Hybridi

STENMAN ARI 23.01.2013 19:02

Teknologia menee eteenpäin. Faktaa, mutta harrastus ja lompakko sanoo muuta. Ihan "harrastuksen" vuoksi kysyn, Mites on nämä hybridit? Voiko ja saako niillä mitään vetää ? Onko vaunun veto tulevaisuudessa täysin kuollut harrastus ?

TERVO JARI 23.01.2013 19:53

Eikös hyrpiitin teknisissä tiedoissa kerrota mitä koukkuun saa laittaa . . .

Guuglella haettuna esim. Tojotaan ei valmistajalta koukkua heru, täytyy muutoskatsastaa

http://keskustelu.suomi24.fi/node/11021804

https://www.google.fi/search?client=opera&q=prius+vetokoukku&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest

Tutki tuota saldoo tarkemmin, jos selkiis . . .

HAAPANEN TIMO 23.01.2013 20:22

Kyllä velipoika kiskoo Lexus maasturillaan ilman ongelmia.

@timppa

VÄLIAHDE JUSSI 24.01.2013 06:10

Usko jo, ei se oo kuin,Leca.

HALMEENMÄKI JUHANI 24.01.2013 19:14

Siis ensinhän pitää rajata se, mikä on hybridi. Mikroa, miniä, täyssellaista jne.

Nuo start/stop-hybridit ei rajoita vetämistä. Ne, joissa jarruvoimaa otetaan talteen ja autoa voi ajella sähköllä onkin mallikohtaisia juttuja. Pikku-Lexus (omaa sukua Prius) ja Toyotan pienemmät kaksivetoiset kuten myös Auris: ei saa vetää mitään. Pösö-Citikka nelivetohybbet: rajoitettu tuhannen kilon ympärille. Vollen D6: jep, sillä saa vetää. Ja tulee koeajoon kunhan vaan autoja olisi. Jatkuvasti viivästyksiä.

VÄLIAHDE JUSSI 24.01.2013 21:55

Tätä minä mielessäni muistelin. Kiitos kaima, Jeepistä en tiennyt mitään,mutta kohta tietää kaikki kun,saat sen käsiin.

LAUKKANEN MAURI 24.01.2013 22:13

Ympäristönäkökulmasta hybridiauto on hyvä siirtymävaihe odotettaessa vety- tai sähköauton laajamittaista käyttöönottoa. Näistä tosin sähköauto olisi jo teknisesti toteutuskelpoinen ja ympäristövaikutusten vähäisyydessä ylivoimainen, jos sähkö tuotettaisiin hiilidioksidivapaasti.

Niin tuossa on Wikin ajatelma siitä hybridi autosta,minulle ja varmaan useimille se tuo mieleen ympäristö ystävällisen ja taloudellisen auton.

Silloin kun puhutaan auton taloudellisuudesta ja ympäristö ystävällisyydestä autolla ei vedetä mitään,minusta se on ristiriidassa hybridi käsitteen kanssa.

Vähän samaa katekoriaan kuuluvat nämä juppien katumaasturit,vaikka minäkin olen käynyt potkimassa niiden renkaita,että ostaisin,mutta järki taisi voittaa. Ehkä siksi se onkin valittu vuoden turhakeesi,ja minusta ei syyttä ,ei normaalit ihmiset nelivetoa tarvitse ,tai metsässä ajelua ja siihenän ei niillä kaikilla ole edes edellytyksiä.

KONTINAHO ALPO 24.01.2013 23:50

Juuri nyt luin ylen teksti T V stä. EU komissio linjannut sähköautojen latauspisteiden suunnitelman lähivuosiksi Eurooppaan 8 milj. joista kaikille avoimia 8 sataatuhatta ja Suomeen seitsemäntuhatta latauspistettä A.K

POIKULAINEN ESA 25.01.2013 05:12

Onko vaunun veto tulevaisuudessa täysin kuollut harrastus ?

Kyllä näyttää pahasti kuolevan koska nykyään uudet pienetkin vaunut painaa jo 1300kg ja korotus paineita painolle on jostain syystä aina vaan lisää. (puuttuu viellä poreamme suihkun vierestä ja 1000L tankki) Vastaavasti veto kykyä lasketaan perhe autoissa alas päin ja joillakin ei saa vetää enää edes kottikärryä perässä. Vähän pakotetaan ostaa maasturi ja siinäkään ei riitä city versio etuvedolla vaan 4WD pitää olla jos meinaa vetää keskikokoista 4-5 henken 1600kg vaunua. Varmaan on korotus paineita viellä verotuksellisesti jäljellä autojen + polttoaineiden + käyttömaksun suhteen.

HALMEENMÄKI JUHANI 25.01.2013 17:09

Juuri noin. [kärjistys]Vaadimme lisää varusteita jatkuvasti, mukavuutta yli kaiken, huimasti tilaa, ja superlämpöjä grammalla kaasua. Sitten ihmetellään, kun vetämiseen tarvitaankin rekkaa. Jos naapurilla on kevyempi, niin voi köyhää rassukkaa, ei ollut varaa ostaa ruotsalaista?[/kärjistys]

ANTTILA MARKKU 25.01.2013 20:12

Toisaalta,kehitys ei ole kehittynyt.Vaadimme jenkkimallisia asuntovaunu koteja mutta materiaalit eivät kevene mukana.Ainoastaan autoja pyritään kehittämään jotta niistä saataisiin vähemmällä panostuksella suurempi tuotto vaikka kustannusten väitetään kohoavan.Onko puoliperä seuraava hitti vaunuissa ja vetopöytä kattotelineessä.

KOISTINEN TOIVO 25.01.2013 20:49

Miten sille asutoauto systeemille kävi, jossa koppi laitettiin lava auton lavalle. Sehän tehtiin lailla mahdottomaksi käyttää. Luulempa, että maailmalla käytössä olevat puoliperävaunu joita katolla, tai lava auton lavalla hinataan, taitaa lain laatijan avulla jäädä haaveeksi. Toivopoika

HALMEENMÄKI JUHANI 04.02.2013 18:15

Ja Mersun E-sarjan eli taksikopan hybbelläkään ei sitten saa vetää mitään. Aika outoa, kysehän on meinaan tuollaisesta jarrutusenergiaa talteen ottavasta kevyesti hybbeä sisältävästä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.