entinen autoilija kyselee

VALKAMA MARKKU 23.09.2010 18:24

Millaista se on tuo puskaparkkeeraus vaunuillen? Autoillen se nyt menetteli jotenkuten ilman häiriöitä mutta vaunulla? ja eritoten keski-eteläeuroopassa?

M Arkku

VALTONEN MARTTI 25.09.2010 10:43

Minä nyt puhun vaan kokemuksista kotomaassa ja P-Norjassa,että sillon kun olen "parkkeerannut puskaan"ja on sitten häiriöitä tullut,niin on aina käynyt mielessä,että olispa nyt m-auto niin olis helppo vaihtaa paikkaa muualle.Ja sivuhuomautuksena vielä että riittää leirialueillakin joskus niitä häiriöitä ja läheppä sieltä kun on maksanutkin.Me kun mennään emännän kanssa alueelle lepäämään eikä riehumaan.MV

SILMUNEN HANNU 25.09.2010 15:05

Me ainakin koettiin se muonoin hankalaksi. Siellä on tilaa vähän ja suurimmalle osalle virallisista matkaparkeista ei vaunun kanssa saanut mennä. Kateellisena katseltiin miten moninaisissa paikoissa asuntoautoilijat saattoivat yöpyä, ja odotettiin sitä päivää, että saataisiin oma asuntoauto:)

Ja onpa ollut kätevä kapistus tuossakin mielessä Ja ylipäätään kun sen pystyy parkkeeraamaan melkein mihin vain siinä missä pikkuautonkin:)

t.Kaarina

STRÖMMER HEIKKI 27.09.2010 18:36

No mulla on kyllä ihan päinvastaisia kokemuksia. Eli olemme kyllä yöpyneet rekoille tarkoitetuilla parkkipaikoilla mm. Italiassa, Itävallassa, Ranskassa, Saksassa, Tanskassa,ja Puolassa. Koskaan ei ole ollut mitään ongelmia. Olenkin itsekseni monesti miettinyt että mitä järkeä on ensin hankkia täydellisesti varustettu vaunu, ja sit aina joka yö mennä leirialueelle maksamaan palveluista joita et tarvitse? Kyllä sillä vaunullakin pystyy tosinopeasti vaihtamaan maisemaa tarpeen vaatiessa. Eli kun olemme olleet jossain tienvarrella parkissa annan vaunun olla autossa kiinni, enkä veivaa tukijalkoja alas. Suoraksihan sen vaunun saa ajamalla kiilan päälle. Eli minä en matkailuautoa osta sen takia että ratin taakse olisi sängystä 6m lyhyempi matka.

SUOMI SEPPO 27.09.2010 22:40

Se heikko puoli on siirtyminen vaunusta autoon. Voipi joutua turpakäräjille matkalla. Tuntuupi se 6m silloin aika pitkältä. Monesta vaunusta puuttuu myös umpisäiliöt harmaalle vedelle ja tätä pidetään myös kriteerinä leirintäalueen ulkopuoliselle yöpymiselle. @seppo

SILMUNEN HANNU 28.09.2010 10:11

No joo, tokihan vaunun kanssa rekkaparkeille on menty mekin ja niissä tilaa (toisinaan) on. Tarkoitinkin nyt hienoja kauniita mielenkiintoisia parkkeja, mitä on jossain ihan muualla, mootoritieverkoston ulkopuolella; pienissä kylissä, luontopaikoissa, rantojen ja keskiaikaisten kylien yhteydessä jne... Niihin ei yleensä vaunulla ole mitään asiaa. Ja harvoinhan kukaan lomaansa moottoritiellä viettää:)

t.Kaarina

STRÖMMER HEIKKI 02.10.2010 10:59

En tullut ajatelleeksi noita harmaita vesiä, itse kun emme nukkuessamme tarvitse harmaita eikä kirkkaita vesiä.

STRÖMMER HEIKKI 02.10.2010 11:06

Kaarinalle sanoisin että kun valitsee nukkumapaikan alueelta jossa ei ole baaria tai ravintolaa, niin siellä poikkeuksetta on ollut tilaa yöpyä. Näillä rekkaparkeilla olemme luonnollisesti nukkuneet vain siirtymätaipaleiden aikana. Pikkukyliin tms. olemme tutustuneet pelkällä autolla ja silloin asuntovaunu on pitänyt meille paikkaa leirialueella, mutta siitä asiasta ei asuntoautoilija tietenkään tiedä mitään, teillä kun sellaista vaihto-ehtoa ei ole.

