Heikkeneekö Kabenkin laatu

NISSINEN JUHA 21.01.2011 18:53

Onkohan Kabekin heikentänyt laatuaan nykypäivän vaunuissa??? Mesuilla kun kyselin asiaa maahantuojan edustajalta niin pyöri kannoillaan ja läksi pois, saneli mennessään että sen jälkeen kun vaunu lähtee tehtaalta niin vastuu myyjällä. Taitaa astua muiden kuolevaisten joukkoon, huolestutta uutta Keben vaunua oottellessa. Kertokaapa kokemuksia, jos olette saaneet uuden Kaaben!!! Jos uskallette??? Luulisi hinta/laatusuhde käyvän käsikädessä.

PULKKI MARTTI 21.01.2011 19:16

Vaunusta en tiiä, mutta autossa ainakin on näin käynyt. Tosin meillä varmaankin on sattunut se versio joka ei ole edes tehty maanantaina vaan sunnuntainja maanantain välisenä yönä. Tosin takuu on kyllä pelannut hyvin joskin on täytynyt olla sinnikäs, jääräpäinen ja oikeutensa tunteva. Takuuasioissa olen asioinut nimenomaan maahantuojan kanssa. Sikäli kummastuttaa kommentti jälleenmyyjästä. Kannattaa aina ostaessa varmistua kumpi takuun myöntää. Maahantuoja yleensä on se vahvempi osapuoli. Myyjäliike voi jonakin päivänä olla historiaa niinkuin meidänkin tapauksessa. Lähdin kuitenkin jo alunpitäenkin reklamoimaan nimenomaan maahantuojan kanssa. Hinta/laatusuhteesta taasen olen sitä mieltä ettei Kabe sen kalliimpi ole kuin muutkaan, jos niissä muissa olisi samat varusteet vakiona kuin Kabessa. Näin ainakin autoissa.

VALTONEN MARTTI 21.01.2011 21:45

Hmmmm...mikähän antoi aiheen hiukan provosoivaan kysymykseen? Toisaalta noin suhtautuvat myyjät tai esittelijät on väärällä alalla. Aikoinaan kysyessäni Honda myyjältä miksei Hondan hintaan laitettu autoveroalennusta, myyjä mumisi jotain katteista, kääntyi kannoillaan ja käveli pois. Ostin sen sitten melkein toiselta puolelta Suomea.

JORVA OLLI 21.01.2011 22:03

Joo, kattelin minäkin Turun messuilla Kaben autoja, kuten aiemmin kerroin. Tarttee kyllä ihmetellä suuresti miksi liki 100 tonnin auton suihkun saumoja ei ole saatu umpeen, edes näyttelyautossa. Silikoni oli lisäksi saumattu nakkisormella, ilman teippiä.

Kysyessäni asiaa hieman aneemiselta esittelijältä, tämä kohautti olkapäitään ja suunnisti ulos autosta!

Muuten ihan kiva asuntoauto.

VALTONEN MARTTI 21.01.2011 22:57

Kyllähän noi näyttelyvehkeet joskus melko raakileita on. sTaannoin yhdessä messuvaunussa oli sohvaryhmän selkänoja niin korkea ettei tuuletusluukku mahtunut aukeamaan, samoin selkänojan päälliskangas oli kymmenen senttiä liian pitkä muttei tuollaisia tuotantoon päästetä. Sitä se teettää, nykyinen työrytmi ja väen vähyys, muillakin aloilla.

IPATTI VEIKKO 22.01.2011 14:40

Hei Olli. Minulle sanoi eräs LVI liikkeen omistaja että kuinka voidaan kuvitella matkailuautoon/vaunuun voitavan rakentaa suihkutila ja tilan pitäisi olla vieläpä vesitiivis. Eihän sitä nykyää kyetä rakentamaan kerrostaloon saati liikkuvaan kalustoon joka liikkuu - keikkkuu - tärisee ja tekee vaikka mitä. No voihan em kaluston omistajilla syy tyytyväisyyteen olla se , että kus vaihtaa kalustoa usein, niin jäävätt ne kosteusmurheet itteltä pois.

