solifer vai sävsjö (Polar)

SALENIUS PEKKA 06.02.2011 12:31

Tere! Olen vaunukaupoilla ja kalkkiviivoilla on Solifer Nordica 550 ja Sävsjö Euroline 5,6. Molemmat 95-96 vuosimalleja toisessa Alde ja toisessa Primus (Solifer). Kaipailisin asiantuntevia mielipiteitä :-)...

HAARAKANGAS ALLAN 06.02.2011 14:56

Hei Pekka!

Solikka tunnetusti hyvä vedettävä. Jos siinä vielä on primuksen pannu 2490 niin bingo! Kokemusta kyseisestä pannusta 10 vuotta. Koko aikana pannulle ei ole tarvinut tehdä mitään! Ollut käytössä tosi paljon. Tiistaina taas reissuun.... Toisesta vaihtoehdosta en tiedä mitään.

Allu vaari

VALTONEN MARTTI 07.02.2011 00:00

Kummatkinhan ovat oikeita talvivaunuja hyvä lämmitin kummassakin, Primukselle hiukan enemmän pinnoja. Solikan ajettavuus tunnetaan hyväksi. Pohjaratkaisut lienet sopiviksi katsonut kummassakin. Eristyksistä en Sävsjön kohdalla tiedä, lienevät riittävät. Jos vaunujen kunto ja siisteystaso on kummassakin sama ja TÄRKEÄ ASIA molemmat kuivia ja sisältä hyvälle tuoksuvia, niin oma valintani kallistuisi silloin Solikkaan. Tuoksulla tarkoitan tietysti ettei ole ummehtunutta hajua joka kertoisi mahdollisista kosteusongelmista. Kannattaa tutkia vaunuja myös pohjan alta ja kurkistus katollekaan ei ole pahitteeksi. Onhan kosteusmittauksesta paperia? Tosin myyjäliikkeiden mittaukset tuotteistaan saattaa olla "optimistisia!

HEINONEN MARTTI 13.02.2011 10:39

Pekka,joko kaupat tehty....nimim.utelias.

STRÖMMER HEIKKI 13.02.2011 10:55

Martille. Miten niin muka myyjäliikkeen kosteusmittaukset optimistisia? Vein Hobby 610 ni kosteusmittaukseen. Koko vaunu piti tyhjentää että saadaan mittari joka paikkaan. Kaikki oli ok. Kosteutta ei havaittu missään, hieno homma. No sit ajattelin näin talven ratoksi siirtää akun vähän mun mielestä viisaampaan paikkaan, ja kas huomasin että lämpöpatteri vuotaa lattialle. Vaunua ei siis huom ole vedetty kuin kosteusmittauksesta talliin n. 3km. Kun talli on Forssassa, voi tarkkaavainen lukija päätellä missä kosteusmittaus tehtiin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.