Aurinkopaneelilämmitin kosteudenpoistoon?

SUHONEN HEIKKI 07.11.2010 12:16

Ohjauduin tällaiselle nettisivulle Huuto.netin kautta.

Onko jollain tarkempaa tietoa tai kokemusta siitä voisiko tällaisesta aurinkopaneelilla toimivasta lämmittimestä olla hyötyä asuntovaunun talvisäilytyksessä? http://www.saunalahti.fi/hoit/enean2.htm

SUOMI SEPPO 07.11.2010 16:30

Olisikohan hirvipillimies taas asialla ??? Kuinkahan toimii nytkin kun räntää tulee vaakasuoraan ? @seppo

HÄMÄLÄINEN MARKKU 07.11.2010 18:41

Minun kaverilla on tuollainen mökin seinässä. Kyllähän se siinä keväällä toimii kun on räystään alla. Siinä on aurinkokenno joka pyörittää Tuuletinta, tuuletin imee lämmennyttä ilmaa tuon aurinkokennon ympäriltä ja puhaltaa sen sisään.

Vaunuun, saati autoon en kylläkään viitsisi tehdä ø 125mm reikää ja pistää siihen seinälle edes 60 x 70 cm paneelia roikkumaan. Lisäksi sen puolen kuve tulisi olla etelään.

HYTÖNEN RAIMO 07.11.2010 20:07

Puhutteleva otsikko.

Käsittääkseni aurinkopaneeli tarvitsee tehokkaasti toimiakseen jonkin verran sitä auringonpaistettakin. Ja jos sitä on, niin silloin ei ole kosteutta.

Olisiko se autojen hirvipillikauppias vaihtanut alaa???

HEIKMAN RAIMO 07.11.2010 23:50

mahtaa olla oiva kapistus lapin kaamoksessa tuo laite...

AHJOS TIMO 08.11.2010 09:56

Raimo Hytönen kirjoitti: "Käsittääkseni aurinkopaneeli tarvitsee tehokkaasti toimiakseen jonkin verran sitä auringonpaistettakin. Ja jos sitä on, niin silloin ei ole kosteutta."

Ainakin entisellä kesämökillämme oli usein sellainen tilanne keväällä, että ulkona oli aurinkoista, mutta sisällä hyvin kosteaa, kunnes avattiin ovet ja ikkunat tuuletusta varten nimenomaan kosteuden poistamiseksi.

Päinvastoin kuin edelliset kommentoijat, minä uskon tuon toimivan. Pienikin puhallus ja lämpötilaero ulkoilman lämpötilaan verrattuna riittänee, kun vaunu tai auto ei ole käytössä. Eikä sen tarvitse puhaltaa 24 tuntia vuorokaudessa.

SUHONEN HEIKKI 08.11.2010 19:53

Tuolla linkissä "kuvia käyttökohteista" on kuva ja selvennysteksti jostain asuntoautosta, missä paneeli on kiinnitetty ylös auton seinään ja putki asennettu liesituulettimen hormiin eli ei siten välttämättä tarvii omaa reikää sitä varten puhkaista.

"Enean SH55, Asennus matkailuauton liesituulettimen hormiin"

AHJOS TIMO 08.11.2010 21:38

"... putki asennettu liesituulettimen hormiin eli ei siten välttämättä tarvii omaa reikää sitä varten puhkaista."

Liesituulettimen hormi ei liene kovin yleinen varuste matkailuautoissa. Lisäksi kuvan mukaisesta, ylhäällä katon rajassa olevasta aukosta joutuu puhaltamaan lämmintä ilmaa voimalla putkea pitkin alaspäin tai muuten se lämmittää vain kattorakenteita. Varmasti olisi parempi, että sisäänpuhallusaukko olisi alempana. Jos on kysymys koko talven pituisesta säilytyksestä, voisiko jääkaapin siirtää siksi aikaa pois paikaltaan ja puhaltaa ilman sisään jääkaapin alemmasta tuuletusaukosta? Tai auton konepellin alla olevista aukoista, joista raitis ilma tulee ohjaamoon?

Hei, nyt keksin: Otetaan wc-kasetti pois ja puhalletaan lämmin ilma autoon wc-pöntön kautta! Vessan oven väliin pitää laittaa jotakin, ettei se mene kiinni. Tästä oivalluksesta valmistaja voi lähettää palkkion! :))

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.