Solikan wc

KAAKKOLAHTI TOIVO 17.11.2012 18:42

Ilmesty pihaan tommonen Solikka S10 + Finlandia.Kysynkin onko toi wc talvi käyttö suositeltavaa ,jäätyykö ???? muuten tuntuu ihan jees vehkeeltä.

TERVO JARI 17.11.2012 19:54

Ei millään jaksa . . . . Yrmältäää . . .

Miks ei jaksa kysyjä laittaa/liittää sen Wc pömpelin tyyppinumeroa kymysykseen, ? ?

Tämä koskee ylipäätään kaikkia kysyjiä . . .

Mutta vastaus koskee kaikkia vermeitä joihin sisään vettä saada tungettua, jäätyessään vesi laajenee ja laajetessaan yleensä rikkoo jotain . . .

Elikkä on hyvä saada kaik' vesi pois vermeestä kuin vermeestä jotta ei tapahtuisi rikkoutumisia . . .

Vastausta . . .

http://fi.wikipedia.org/wiki/Jää

TUPPURAINEN PETRI 17.11.2012 20:20

:)

STRÖMMER HEIKKI 17.11.2012 22:48

Niinpä, vesi jäätyessään yleensä rikkoo jotain, mut se ei koske muovista wc-pömpeliä, joka luultavasti ei ole täynnä vettä ja tuotoksia. Kyllä se tietysti jäätyy pakkasella, mut ei hajoa. Sit kun laitat lämmityksen päälle se kyllä sulaa melko nopeasti, mut pytyn pohjassa olevaa luukkua ei kannata väkisin runnoa auki, jos se on jäätynyt kiinni.Kun vaunussa alkaa olla lämmin luukkukin aukenee normaalisti. Huuhteluvettä olen kyllä kaatanut ämpäristä, kun vesijärjestelmä on talveksi tyhjennetty. Sanoisin vielä lopuksi että kyllä olisi aika erikoinen talvivaunu, jos se ei pakkasta kestä.

KOIVUNEN PERTTI 18.11.2012 09:22

Ei jäädy käytössä,eikä tyyppinumeroa tarvita.Minulla aikoinaan solikka 5602i. 36 astetta pakkasta ja kaikki toimi.

TERVO JARI 18.11.2012 10:10

Enempiä selittelemättä, lue tuo viestiketju niin taitanee väitteenne kumoutua . . .

http://karavaanarit-fi.directo.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/matkailuautot/?E26555M=12&x26555=89575500

Jotta jättäkäätte vedet vaan "pömpeliin", lopputulos lienee jo ennalta arvattu . . .

Ja jos lämmöt on aina päällä, voitko luottaa että nä PYSYVÄT päällä ? Syystä tai toisesta sähköt katkeaa/kaasu loppuu jolloin vaunu jäätyy muutamassa tunnissa poissaollessasi . . . Paras pitää vesisydseemit tyhjänä vahinkojen välttämiseksi . . .

Mitä tulee siihen että käytössä oleva lämminvaunu ja Solifer, on turhaa kysyä jäätyykö . . . Mutta on tapaus jossa käytössä ollutkin on jäätynyt, lue :

https://karavaanarit-fi.directo.fi/jasensivut/jasenpalvelut/jasenkeskustelu/?x26564=68856319

KOIVUNEN PERTTI 18.11.2012 10:33

Kysymys koski käyttöä, eikä kylmäsäilytystä.

TERVO JARI 18.11.2012 11:16

Pertti, empä rupee enempiä sinulle rautalankaa tän jälkeen taivutteleen . . .

Jos reissussa olet pakkaspäivänä aamutuimasta iltamyöhään poes vaunultas ja oven kiinni pantuas lähtiissä vaunun lämmitysjärjestelmä tekee tenän, voip olla että on paikat jääsä kun tulet takas . . . Itse jätesäiliö kestänee jäätymisen, isot suorat pinnat säiliössä kestänevät sisällön laajenemisen, jos huonoo tuuria hajoo sekin, kaik' o mahrollista . . .

