Hobby -91 etuosan purkaminen kosteusvaurion vuoksi

HAVERINEN JOUSIA 07.09.2012 22:32

Osaatteko sanoa miten hobby 510 takakeittiöllä olevasta vaunusta puretaan etuosa Trumatic lämmitin. Etuosassa on sellainen ikkunataso ja sivussa pystylevty, Onko ne ruuvattu ulkopuolelta listojen alta. Onko noi poskipalat ns. tyhjää täynnä? Liitteenä kuvia tasosta ja kulmapalasta jotka haluan irroittaa.

Kiitos

TERVO JARI 08.09.2012 10:31

Kännykällä kun noita kuvia katselee, näyttäis niissä näkyvän pikkasen ruostuneet ruuvinkannat tapetissa, liekkö siinä reitti nurkan uumeniin ?

Jos vaihdat tapetit nurkkaan, niin nyt voit ottaa tapetin pois jolloin sen alta löytynee kiinnitys pisteet. . .

Oletko tutkinut sellaista vaihtoehtoa että olisko koko nurkkapala nostettavissa ylös / alaspäin ehyenä irti. Klipseillä pikakiinnitys ..

Nuot on päätelmät tehty kännykän näytön "tuottaman" kuvan perusteella, ei häävit "lähtökuopat" . . .

HAVERINEN JOUSIA 08.09.2012 15:05

Käyttäjän lisäys viestiin 8.9.2012 klo 15:06:20 Lipsahti. Eli ruosteiset ruuvit irrotettu, ei vielä tapahtunut mitään.tuntuu kuin olisivat seinän puolella kiinni.

VEKAMA PAULI 10.09.2012 22:11

Kyllä ne pystylevyt on etureunoistaan kiinnitetty ulkopuolelta ruuveilla, itse purin ulkopuolelta pintapellin pois ja sieltä paljastui lahonneet runkopuut ja ruostuneet ruuvit.Menihän siinä sitten jokunen ilta kun uusin eteen kaikki runkopuut ja sisä vanerit ja lämpöeristeet.Uusin poskipalat sekä takana olevat lämpöeristeet ( alkuperäiset olivat irti ja aivan liian pienet kooltaan.Ikkunataso oli myös uusittava. Oma vaununi on Hobby 430 deluxe. Näyttäis olevan sama rakenne. "Työn iloa"

Toivoopi Pablo

HAVERINEN JOUSIA 11.09.2012 21:31

No nyt tuli jo kongreettsta neuvoa. Kiitos. Kaverin vaunua aletaan talven mittaan retuseeraamaan. Oon pari muuta vaunua olluta korjaamassa Kafi Future ja Solifer Arctic. No Käsityötä ja kärsivällisyyttä. Näitäkään ei ole tehty Suomen talvisiin olosuhteisiin varsinkaan jos ei saa lumien ajaksi katon alle. Ilmeisesti noi ulommat poskipalat etuikkunan molemmille puolin ovat ns. koristepanelit kun ovat niin onton tuntuiset.

VEKAMA PAULI 11.09.2012 22:44

Ulkopuoliset peltiposket ovat takaa täysin tyhjät,peltejä täytyy remontin aikana hieman levittää ikkunasta poispäin jotta pääsee laittamaan lämpöeristeen tiiviisti ja tukevasti sisäpuolisten poskipalojen taakse.Ikkunalaudan ja kaasukotelon väliin laitoin rakennuksilla käytettävää solumuovia joka ei ime vettä.Aikaisemmin siinä ei ole minkäänlaista eristettä,elikä siinä oli erittäin pitkä kylmäsilta.Kaikki uudet runkopuut maalasin liovotin pohjaisella maalilla,kaikki mahdolliset liitokset kasasin liimalla ja ruuveilla,osaan jouduin laittamaan kuitenkin kulmaraudat ja liimaa(alkuperäiset liitokset oli kasattu vai nitojalla.Etuseinän yläosan kaaressa oli huomattava ilmarako johonka sopi lämpöeristettä 2,5 senttiä leveä suikale.

Tv Pablo

HAVERINEN JOUSIA 30.06.2013 00:47

Projekti löytyy tuolta

http://hobby520.vuodatus.net/

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.