Alde 3010 paukahtelee käynnistyessään

TUOMINEN MARKKU 12.12.2010 20:53

Tämä kysymys meni myös tuonne "Tarvikkeet"-osioon, taitaa kuulua kyllä tänne. Sain hyvät neuvot akkulaturin ulvomiseen ja siksi rohkenen kysellä muilta käyttäjiltä apua seuraavanlaiseen ongelmaan: Alde 3010 paukahtaa 2-4 kertaa ennen käynnistymistään, tuntuu siltä että kaasun tulossa on aluksi ongelmia. Samaa ongelmaa esiintyy epäsäännöllisesti eli tuntuu että esim. vaunun sisälämpötila ei siihen vaikuta, ei myöskään itse kaasu(kokeiltu monella pullolla). Vaunu on talvet vakipaikalla ja viikonlopun lämmityksen aloitus saattaa alkaa ilman paukuttelua ja seuraavalla kerralla paukuttelu on hirmuista. Vaunun päivittäisessä käytössä on myös aikoja, että poltin toimii normaalisti ja sitten yks' kaks' "paukuttelu" sytytysvaiheessa on melkoista. Varsinkin yöaikaan tämä kiusaa. Pitäisikö alkaa selvittelemään kaasun saantia vai onko sytyttimessä mahdollisesti vikaa? Vaunuun on v 2009 vaihdettu poltin(löytyi kuitit vaunun asiakirjojen joukosta), joten sen itsessään luulisi olevan kunnossa. Vaunu on 2007 mallia ja ostin sen 2010 keväällä, myyjä kommentoi ongelmasta, että releet aina vähän paukkuu. Vaunuilua jo joitakin vuosia harrastaneena tiedän, ettei mistään releen paukkumisesta ole kysymys. Onko kellään ollut vastaavaa ongelmaa ja miten olet sen ratkaissut??

KOTILAINEN ISMO 13.12.2010 11:07

Joitakin vuosia takaperin meillä autossa Truman kuustonninen paukkui epäsäännöllisen säännöllisesti starteissa. Syyksi osoittautui pannun pakoputki joka on siis tuplasellainen, eli paksun putken sisällä kulkee pienempi putki. Pannulta lähtiessä putki teki jyrkän mutkan ja siinä mutkan kohdalla sisempi putki hakkasi edes taas kun korvausilmaa alkoi virrata pannulle juuri starttauksen yhteydessä. Korjaus tehtiin niin, että ulkoputkeen ruuvattiin sopivan mittaisia ruuveja, jolloin sisäputken liike väheni ja lisäksi sidottiin putki paikalleen niin, ettei se päässyt heilumaan yhtään. Eiköhän se aldekin kaipaa sitä korvausilmaa samalla tavalla kun truma. Eli tarkasta pannulta lähtevän pakoputken mutkat ja kiinnitykset.

IPATTI VEIKKO 13.12.2010 12:03

Sattuipa kerran kohdalle vaunu jossa oli ALDE pannu keulakotelossa ja ilmanotto/pakoputki oli kotelossa keulasta katsoen vasemmalla. Ihmettelin samanlaista vikaa ja kun aikani tutkailin löytyi vika yllättävästä paikasta, pakoputkessa oli vetta ja aina kun pannun käynnisti alkoivat myös oireet. Reklamoin myyjää Oulussa ja laitoin pakoputkessa olleesta nesteetä näytteen ja sehän oli vettä ja se taas oli tullut putkeen todennäköisesti vaunua painepesurilla pestessä. Poistin veden ja oireetkin hävisivät. Nyt varmasti joku väittää että se ei ole mahdollista, ken ei usko niin soppii kokeilla vaikka harjotuksen vuoksi. Vettä oli noin puoli litraa.

VALTONEN MARTTI 13.12.2010 13:56

Mihkäs muualle se vesi menisi joka siihen pakoputken aukkoon osuu. Epäilen että lumen sulamisvesiäkin joutuu sinne, itellä kun on just semmoinen.

