rengaspainevahdit vaunuun

HELLMAN ANTTI 29.11.2010 22:05

Onko jollakin kokemusta vaunun renkaihin asennetuista paine- vahdeista? On nimittäin kokemusta kun vaununrengas räjähti moottoritiellä, siinä meni muutakin kuin rengas.

LAHTI ANTTI 30.11.2010 10:12

Mistä syystä se mahdollisesti räjähti? Oliko rengas alipaineinen, pinnoitettu, riittämätön tai juuri ja juuri kantavuudeltaan riittävä, liian vanha? Vai aiheuttiko jokin ulkopuolinen vaurion?

VALTONEN MARTTI 30.11.2010 11:12

Jos aloittaja tarkoittaa noita venttiilihattu tyyppisiä, niin autossani olen niitä joskus kokeillut, mutta luopunut käytöstä, kun mittarin käyttäminen usein tuntuu paljon luotettavammalta. Toisekseen vaunukäyttöön en ole missään nähnyt sellaisia jotka soveltuisivat niin suurille paineille (3.8-4.2 bar`ia) jota vaunussa yleensä käytän. Yleensä ne renkaat paukkuu heikkouttaan (yli-ikäiset,alimitoitetut,ylikuormitetut, pinnoitetut,mekaaninen vaurio jne.) tietysti pitkäaikainen alipaineisena ajo myös vaurioittaa rengasta ja yksiakselisen vaunun rengas on aina lujilla.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 30.11.2010 16:15

Tarkoitatko tallaisia: http://www.siilincaravan.fi/verkkokauppa/naytatuotteet.php?lTuoteRyhmaTunniste=371

Ei kylläkään ole kokemusta, mutta joskus olen harkinnut kun ei ole vararengasta

STRÖMMER HEIKKI 30.11.2010 16:52

Minä olen aina ohi kulkiessani katsonut miltä renkaat näyttää, näyttäiskö olevan liian vähän painetta. Sit mulla on oma rengaspainemittari, joka huom! näyttää oikein, huoltoasemien mittareista kun ei aina oikein tiedä mitä ne näyttää, vai näyttääkö mitään. No mut se on tietysti peruja mun 30 vuotisesta taipaleestani rekkakuskina, jona aikana olen tottunut ohi kulkiessani katselemaan onko pyöränmutterit kiinni ja onko renkaissa tarpeeksi painetta. Sillai vaimonkin auton renkaat tarkastetaan, siis että mä katson mikä rengas on tällä viikolla tyhjänä.

HELLMAN ANTTI 30.11.2010 16:53

Lienee syytä hieman tarkentaa. Kysymyksessä oli kaksivuotta vanhan vaunun alkuperäinen tehtaan rengas jonka olettaisi olevan mitoitukseltaan riittävä, paine oli kotoa lähtiessä tarkistettu ja matkaa oli taitettu Lemusta Turkuun, Tukholmasta saksan Neustadtiin (vähän Lubeckin eteläpuolella) jossa yöpyminen. Seuraavana päivänä Karlsruhen kohdalla jysähti. Tosin ilma oli melko lämmin ja matkavauhti reipas. Omituista oli että toinenkin rengas oli vajaa ja siinä reikä. Oletukseni on että räjätäneen renkaan paine laski ja ajettaessa rengas kuumeni ja räjähti. Olen ymmärtänyt että löytyy laitteita jotka ilmoittavat renkaasta radioteitse ajon aikana esim. vetoautoon mikäli paine laskee.

HELLMAN ANTTI 30.11.2010 17:50

Kiitokset Markku Hämäläiselle, juuri tälläistä tarkoitin. Hyviä pyhiä Antti Hellman.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.