NISSINEN JUHA 23.01.2011 18:55

Jäipä kertomatta, että ei myyjä liikkeen kanssa ole ongelmia ollut takuun asioiden kanssa ovat hoituneet hienosti nykyisen kabeni asioissa. Maahantuojan edustajan kommentit vain jäivät vaivaamaan. Vaunu ulos tehtaalta ja paskan väliä tyyliin.Viat olleet kosmeettisia ei asumista haittaavia.

VALTONEN MARTTI 23.01.2011 19:39

Tossa pari, kolme vuotta sitten pyöri huhua että Kabeja olis toimitettu tehtaalle korjattavaksi liian suuren aisapainon takia. Onkos kellään parempaa faktaa asiasta. Voi kuvitlla että jos akseli on sentin pari liikaa edessä tai takana muuttaa se aisapainoa aika paljon.

HANNULA ERKKI 26.01.2011 14:08

Olen maahantuojan edustaja ja Kabesta vastuussa, mutta en ollut Turun messuilla lainkaan antamassa mainitsemaasi kommenttia. Kuka lie asiaa kommentoinut. Vastausta voi kuitenkin tulkita siten, että tehdas antaa aina vähintään lain vaatimat takuut, mutta mahdolliset takuukorjaukset hoitaa jälleenmyyjä. Lain mukaan myyjäliike on aina vastuussa myymistään tuotteista, mutta lunnollisesti maahantuoja ja tehdas kantavat oman vastuunsa. Takuuvastuuta ei voi väistää millään satunnaisella heitolla. Sitä paitsi Kaben laatu ei ole heikentynyt. Voit ootella uutta vaunua aivan rauhassa.

HANNULA ERKKI 26.01.2011 14:15

Olli Jorvalle vastaus koskien Kaben integroitua Travel Masteria. Kyseinen malli oli messuille tuotu proto ja valitettavasti ilman proto-kylttiä, joka auotossa olisi pitänyt ehdottomasti olla. Auto tehtiin viime elokuussa kiireellä juuri ennen Elmian messuja. Voi tietysti jälkeenpäin miettiä, kannattako vastaavia protoja kiikuttaa yleisön nähtäväksi.

JORVA OLLI 26.01.2011 16:18

Ka jou Erkki, kiitos paljon vastauksestasi, se selvetää ajatuksiani! Niin, on harvinaista, että joku kauppiaista lukee tekstejämme ja vielä harvinaisempaa, että vaivautuu selvittämään asioita!

Mutta, Sinähän taidatkin edustaa merkkiä johon on totuttu luottamaan ja hyvä, että oikaisit näkemyksiämme.

VALTONEN MARTTI 26.01.2011 17:04

Minustakin tuo esilletulo oli hyvin positiivista. Kabelle pinna.

LIIMATAINEN HANNU 29.01.2011 15:40

Olen 'harrastanut' Kaabeja, monia. Ja olen sitä mieltä että tietyssä vaiheessa Kaben laatu kärsi, syistä en tiedä. Puhun nyt vaunuista. Joskus Kabe oli todella huolella tehty, viimeisimmät mitä itselläni oli eivät enää sitä olleet. Parikin yksilöä, ja ei kai nyt voi olla sattumaa että minulle osunut ne 'maanantai' kappaleet, kahteen kertaan.

Kabella ollut, ja ihan syystä, aina hyvä maine. Laadun, materiaalien, työn jäljen jne. suhteen, sääli jos se maine menetetään. Tehdas ja myyjät siinä kärsivät, jos asiakkaat 'äänestävät jaloillaan', kilpailevien merkkien asiakkaiksi. Syytä olisi kaabelaisten ottaa vakavasti tällaiset kommentit. Jos sorrutaan siihen yleiseen 'globaaliin' bisnesajatteluun, asiakkaista viis, vain nopeat 'voitot' ratkaisevat niin ans' kattoo, siihen on sortunut monikin hyvä yritys. Asiakkaita syytä kuunnella, sillä 'herkällä korvalla'! Sekä jälleenmyyjiäkin, heillä vielä enemmän tietoa ja näkemystä.