Elikkä suosittelen vessan suhteen huuhteluun joko irtoastia vettä tai sumutin pulloa, kumpaisenkaan jäätyminen ei ole kallistikki, toisin on esim. magneettiventtiilin rikkoutuminen:

http://www.siilincaravan.fi/verkkokauppa/naytatuote.php?lTuoteTunniste=1179

Muiden osien hintoja:

http://www.siilincaravan.fi/verkkokauppa/naytatuotteet.php?lTuoteRyhmaTunniste=420

Tuossa vastavuoroisesti irtoastia/sumutinpullo:

http://kauppa.velimark.fi/puhdistusaineet/lisatarvikkeet-aineille/activa-sumutinpullo-double-500-ml.html

http://www.prisma.fi/market/prisma?a_Visit:tuote=0mtl7igh0exzqndh&kategoriaTunniste=Sis%C3%A4kukKastTarv&path=Koti%2FKukkienhoito%2FSis%C3%A4kukKastTarv&myymala=Prisma+Iso+Omena&paikkakunta=Espoo&osuuskauppa=HOK-ELANTO&pageName=Main

Ja kotona tyhjäksi mennyt "Vindus" sumutinpullokin käy ja esim: Fairy pullokin, mielikuvitusta ei ole kielletty käyttää . . .

KOIVUNEN PERTTI 18.11.2012 12:14

Olen vaunuillut ja autoillut vuodesta 1976, ja aina käyttänyt kaupan mukana tulleita mukavuuksia, kuten vesiverkostoa ja muita laitteita.En tarvitse rautalankaa.

STRÖMMER HEIKKI 18.11.2012 15:03

Teillä on varmaan sit jotenkin huonommat vessat niissä vaunuissanne, tai sit vaan ette uskalla kokeilla hajooko vai ei, kun ollette täysin vakuuttuneita, ja sanoohan sen järkikin että hajoo kun jäätynyt vesi laajenee.Aivan niinhän se laajenee se jäätynyt vesi, mut jos wc-pöntön pohjalla on 10cm vettä, se jäätyessään ei halkaise mitään. Ekan kerran kokeilin sitä vahingossa, sen jälkeen olen jättänyt pöntön jäätymään rauhassa, ei ainakaan Hobby:n Dometicin vessa, eikä Soliferin Tetfordin vessa on alkanut vuotamaan, tai jotenkin muuten hajonnut, mutta ehkä se niissä onkin vikana, kun pitäisi hajota,vai mitä?

KAAKKOLAHTI TOIVO 18.11.2012 17:21

Wc:n Merkki Tetford kasetti/ vesi itsessään." Luulin "joka Solikan tuntee myös oivaltaa mikä Wc on vaunussa.Kysymys oli talvi käytöstä.Unohtui sanoa ,et vaunu tule ympäri vuotiseen asumiseen.

TERVO JARI 18.11.2012 18:08

Toivo, aattelit että ne sähkö/lämmitysvermeet on niin toimintavarmoja että poissaollessasi EI voi tulla tilannetta jossa vaunu pääsee "jäätymään" . . .

JOS olet niin varma, miksi asiaa ylipäätään kysyt ?

Onhan vaunuja joita käytetään ympäri vuoden mutta silti vaunut on välillä kylmillään säästösyistä jolloin vesijärjestelmät jäätyvät jollei niitä tyhjennetä. Vaikka käyttö on joka viikonloppuista, silti vaunu on kylmillään yleensä sunnuntai illasta perjantaihin, perjantaina kun viikonloppua tullaan viettämään vaunulle parempiosaiset on laittavatt vaunun lämpenemään etukäteen esim. caravancontrollin avulla. On sitten "järjestelmiä" joissa alueella olevat laittaa "töpselin" seinään jolloin "tunturikytkin laittaa" vaunun lämpiämään jolloin vaunu on lämmin alueelle tullessa.

Olipa mikä noista "pytyistä" tahansa:

http://www.caravantukku.fi/kayttoohjeet/ katso Thetford wc:t. Kyllä pakkanen panee jos on vettä sisuksissa ja jos huono tuuri, rikki menöö . . .

Liekkö Solikalla jokaisessa vaunussa samanlainen wc "pönttö", tuskin . . .

