Akkulaturi "ulvoo"

TUOMINEN MARKKU 30.11.2010 20:48

Vaunussani on akkulaturina 25A:n laturi ja se kun on lähes aina "töissä", sen jäähdytin on alkanut pikkuhiljaa(ilmojen kylmetessä)äännellä entistä enemmän. Eilen ääntely oli selvästi puhaltimen toiminnan osalta katkonaista ja hätähuutoa muistuttavaa. Pieni suihkautus voiteluainetta helpotti hetkiseksi, mutta taas tänään vaunulla käydessäni, ääni tuntui lisääntyneen. Mika avuksi?? Onko ainoa keino uusia laturi(vaunu n. 4 v, eli laturi samanikäinen)vai saako esim. jäähdytinpuhaltinen helposti vaihdettua. Vastaavan tehoiset ja -tasoiset laturit maksanevat 200 -250 €, joka tuntuu isolta kustannukselta näinkin uudessa vaubussa.

TERVO JARI 30.11.2010 21:10

joka osaa korjata tuollaisia vermeitä, kysäseppäs tuolta saitilta asiaa, kyllä "huutoon" vastataan . . .

http://karavaanari.info/index.php

Puhaltimen voi vaihtaa, ei ongelma . . .

HAAPANEN TIMO 01.12.2010 17:49

Isompi suihkaus vähän kankeampaa suihkutettavaa vaseliinia. Auton lämppärin puhallin ei ota nokkiinsa vaikka vaseliinia menisi kollektoriinkin, tuskin tuokaan. Voi toimia pitkään vielä.

Ponneaine on butaania, rooppelia ei pidä käynnistää pieneen hetkeen suihkuttamisen jälkeen. @timppa

TUOMINEN MARKKU 01.12.2010 20:44

Kävin taas vaunulla, otin laturin pois päältä, jotta oli mahdollisuus nähdä tuulettimen siivet(on muuten pieni vehje!!) ja suihkautin WD 40-nimistä voiteluainetta puhaltimen siipien taakse. Ja katsoppas, kun käynnistin laturin taas uudelleen, puhaltimen äänitaso oli pudonnut lähes olemattomaksi!!(siivet kyllä pyörivät). Käyn vielä huomenna katsomassa ja toivottavasti ääni on pysynyt tällä tasolla, niin saattaa olla mahdollista, että ryhdyn remonttiin vasta keväämmällä. On latur sen verran hankalassa paikassa, ettei tällä kelillä mielellään irrotushommiin ryhtyisi. Kiitoksia neuvoista!

PITKÄNEN MIKA 12.12.2010 22:18

Onko äänekäs akkulaturisi mahdollisesti kiinni Solifer merkkisessä vaunussa? Itselläni 2008 mallin Soliferissa alkoi henkarikaapista kuulua ulinaa / surinaa ja pikaisella kuuntelulla paikallistin äänen aiheuttajaksi akkulaturin. Auttoiko "WD-40" -käsittely pidemmäksi aikaa vai oliko vain hetken korjaus? Entäpä varsinaiset korjaustoimet, oletko kerinnyt selvittämään miten, missä ja millä hinnalla tuo onnistuu?

VARTIAINEN URPO 13.12.2010 10:18

Tuulettimen akselikulunut Vaihtamalla paranee...(voi myöskin puhdistus auttaa tilapäisesti)

TUOMINEN MARKKU 17.12.2010 21:23

Laturi on kiinni Kabe-merkkisessä vaunussa ja laturikin näytti olevan Kabe-merkkinen. Vaunu ei ole ollut lämmin pariin viikkoon, mutta edellisen käynnin "suihkautukset" WD 40 aineella ovat pitäneet laturin äänitason siedettävällä tasolla ainakin silloin,kun tarkastuskäynnit tein. Pakkasta on ollut reilut 20 astetta. Korjaustoimenpiteitä en ole vielä sen tarkemmin suunnitellut, jos äänitaso pysyy tämänhetkisellä tasolla, on keväällä ilmojen lämmettyä syytä irroittaa laturi ja tutkailla millainen työ/kustannus on jäähdytyspuhaltimen vaihto. Nyt odotetaan ja toivotaan, että laturin äänitaso ei kohoa ja että lataus toimii. Joulun jälkeen vaunu taas lämpimäksi ja asustelemaan. Toivon, että kaikki toimii!! Hyvää ja rauhallista Joulunodotusta kaikille!

TUOMINEN MARKKU 23.12.2010 21:12

Tuli käytyä "pikaisesti" vaunulla, pakkasta 25 astetta! ja laturi "sanoi" määrävälein vouuu-vouuu. Taas pikaisesti etuosan tyynyt pois, penkki ylös ja suihkautukset aikaisemminkin käyttämääni WD-40 voiteluainetta ja puhaltimen pyöriminen+äänitaso hyväksyttävälle tasolle. Keväällä ilmojen lämmettyä edessä laturin kunnostus tai pahimmassa tapauksessa vaihto.

HALMEENMÄKI JUHANI 26.12.2010 00:05

Tuskinpa tuollaisessa laitetuulettimessa mitään rulla- tai kuulalaakereita on, vaan "hela". Ja kun se on kuiva sekä väljä niin sitä ei korjata kuin vaihtamalla. Eikä noihin em laakereihinkaan kauaa auta suihkaisut monitoimiöljyä, kun se aine pitäisi saada laakerin sisään sekä jäämään sinne.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.