TOIVONEN ILPO 29.01.2011 20:34

Ja nyt Kaabella säikähdettiin...

NISSINEN JUHA 30.01.2011 06:17

Maahantuojan edustajasta kyse oli Lahden messuilla. Esim. tässä 880 Royalissa ollut ongelmia vai liekö kaverille osunut se maanantai malli.Tosi hyvä että uskallatte kommentoida ja menee ehkä viestiä tehtaallekkin.

LIIMATAINEN HANNU 30.01.2011 09:13

Juha, kyllä kommentoida uskalletaan ja tuskinpa Kaben väki niistä säikähtää, mutta jos jonkinlaista viestiä jälleenmyyjiltä/maahantuojilta sinne tehtaalle kulkisi kuitenkin.

Ja ne kommentit ovat tietyst vain oma henkilökohtainen mielipide, ei mitään 'jumalansanaa'!

VAINIKAINEN MARKKU 06.02.2011 21:32

Vaihdoimme v. 2009 vanhan Dethleffs vaunumme KABE 560 ROYALIIN jotta saisimme hyvän jä lämpöisen vaunun talvien hiihtoreissuille. Tässä listaa laadusta. -Vaunua luovutettaessa,kun vettä laitettiin säiliöön, vesi vuoti lattialle. Putki täyttöaukosta sailiöön oli niin jäykkä, ettei sitä saatu kiristämällä pitäväksi. Putki vaihdettiin notkeammaksi -etuikkunassa oli laaja painuma, ikkuna vaihdettiin takuuseen -kaappien ovet eivät pysy ajaessa kiinni,aukeaa mikä milloinkin, kahvojen lukitussalvat ovat niin löysät, etteivät ovet pysy ajaessa kiinni,pitää laittaa kasseja ovien eteen -Smev kaasu-uunin alimman luukun lukitussalpa hajosi kaksi kertaa ajon aikana. Toisen kerran jälkeen laittoivat mangneettilukituksen, kun alkuperäinen systeemi ei kestänyt -vaatekaapin valokatkaisin lopetti toimintansa,se vaihdettiin -istuinryhmän etulevy irtosi kolostaan,nahkainen istuintyyny on sen verran tiukka ja pullea, että se painoi levyn irti kiinnityskolostaan ajaessa. Kiinnitin itse pienellä kulmaraudalla.On pysynyt. -radio mykistyi,antennikaapelin pistokkeen kosketus oli huono antennirasiassa,korjattiin takuuseen, -wc:n liukuovi jää usein kirskahtaen jumiin avattaessa.Kun ovea takareunasta vähän nostaa, niin sitten se taas toimii kunnes taas kirskahtaa... -etukotelon lukosta irtosi muoviosa kahvan juuresta,uusittin takuuseen -ulkolämpötilan näyttö näyttää väärin 2 -6 astetta. Mitä kovempi pakkanen sen suurempi virhe. Ulkolämpötilan anturi, joka sijaitsee vaunun alla oven kohdalla,saa varmaan lämpöä lattialämmöstä. Se on edelleen korjaamatta ,koska silloin kun ei ole kylmä jä lämmitys jatkuvasti päällä, mittari näyttää oikein.

