Finlandian lämmitys tökkii

KOIVUMÄKI JELENA 19.09.2012 16:48

Heippa,

elikkä kyseessä edelleen Finlandia 2002 -83. Lämmitys kaasulla pelaa niin kauan, kunnes vaunu on saavuttanut termostaattiin säädetyn lämpötilan. Kun lämpötila putoaa tasolle, jolloin pannun pitäisi taas käynnistyä, se ei käynnistykään (paitsi käsin käynnistämällä).

Onkos kellään kokemuksia vastaavasta? Vaunussahan on siis Primuksen pannu (2450).

LAHTI ANTTI 19.09.2012 17:01

Kysyhän tuolta, siellä tiedetään.

http://karavaanari.info/index.php?board=9.0

IPATTI VEIKKO 19.09.2012 19:58

Tarkistaisin ensin vesitermostaatin ja pyrostaatin eheyden. Käys kattoo www.koti.mbnet.fi/pes1tol. Pikatestaus on seuraava: laita pienellä meisselillä termostaatin 2 johto yhteen ja kokeile, seuraavaksi pyrostaatin johtoja samalla tavalla ja kokeile. Tarkista 12V pumpun pyöriminen kämmenellä , jos pyörii se jurisee ja tuntuu käteen.

KOIVUMÄKI JELENA 22.09.2012 13:02

Antti: En ole edelleenkään saanut tunnuksia tuonne toiselle palstalle, joten en pääse sieltä kysymään neuvoa. :( Pitkään kestää ilmeisesti uusien jäsenten hyväksyminen?

Veikko: Pyrostaatin johtojen väliin meisselin laittaessa pannu käynnistyy. 12V pumppu toimii, kuulee ja tuntee kyllä hyvin kun on vasta vaihdettu uusi, alkuperäistä äänekkäämpi pumppu. :D

Tarkennuksena vielä tuohon alkuperäiseen: pannu siis käynnistyy kylmänä normaalisti. Sammuu, kun saavuttaa halutun lämpötilan. Kun pannun pitäisi käynnistyä, termostaatti(?? tai joku muu ohjauspaneelissa) naksahtaa mutta pannusta ei kuulu poksahdusta. Kaasun haju kyllä tuntuu jonkin aikaa, mutta vähän ajan päästä kaasun hajukin loppuu.

Kuva on huono, mutta mielestäni vaunussa on samanlainen ohjauspaneeli kuin tässä: http://www.nettikaravaani.com/solifer/finlandia/1368347 - tosin ilman tuota mustaa boksia "oikean" ohjauspaneelin alla. Hieman olen ollut hukassa tuon tunturikytkimen kanssa (3-asentoinen), sain vinkkiä, että yläasennossa lämmitys olisi termostaatin kautta päällä ja alimmassa asennossa kellon kautta (keskiasennossa siis kokonaan pois päältä). Vaunussa ei kello toimi lainkaan joten kellon kautta ei ole järkeä käyttääkään. Olen tuolle ohjauspaneelille yrittänyt hakea käyttöohjetta mutta eipä ole ainakaan vielä kohdalle sattunut. Muuten napit ovat kyllä tuttuja Artic 45T:stä, mutta siinä kun ei ollut tuota tunturikytkintä, jonka toiminta on minulle aika hepreaa... :O

No, pojat nykkivät hetki sitten pannun johtoja irti ja puhdistelivat jollakin elektroniikkasuihkeella, sen jälkeen pannu lähti ihan normaalisti käyntiin termostaatin mukaan. Liekö sitten ollut hapettumaa vain liitoksissa kun vaunu on seissyt pitkään käyttämättömänä? Eivät ehtineet vielä sitä vesitermostaattia testata meisselin avustuksella kun luottavat siihen, että toimisi vastaisuudessakin. :)

LAHTI ANTTI 23.09.2012 22:08

"Antti: En ole edelleenkään saanut tunnuksia tuonne toiselle palstalle, joten en pääse sieltä kysymään neuvoa. :( Pitkään kestää ilmeisesti uusien jäsenten hyväksyminen?"

Koitahan uudelleen tai lähetä mulle yv. Itse et ollut sitä vielä sallinut.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.