Tuuletusräppänä vanhaan Spriteen..?

LEPPÄAHO PENTTI 19.04.2013 12:51

Mihinköhän kohtaan ja millainen tuuletusräppänä olisi tarkoituksenmukaista puhkaista kolmisenkymmentä vuotta vanhaan Sprite Musketeeriin? Oven alareunaan olisi ehkä helpointa tehdä esim. pyöreä reikä johon sitten joku suljettava venttiili. Mutta mistä niitä sopivia, suht edullisia läpiventtiileitä saa? Kiinteisiin rakennuksiin tarkoitetut venttiilit ovat järjestäen liian paksuja syvyydeltään. Onko ovi paras paikka? Ajon ja viileämmän kelin ajaksi se pitäisi saada kunnolla suljetuksi. Läpivetoa pitäisi saada, ne lakisääteiset pohjaritilät ovat toki olemassa, mutta niistä ei juuri ilma vaihdu vaunun sisällä silloin, kun vaunu on tyhjillään, jolloin ikkunoita ja kattoluukkua ei voi jättää auki.

-Pentti

VALTONEN MARTTI 19.04.2013 14:49

Hiukan pessimistisesti suhtautuisin oven alareunaan tehtävään aukkoon. Sillä kun on taipumus lahottaa ovi. Eräässä 'laatuvaunussa' aikoinaan ja useat niistä sitten pehmenivät oven alaosasta. Se täytyisi olla sitten todella tiiviisti sulkeutuva ja myös muistaa sulkea tarvittaessa.

Eikä se ilma vaihdu siitä sen paremmin kuin pohjaventtiileistäkään on käsitykseni.

HALMEENMÄKI JUHANI 19.04.2013 17:01

Kyllä ainakin 70-luvun Musketööreissä on tuuletusaukot jo valmiina lattiassa, siellä ne on keskellä vaunua kaappien sisällä.

LEPPÄAHO PENTTI 21.04.2013 10:28

Juu, on siellä Musketeerissa mm. jääkaapin etureunan alapuolella verkollinen tuuletusaukko mahdollisen kaasuvuodon varalle. Kysymys onkin siitä, että pitäisi saada joku aukko ulos myös ylemmäksi, muuten ilma ei kierrä, koska ikkunoiden ja kattoluukun kiinni ollessa sisätila on muuten "umpipussi". Ylempänä olevalla toisella aukolla tulisi luonnostaan vapaakiertoa tyynelläkin säällä lämmönvaihdosten johdosta.

LÖNNQVIST LEIF 21.04.2013 15:12

Itselläni oli joskus noin 35v sitten Sprite Alpine mutta siinä oli kyllä kattoluukut hengittävää mallia, en kaivannut mitään lisäräppänöitä kun en laittanut vaunua pressun alle talveksi "umpihuppuun", hyvin hengitti eikä ollut sen melkein 5v ajan mitä minulla oli se vaunu mitään murheita ilmankierron saati homeen kanssa. Lefa

HALMEENMÄKI JUHANI 21.04.2013 19:14

Kattoluukun reunan alta pääsee vaihtumaan, luukkuhan on isompi kuin katon kehys,

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.