Nämä ovat vähän tällaisia pikkuvikoja,mutta kuitenkin kiusallisia. Sitten tulee se isompi ongelma. Jääkaappi Dometic! Panelit ovat irronneet joka kerta, kun vaunua on vedetty. Osia on kerätty välillä lattialta. Nyt ne on jälleen kerran korjattu,ruuvattu kiinityslistat oikeilla ruuveilla.Kesti ainakin kotiin asti. Sitten toinen juttu. Jääkaappi on toiminut kesällä oikein hyvin ja on tarpeeksi tilava,mutta talvella se toimii muutaman vuorokauden hyvin ja sen jälkeen ei ollenkaan,ei sähköllä,ei kaasulla eikä akkuvirralla. Tuuletuslevyjä vaunun ulkopuolelle on vaihdeltu ohjeen mukaan ja kokeiltu kaikin tavoin,mutta kun ei, niin ei toimi. Välillä otettu pois päältä päiväksi ja yritetty uudelleen vaan ei auta.Reissun jälkeen, kun vaunu on viety huoltoon, ilma on aina ollut lämmin ja jääkaappi toiminut.Sanovat, ettei "mittään vikkaa". Tämän tempun kaappi on tehnyt joka kerta, kun Lapin reissulla olemme olleet.Neljä reissua tehty, jokainen matka on kestänyt 2 - 3 viikkoa. Ruokia olemme säilyttäneet kylmälaukussa etukotelossa. Se on vähän jumppaamista, kun pakkasta on ollut 20-30 astetta, eikä niitä siellä kauaa voi pitää. Olisimme halunneet uuden kaapin, mutta ei se onnistunut. Ei ole kuulemma tällaista vikaa muilla ollut! Tehtaalta löytyi kuitenkin joku talvisarja, joka asennettiin koneistoon. Sen pitäisi pitää koneisto sopivan lämpöisenä. No,se nähdään vielä keväämmällä, että toimiiko.

Muuten vaunu on ollut talvellä todella tasaisen lämmin.Ei ikkunat huurru, eikä vesiputket jäädy,eli tämä puoli on kunnossa.

Vaunua on vedetty henkilöautolla normaalinopeuksilla yleensä valtateitä pitkin. Ei osien pitäisi irrota ja hajota normaalikäytössä!

-

NISSINEN JUHA 07.02.2011 13:23

Kiitos Markku ! Tätä just tarkoitin pirusti pientä vikaa joka ei välttämättä haittaa asumista mut V...taa. Osa vioista jääkaabeissa yms. ei varsinaisesti vaunun vikoja MUTTA luulisi häiritsevän valmistajaa kun kehuu LAADUKASTA vaunuaaan. Onneksi ei tarvii tapella takuu korjausten kanssa se TOIMII hyvin ainakin meidän myyjällä.

STRÖMMER HEIKKI 12.02.2011 11:43

Höh, ja mä kun just olen niin kuolannut Kaben perään. Kun vaihdosta matkailuautoon ei ainakaan vielä tullut mitään, ajattelin vaihtaa -09 Hobby 610 exelsiorini uuteen Kabeen, mut samanlaisia tuntuu viat Kabessakin olevan. Ovet ei pysy kiinni ilman omia virityksiä yms. No takuuhuolto tuntuu toimivan paremmin kuin Hobbyssä, jossa se ei toimi ollenkaan. Kattovalon himmennin tilattiin syyskuussa, eikä vielä ole tullut. Pitkä tuntuu olevan matka Saksasta Vantaalle. Eli kannattaneeko vaihtaa siniraitainen vaunu punaraitaiseen jossa on yhtäpaljon pikku vikoja, vain sen takia että punaraitainen sopisi punaisen auton perään paremmin. Talvella me ei käydä missään, siks nyt on ollut vaan se Hobby.

ANTTILA MARKKU 12.02.2011 13:01

Hyvä kun uskalletaan vihdoin puhua ihan asiaa näistä "laatu" vaunuista joissa on myöskin vikoja sekä vaivoja.Tuskin maailma pelastuu vaikka näitä asioita otetaan puheeksi,pettymys ostokseen ei vaan ole niin suuri kun kerrotaan että muissakin merkeissä näitä murheita riittää.Voihan se olla että keskustelujen avulla viesti kulkee myyjälle ja valmistajalle että kuluttaja puhuu vaunujenne vaivoista.Itselläni oli solkusta pitkät marinat"laatu"vaunu kun on puheissa.Tossa kabe vaivoissakin tuntuisi vikoja olevan alihankkijan osissa,laatu tuote vaan on semmonen jossa ei käytetä usein hajoavia osia alihankkijoilta.

