PERKOLA PETRI 06.05.2013 09:04

Kokemuksia! Kannattaako laittaa katto ilmastointi vai ilmalämpöpumppu lattialle?

LÄHTEENMÄKI KRISTA 09.05.2013 09:29

Meillä oli edellisessä vaunussa tuo ilmalämpöpumppu joka tuli lattialle sängyn alle, jykevä musta laatikko. Hiljaisempi ääni, ja lämmittää myös. Lämmitystä emme tarvinneet koska meidän vaunussamme oli ja on Trumatic lämmitin. Viileä ilma oli miellyttävän tuntuinen ja tasainen sisällä, toimi myös kaukosäätimellä. Nyt uuteen vaunuumme otimme kattoilmastoinnin koska sänkymme päädyssä on laatikko minkä olisi joutunut ottamaan pois ilmalämpöpumpun tieltä. Kattoilmastoinnin ääni on hiukan kovempi, vie vähemmän tilaa ja on ilmaston vaihteluiden kanssa enemmän kosketuksessa.. lumi.. sade.. Lattialla nököttävä malli, hiljaisempi ja jos on alde niin poistaa kosteutta nopeasti kun heittää lämmitys toiminnon syksyllä päälle hetkeksi.. ja vie säilytystilaa sängyn alta.

maku asia.. ja ehkä kustannus, lattiamalli oli meille hankkiessa hiukan edullisempi.. nyt hinta oli lähes sama.

VIRTANEN JOHANNES 07.07.2013 22:42

Meillä 560 Hobbyssa tehtaalla asennettu Dometicin ilmalämpöpumppu lattialla. Vaivana on ollut että termostaatin anturi oli asennettu aivan lähtevien putkien viereen laitteen viereen jossa saavutti melko pian asetetun lämpötilan.

Jatkoin Johtoa että sain anturin järkevämpään paikkaan hartioiden korkeudelle.

Toinen juttu joka pitäisi korjata on se kun putket kulkevat vain alhaalla penkkien alla josta puhaltavat lattian tasolle. Kylmä ilmahan ei nouse ylös. Putkille pitäisi tehdä reitit katonrajaan jotta ilmankierto lähtisi toimimaan.

SUOMI SEPPO 08.07.2013 10:28

Miettinyt samaa asiaa. En ole kysellyt tarjouksia mutta olen kuvitellut että lattia-asenusmalli tulisi kalliimmaksi niiden kaikkien lisäputkien ja muiden hilpettimien takia. Joka osalla tuntuu olevan aikamoinen hinta. Asennuskustannukset luulisi olevan myös melko korkeat jos haluaa useamman ilman ulostulopisteen katonrajaan. Olen toistaiseksi tyytynyt kattoluukkutuulettimeen sänkyjen yläpuolella joka tuntui yllättävän hyvältä. @seppo

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.