SANTALAHTI HANNU 18.11.2012 18:09

En oikein jaksa ymmärtää , että pitää tehdä ylimääräisiä kikkailuja vesivehkeitten kanssa. Missään kohtaa ohjekirjaa ei lue että pitäisi puhallella letkut tyhjäksi. Ei Matkaajan kirjassa puhuta siitä mitään. Pohjaroppu säiliöstä auki ja hanat auki ja pumpulla ajaa vetet pois mitä tulee ja piste .........,!!! Täällä jutut on välillä kun maailmanloppua odotellassa kaikki asiat pitää varmistaa, varmistaa ja vielä kerran varmistaa. Jos sinne putkiin vesitippa jää, niin se ei varmaan hajota 3-4 metrin päässä olevaa hanaa eikä mitään muutakaan vehjettä. Hanski

TERVO JARI 18.11.2012 18:26

Matkaaja onkin eriasia mitä nykyajan vermeet . . .

Käys tutustumassa nykyvermeisiin niin joskos yrmältäisit ?

Letkut menee/tulee niin että ne ei tyhjennä varaajia/hanoja välttämättä ollenkaan vaikka hanat/tyhjennysproput avataan. . .

Jokavuosi jäätyminen rikkoo lämmittimiä varaajia, hanoja, wc pyttyjen magneettiventtilejä, ym:ta dilpehööriä vaikka on avattu tyhjennysventtiilit ja säiliöiden pohjaproput, EI ole niin yksikertaista kuin ennen . . .

Kaik' ei oo niinku ennen . . .

Kokeileppa, luovu vanhasta Vatkaajasta ja osta viimestä huutoo oleva verme, todennäköisesti tulet huomaamaan eron . . . ( Jos omastasi tuossa edellä kerroit ? ? )

SANTALAHTI HANNU 18.11.2012 19:10

En sen takia luovu hyvästä vaunusta , Matkaaja toimii aivan loistavasti minun tarpeisiin. Nykyvaunut ei tarjoo mitään , mitä Matkaajassa ei olisi . Näin se vaan on. Olen liikkeitä sen verran kiertänyt että tiedän. Kun ostaa hyvän ei tarvi joka vuosi vaihdella ja valittaa että kun ei toimi se ja tää paikka. Ja omastani edellä kerroin. Hanski

KAAKKOLAHTI TOIVO 19.11.2012 20:03

KUN en ole ollenkaan varma noista sähkö vehkeistä.! Nytkin totesimme ,et lämmitys vastukset ei toimi ,(ei kun korjaukseen) korjattu on nyt ja toimii. Kysymykseni olin kait laittanut vähän sekaisin tuntein kun toi lämmitys reistaili ja talvi iskee päälle.Just tämä rikkoutuminen askarruttaa.Eikun tyhjennys aina kun vaunu jää tyhjilleen (näin kait on tehtävä)!!!!!!!!!!!!!

LINDBLOM ALF 20.11.2012 09:09

Jos lämmityksessä käytetään sekä sähköä ja kaasua, onhan se vähän kaukaa haettua että molemmat pettää. Voihan vielä varmistaa erillisellä sähkölämmittimellä jos vaikka vaunun oma lämmmönohjaus kokonaan pettää. Kyllä 20 asteeseen lämmitetty vaunu suhteellisen pitkään pysyy plussapuolella kovillakin pakkasilla, Solikka todennäköisesti puoli päivää, näin ainakin meidän Kabe. Eihän sitä omakotitalonkaan putket aina poislähtiessä tyhjennetä, voihan sielläkin lämmitysjärjestelmä pettää siksi aikaa kun ollaan Kanarialla :).

TERVO JARI 20.11.2012 18:34

Heh heh, nyt kun varmistat järjestelmän lisäpatterilla, vaunun oma järjestelmä "korkkaa" ja vikavirtalaukeaa jolloin verkkovirta katkeaa jolloin lisälämmitinkin lopettaa toiminnan . . .

Heko heko, maalataanko lisää mustia pilviä . . .

Kyll vaan on paree se talvisydän käyttää erillisiä vesiastioita jotta säästyy turhilta murheilta . . .

Mutta jokainen tavallaan . . .

Yleensä talvella pidemmän kotoa poissaolon ajaksi järjestetään "päivystys", mutta tässäkin asiassa jokainen toimii omalla valitulla tavalla . . .

Mutta nyt saivartelu saa loppua osaltani . . .

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.