KOIVUPURO PEKKA 12.02.2011 13:55

Itselläni 2010 mallin Kabe 560 Royal Iso-Syötteen kausipaikalla ja Markku Vainikainen kirjoitti Dometicin ongelmasta eli juuri sama ongelma meilläkin ! Kaappi yrittää lähteä jähtymään, mutta hetken päästä alkaa vikavalo palaa ja ei toimi kaasulla eikä sähköllä! Kabelta vain käskevät tukkimaan ilma aukkoja erilaisilla eristelevyillä, mutta sama meno jatkuu ! Muita apuja ei ole ollut tarjolla , vaikka tämä ongelma on kaikilla kyseisen Dometicin omistajilla oli sitten vaunun merkki mikä hyvänsä! Vastuu kuitenkin mielestäni kuuluu Kabelle , koska ovat vaunuihinsa tällaisen jääkaapin asentaneet ehkä testaamatta koko laitetta talvi olosuhteissa ! Itse olen kokenut Kaben palvelun tuon asian osalta kehnoksi! Muitakin pieniä ja isompiakin vikoja löytyy, juuri kaappien lukituksesta sekä myös noista konstruktioista, jotka alkavat olemaan aika 70-lukulaisen oloisia monelta osiltaan eli ei riitä että vaihdetaan ulkopellin sävytystä, vaan vaunua tulisi muutenkin kehittää ja parantaa sekä modernisoida!

STRÖMMER HEIKKI 12.02.2011 14:34

Niin taitavat kaikki valmistajat käyttää samoja alihankkijoita vaunuissaan. Sama Dometic se on Hobbynkin jääkaappina, ja samanlainen Smew liesi näkyy olevan niin Kabessa kuin Hobbyssä. Toivottavasti Kabessa ei kuitenkaan ole samanlaista Smew kaasu-uunia kuin Hobbyssä, sillä ei nimittäin tee mitään. Tai no muuten kyllä ihan hyvä, mut ei lämpiä kuin johonkin 160c:n Paista siinä sit jotain. Tietysti tasku kokoisen kinkun paistoon se voisi olla ihan hyvä. Ei ainakaan pala kinkku uunissa. Kiertoilma ei lakkaa puhisemasta kuin vasta pari tuntia paisto-yrityksen jälkeen. Ei vaikka avaisit uunin että jäähtyisi nopeammin. Taitaa vaan kaikissa jääkaapeissa olevan sellainen ongelma että kaappi halvaantuu ellei ulkokuorta lämmitä talvella jollakin konstilla. Meidän uusi Rosenlew mökkijääkaappi halvaantuu samalla lailla ellei mökin sisälämpö, ja samalla jääkaapin ulkolämpö ole suurempi kuin jääkaapin sisälämpö. Elikkä nythän tämä Dometicin uudistus lämmittää kaappia ulkopuolelta.

LAHTI ANTTI 12.02.2011 14:43

Olen suorastaan onnellinen, että vaunussa on E:luxin jääkaappi, jossa ei moisia ongelmia ole. Kuin myös Upo Mobilife uuni, joka lämpenee +260 asteeseen. Siinä voi paistaa mitä haluaa. Ja termostaatti pitää lämpötilan haluttuna.

Eläköön vanhat toimivat systeemit!!!!!!!!!!!!!

STRÖMMER HEIKKI 12.02.2011 16:10

Kärsiikö kysyä mikä vaunu sulla on?

LAHTI ANTTI 12.02.2011 19:23

Heikille, Polar 550 GLE.