SILMUNEN HANNU 02.10.2010 14:16

Ettekö te sitten peseydy tai tiskaa matkan aikana?

Heikki sen takia me vaunusta halusimme luopua, kun väsyimme ja kyllästyimme siihen, että aina piti perustaa tukikohta leirintäalueelle ja jättää vaunu ja varusteet sinne, ja lähteä pikkuautolla "pikkukyliin". Se tuntui meistä niin turhauttavalta, että telttailimme monta vuotta vaunun ja auton välissä, siis ennen kuin as.auton hankkiminen tuli mahdolliseksi. Sillä rahalla minkä säästimme, kun laivoilla ei tarvinnut maksaa vaunusta, söimme toisinaan "ulkona" ja nukuimme välillä halppishotelleissa. Sillä lailla me olimme vapaampia kuin" vaunu leiriin ja erikseen pikkuautolla menoks"-tyylillä.

Nyt pääsemme as.autolla lähes kaikkialle, ja muualle fillaroimme tai kävelemme. Tai nykyisin teemme myös pelkästään sitä, tuhat kilsaa fillarointi näyttää Saksaakin taas ihan toiselta kantilta, kuin ykskään auto tai vaunu. Mutta se on toinen juttu se:)

Me taas emme halua nukkua valtaväylien varsilla pimeillä taukopaikoilla, mutta niitä vasta täysinä olenkin nähnyt, siis rekkojen kansoittamia ulosajorampeille asti.

t.Kaarina

VALKAMA MARKKU 02.10.2010 17:31

Kiitos keskustelusta.

Olen tullut siihen tulokseen että myyn vaunun ja ostan ison veneen ja trailerin. Matkalla etelään asustelen veneessä ja sopivan meren kohdattuani myyn auton ja trailerin. ;)

M Arkku

ANTTILA MARKKU 02.10.2010 19:32

Ei se harmaavesi mikään ongelma ole,sensijaan se että joudut maksamaan laivamatkoista kahden ajoneuvon hinnan on kyllä harmin paikka.Mutta elämä on,mukavuuksista on maksettava.Tosiasiassa sillä rahalla jonka joutuu maksamaan vaunusta jossa on kinnteä harmaavesi säiliö saa kyllä jo jonkinlaisen matkailuauton ja halvemmat laivamatkat.

HÄNNINEN JUKKA 02.10.2010 21:27

Jonkinlaisen - sen ihan riittävän saa jos haluaa. Siitä joutuu vain maksamaan, että elämä on. Eikä sillä onilla pitäisi olla hintalappua.

ANTTILA MARKKU 02.10.2010 23:03

Empä nyt tiedä.Tommoset 2.4m*6m oleskelu tilat onhan nekin nyt jonkinlaiset,taitaa vaan tarvita tommosen linja-auton alustan 1milj.km ajetun tekniikan.Jos käy tuuri saa vielä ison takatallin ja takalaitanosturin.Kyllä ne taitaa hintalapuista huolimatta olla aika kioskeja nuo pakettiautojen alustalle värkätyt matkakodit?

STRÖMMER HEIKKI 03.10.2010 19:44

Kaarinalle. Juu peseydytään ja tiskataan, mut voidaan nukkua ihan tiskaamatta ja peseytymättäkin. Hampaat voi pestä ihan mukistakin ojan penkalla, ei siihen harmaavesisäiliötä tarvita. Kokeile joskus ja hämmästy. Mä sen sijaan hämmästyin sitä, että olitte hommanneet asunto-auton siks että laivamatkat on halvempia. Eli meillä nyt on vaan tommonen Hobby 610 exelsior, joka maksoi vähän yli 30 tonttua. No vastaavin varustein asunto-auto alde ja uuni yms.yms. maksaa yli 60 tonttua, mut kannattaahan se maksaa jos säästää parisataa laivamaksuissa, vai mitä? Me kun matkaillaan ehkä yks reissu vuodessa, ehkä ei. Tänä vuonna ei.Meidän ei kuitenkaan kannata tuolla tavalla " säästää". Me kun käytiin vaunun kans tässä taannoin Sisiliassa, ajettiin sit sinne Etnaa niin ylös kuin tietä riitti, ei siellä kyllä yhtään asunto-autoa näkynyt pari paikallista 90:stä Defenderiä, ja meidän 110. Mutta onhan se tietysti niinkin että ei kannata haluta ajaa sinne mihin ei pääse, vai mitä?

