Alde 2762 sähköpatruuna

KOIVUMÄKI JELENA 03.09.2012 13:33

Hei,

olisiko täällä sähkön päälle ymmärtävää henkilöä? Vaunussani on tuollainen patruuna, lämmitys ei tunnu lähtevän sähköllä päälle. Ylikuumenemissuoja oli lauennut mutta palautimme sen normaaliasentoon. Kun lämmityksen laittaa päälle, patruunasta kuuluu naksahdus mutta se ei lämpene eikä kiertovesipumppukaan kuulosta käynnistyvän.

Patruuna ei ole tehdasasenteinen vaan se on joskus asennettu jälkikäteen, tällaisen tiedon sain varaosamyyjältä. Vaunussa on Primus 2450 joka toimii moitteetta kaasulla kylläkin. Patruunan pitäisi olla remontin jäljiltä, mutta ei vain lämpene. Vai onko vain niin, että ukko on liian hätäinen ja olettaa, että patruuna kuumuisi sen siliän tien kun napista painaa (hiukkasen itse epäilisin tätä.... mutta kun en sähkövehkeiden päälle ymmärrä mitään niin on huono ottaa kantaa. :D )

IPATTI VEIKKO 03.09.2012 19:56

Käys kattoon www.koti.mbnet.fi/fredrei. Siel olee paljon tietoa vaunujen laitteista. Todennäköisesti patruunasta on mennyt relekortista 12V rele. Sen voi vaihtaa vaikka liike jokakorjailee radioa jne. Voit myös kokeilla ohjauskeskuksesta. Patruunassa on kaksi relettä, toisen takana on kv-pumppu ja 1000w sähkötehoa ja toisen releen taakse jää vielä 1000W. Laita kytkin ensin asentoon 1000W ja kuuntele naksahtaako rele ja lähteekö se 240V pumppu pyörimään, jos lähtee niin asia on ok. Näet myös vaunun kwh mittarista sen toimiiko kumpikaan tehoalue. Mitä suurempi tehokäytössä, mittari pyörii nopeammin. Vastaan myös kysymyksiin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.