KALLIO ANTTI 13.02.2011 10:38

jos kyseessä dometic korkea jääkaappi se toimii pakkasella parhaiten kaasulla sama vika myös soliferilla jääkaappi ei kehitä pakkasella tarpeeksi lämmintä että se voisi tuottaa jääkaapin sisälle kylmää niihin on lisätty jonkunlaisia lämpövastuksia

NISSINEN JUHA 13.02.2011 19:16

Meillä toimineet jääkaappi ja uuni moitteettomasti, en muista malleja mutta vaunu -09 Onyx. Kuukauden päästä kurvaa uusi KAABE pihaan kiva jatkaa tätä jutustelua sitten kun on tuoretta tietoo laadusta. Mutta nyt viisaampi vaunua hakiessa, että tulee tarkastettua jokainen kaapin ovi yms. toimivaksi ennenkuin raha vaihtaa omistajaa. Mutta lämpö riittää -28 ulkona ja sisällä voi köllötellä ilman sukkia eikä kaasuakaan kulu nimeksikään. Siitä 10+

LAHTI ANTTI 13.02.2011 22:03

Yleisin laitettava uuni tänä päivänä on Smev, jota uunina ei voi pitää. Tässä vertailutesti parista uunista.

http://karavaanari.org/index.php/topic,164.0.html

VAINIKAINEN MARKKU 14.02.2011 20:39

Meidän KABESSA jääkaapin malli on RML 8551 korkea kaappi irroitettavalla pakastelokerolla. Siihen asennettiin takuuseen jonkinlainen lisäsarja ja lyhyen koekäytön aikana kaappi toimi. Kaasukäyttöön korjaussarja ei varmaan tehoa. Uuni meillä on SMEV CU400 PE grilli/uuni, 9kw 658g/h. Ilmeisesti eri tyyppinen kuin tuossa vertailussa. On siinä ainakin pullat paistuneet hyvin.

KOIVUPURO PEKKA 14.02.2011 22:54

Asensiko Kaben huolto sen veloituksetta ? Oliko se jokin jääkaapin nestettä lämmittävä vastussarja minkä asensivat? Hiukan ihmeellistä hommaa tuo Kaben takuu käytäntö, kun menet selvän vian kanssa kysymään, niin saa kuulla olevansa ainoa jolla kyseinen vika olemassa ja kuitenkin noita tuttava piiriinkin mahtuu jo muutama ja näkyy olevan muillakin ollut samaa ongelmaa! Reilun pelin nimissä pitäisi laittaa kaikkiin vaunuihin joissa tuon tyyppinen kaappi on , eikä odotella että kuka jaksaa valittaa tarpeeksi!

VAINIKAINEN MARKKU 15.02.2011 17:06

Takuuhuollossa Helsinki Caravanissa sen asensivat veloituksetta. Ei se kovin monimutkaisen näköinen osa ollut, sähköjohtoa, eristettä ja muutama osa, pitää koneistoa lämpöisenä. Helsinki Caravan on hoitanut takuuhuollot hyvin,myyjäliike josta vaunun ostin,ei paneutunut asiaan ollenkaan.

NISSINEN JUHA 10.03.2011 16:54

Nyt ollaan viikko asusteltu uudessa Kaabessa. Kaikki toimii loistavasti mikään ei roiku,riipu,aukeile eikä irtoile. Myyjäliike hoiti kaiken taas hienosti söytti juotti ja vieläpä ilmestyi ilta eräänä konjamiini pullo pyödälle. Eihän tässä voi olla kun tyytyväinen valintaansa.

NISSINEN JUHA 21.04.2011 11:20

Reilu kuukausi kaik toimii. Lattialämmitys putkissa vähän ilmoja täytyy poistella,maustehylly vähän irvisteli säädöllä korjaantu. Näyttää olevan torstai kappale hyvin tehty. Näyttäisi siis laatu/hintasuhde olevan kohdallaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.