HOBBYN VALOMADOT

ARONEN HANNU 08.01.2011 10:54

Hei

TIetääkö joku, miten Hobbyn (560WLU -08) katonrajavalojen valomatoihin pääsee käsiksi? Valomato on jonkinlaisen läpikuultavan muovilevyn takana joka on kiinni "huopalevyssä", mutta ainakaan varovasti vetämällä muovilevy ei irtoa. Oven viereinen mato on pimeänä ja täytyisi päästä tutkimaan.

TERVO JARI 08.01.2011 11:12

et hyvällä saa sitä muovilevyä irti, tyydy etsimään sinne menevä johto ja sen kytkennät,,,, nii että onko sinne menossakaan virtaskaa . . .

LED valaisimen kun täytyis pelittää 30 000 tuntia alkuunsa ja tuskimpa vielä tunnit täynä, kytkentä vika ? Sulake palanut ?

KIVIOJA HANNU 08.01.2011 13:49

Itselläni on -08 Hobby 560, jossa syksyllä alkoi ikkunan yläreunasta, oven vierestä savu nousta. Takaistuin osan kiertävän "valomadon" kytkentä pää oli jo ehtinyt aika hyvin sulaa ja mustua (kyseinen valo oli ollut päällä < 5 min.). Siis siinä oli sulanut tää valomadon kohta josta piuhat menee muoviputken sisään. Kohta, jossa vaunun valmistajalla ei ole mitään tekemistä. Nuo valomadothan valmistetaan Kiinassa tms. paikassa, ja niiden vaarallisuudestahan on ollut aika paljon kirjotuksia joulun alla. Kun purin tuon palaneen/ sulaneen osuuden pois ja tilalle tinasin uudet piuhat ja laitoin kunnon eristykset, toimii tuo edelleenkin hyvin, joskaan ei ole tullut vielä asennettua sitä vaunuun, mutta jouluvalona kotona.

ARONEN HANNU 09.01.2011 11:38

Niin tuo valomatohan on koottu hehkulampuista eikä ledeistä... eikä sillä ole omaa sulaketta vaan samassa ryhmässä ovat muutkin valomadot ja lasikaapin siniset ledivalot.

Lähinnä kiinnostaisi tietää että miten tuon rakennelman pystyy mekaanisesti purkamaan paikkoja rikkomatta, niin pääsisi selvittelemään, että missä katkos on. Sähköt sille menevät varmaan oven viereisestä lasikaapista, mutta tuo kaappi on niin tiukasti liimalla tms. koottu että ei viitsi käydä väkisin repimään kun ei tiedä rakennetta tarkkaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.