Solikan lattialämmitys takkuilee

MANNSTRÖM RITVA 03.03.2013 15:55

Sattuisiko joku tietämään mitenkä lattialämmitysputkisto kulkee siellä lattian alla. ei oikein mainaa lämmetä kun ei neste kierrä. letkuja puristelemalla sain kierron päälle on varmaankin koko järjestelmässä ilmaa (kuuluu sellasta lurinaakin kierrosta) kun edellinen omistaja oli juuri ennen kauppoja uusituttanut molemmat kiertopumput. ajattelin vaan jos osaisin ilmata järjestelmää mutta kun en tajuu miten putkisto on asennettu. Patterikierron letkusta on otettu kaksi haaraa samasta kohtaa jotka menevät lattian väliin (niissä on sulut) mutta löysin vain yhden paluuletkun siis tuohan tarkoittaisi sitä että lattian sisällä on joku liitos joka yhdistää nuo kaksi lähtevää putkea yhteen paluu linjaan. Onkohan se niin? jollakin pikku pumpulla voisi ehkä yrittää kierrättää nestettä kun letkun päät on irrallaan vaikkapa toinen pää jossain astiassa upotettuna niin näkis tuleeko sieltä ilmaa.Vaunu on Vm-98 Finlandia 670 mutta varmaankin tuo järjestelmä on samanlainen muissakin malleissa. luulis jostain löytyvän putki kaavio.

KAAKKOLAHTI TOIVO 03.03.2013 19:56

Meitin solikan sai vain ilmattua omalla Alden pumpulla joka tulee paine säiliöön :.Ilmaus laitteita on vain isoimilla caravan liikkeillä. Ilmausta voi kyllä kokeilla välillä nokka ylhäällä ja välillä nokka alhaalla ja puristella letkuja mutkista Kun kurina loppuu niin lattiakin lämpiää.

SALO TAPANI 04.03.2013 16:28

Olen vaihtanut Solikan nesteet ilman ongelmia, laittamalla uudet nesteet sisään pumpulla samasta paikasta, mistä vanhat laskettiin pois. Vähän työläs konsti, kun käytössä oli vain vanha uppopumppu (käyttövesi sellainen). Homma kuitenkin toimi eikä ilmavaivoja jäänyt.

MANNSTRÖM RITVA 04.03.2013 17:19

onkohan siellä vain yksi lenkki lämmitys putkea? se paluuputkeksi luulemani olikin tarkemmin ajatellen tyhjennys rööri en kattonut tarkemmin kun tuli vaan lattiasta esiin. Pitää syventyä oikein ajan ja fikkarin kanssa järjestelmään.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.