SIHVOLA MARKUS 13.12.2010 17:21

Meillä oli alden pannussa myöskin vika ,joka aiheutti käynnistys vaiheessa melkoisen paukkeen.Paukkeen totesimme aiheutuvan pakoputken resonoinnista runkoon epäpuhtaan palamisen johdosta.Pannu oli alden 3010 ,ja meni takuuna uusiksi.

IPATTI VEIKKO 14.12.2010 14:01

Siinä Alden pakoputkessa on tavallaan kaksi putke - ilman otto ja pakoputki. Olen sitä mieltä että siihen pakoputkeen ei pääse sadevesi, vaan kuten kerroin epäilyni että se vesi om mennyt painepesuria käytettäessä. Itsellänikin on ollut muutama Alde pannullinen vaunu mutta ei yhtään em ongelmaa. Ajattele että jos mutkalla olevan pakoputken mutkassa on 400 gr vettä niin miten se käyttäytyy kun pakokaasut eivät pääse pois. Ei tarte kuin hiukka mielikuvitusta. Jos oikeinn ahistaa niin kaada p-putkeen vesi ja kokeile. Sen tähden on Aldessa jonka pakoputki on katolla, on laitettava talveksi jatkoputki että lumi ei pääse sulamaan ja valumaan pakoputkeen eikä pannu ns tukehdu.

TUOMINEN MARKKU 16.12.2010 13:07

Markukselle: Mikä vika siinä pannussa todettiin olleen, että vaihtoivat takuuseen? Minulta on takuu jo umpeutunut, olisi kiva saada tietää liittyikö se jotenkin esim. polttimeen, joka minun vaunustani jo kertaalleen on vaihdettu. Saisi jotain faktaa, kun keskustelee myyjän kanssa ongelmasta. Itse äänihän tulee niistä kahdesta sisäkkäin olevasta putkesta(pako- ja imuilmaputki) ja niissä syttymisvaiheen paineen aiheuttamasta värähtelystä. Ääntä saa vaimennettua tukemalla putket hieman alkuperäisiä tukipisteitä tiheämmin/tukevammin, mutta äänen alkusyy ei siitä poistu. Minusta putki lähtee pannusta niin suoraan ylöspäin, ettei siihen voi mihinkään kohtaan kerääntyä niin paljon vettä, että pakokaasujen/imuilman kulku estyy. Täytyy vielä joulun jälkeen, kun vaunulle mennään, varmista asia.

TUOMINEN MARKKU 16.12.2010 13:17

Vielä sen verran täsmennykseksi, että putki menee katolle ja siinä on ollut syksystä asti talviputki paikallaan. On kolmas vaunu samalla systeemillä, joten talviputken asennus on tuttua. Painepesuria ei ole tietenkään vaununpesussa käytetty ja syksyisen kattopesun jälkeen vaunussa on niin pitkään ollut lämmöt päällä, että isompikin vesimäärä on taatusti haihtunut. Polttimen ensimmäisen syttymisen aiheuttaman "pamahduksen" kyllä ymmärrän, mutta että niitä kuuluu 3-4 peräkkäin, ei enää ole mukavaa. Putken lisätukemisella saa nimenomaan sitä värähdystä vaimennettua, edellisessä vaunussa tuli sekin kokeiltua.

SIHVOLA MARKUS 17.12.2010 00:19

Kaimalle on pakko tunnustaa oma saamattomuuteni. Minulle kun riitti se ,että vaihdettiin pannu,niin en enemmin kysellyt vaivasta.Kukaan ei sitä minulle selvittänyt,joten en voi antaa tyhjentävää vastausta asiaan.Kaasun saantiin se jotenkin liittyi,koska kävi vähän aikaa ja sammui ,yrittäen taas hetkenpäästä uudestaan samoin tuloksin.

TUOMINEN MARKKU 17.12.2010 21:27

Kiitokset Markukselle! Vaiva tuntuu kuitenkin olleen erilainen, minun vaunussani pauketta esiintyy vain käynnistyksen yhteydessä(ei edes joka kerta) ja käynnistymisen jälkeen poltin jää kyllä päälle eli ei sammu "turhaan". Hyvät ja rauhalliset joulunodotusajat Kaikille!!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.