STRÖMMER HEIKKI 03.10.2010 19:51

Markulle sanoisin että mekin harkitsimme Kabe smaragdia, kun siinä on se kiinteä harmaavesisäiliö. Sit kun tarkemmin asiaa selvitettäessä selvisi että se paljon puhuttu harmaavesisäiliö vetää 4 vaivaista litraa, tuli mieleen että ei paljoa kyllä kannattaisi kehuskella moisella kääpiösäiliöllä. Ostettiin sit halvempi ja isompi Hobby.

STRÖMMER HEIKKI 03.10.2010 19:55

Sit vielä noin yleisesti sanoisin että jos kovasti pelottaa, ei kannata nukkua kuin vartioiduilla alueilla niin koti- kuin ulkomaillakin. Aina voi sattua jotain, vaikka kotipihassa. Mut noin yleensä ihan pelkällä maalaisjärjellä kyllä pärjää ihan jokapuolella ja joka vehkeellä, silläkin.

VALTONEN MARTTI 03.10.2010 19:59

Taisi nyt säästöpolitiikka iskeä numeroihinkin ja jäädä 0 pois tuon 4:sen perästä,luulisin.MV

STRÖMMER HEIKKI 03.10.2010 21:25

Martille. Niinhän sitä minäkin ensin luulin, mutta se harmaavesisäiliö mitä mainostetaan että se on vaunun sisällä lämpimässä tilassa, jota voi käyttää paukku pakkasellakin, niin se säiliö vetää vaivaiset NELJÄ litraa. Sen lisäks on tietysti se ulkona oleva harmaavesisäiliö jota ei voi käyttää pakkasella. Tai Kabessa se vielä on säkki, jota on mahdollisimman hankala kantaa.

LAHTINEN ERKKI 03.10.2010 21:35

Totuuden nimissä on todettava, että isolla yhdistelmällä seikkailu euroopassa edellyttää kyllä jonkinmoista osaamista tälläisistä ajoneuvoista. Uskoisin että taustalla pitää olla laajenpaakin kokemusta tai sitten tosi pitkä harjoittelu asuntovaunuilla. Pienehköllä asuntoautolla on vähän helpompi lähteä puskaparkkeja ja pikkukaupunkeja katselemaan. Asuntovaunu edellyttää myöskin keskivertoa vakaamman auton veturiksi jotta laajempi seikkailu tuntuisi mielekkäältä ja kivalta.

ANTTILA MARKKU 03.10.2010 21:55

Heikki,uskoisin että jos puhut vaunujen harmaavesisäiliöistä niin kaben 2010 esitteen mukaan ne on 34lt tilavuudeltaan.

STRÖMMER HEIKKI 03.10.2010 22:01

Markulle. Aivan. 30l se säkki ja 4l se sisällä oleva, se jota voi käyttää pakkasella ja puskaparkissa yms.

STRÖMMER HEIKKI 03.10.2010 22:16

Erkille. Uskoisin että sellainen henkilö joka ei tunne pärjäävänsä sen vaunun kanssa kotimaassakaan, ei edes suunnittele lähteä vaunumatkalle ympäri eurooppaa. Itse olen ajanut rekkaa 30v. myös ympäri eurooppaa, että itselleni se on luonnollisempi valinta kuin asunto-auto. Mutta totuuden nimissä sehän ei vaadi kuin vähän mielikuvitusta, että pystyy kuvittelemaan että mahtuuko se yhdistelmä kääntymään, vai ei. Kannattaa ensin kunnolla harjoitella mihin rakoon sen kanssa mahtuu, mihin ei, ettei tarvitse mennä johonkin syrjäkujalle kokeilemaan että ei mahdu. Peruuttamaan tietysti pitää kans opetella, siis peileistä. Veto-autona minulla on nyt Land Rover Discovery 3 jolla saa vetää 3500kg painavaa kärryä.

VALTONEN MARTTI 03.10.2010 22:19

Heikille,tarkistin juuri oman vaununi (Solifer) esitteestä sen sängyn alle asennetun harmaavesisäiliön tilavuuden 35 litraa se on.Vaikea uskoa että Kabessa olisi pienempi,mutta jos on niin,yksi syy lisää olla hakkimatta sitä.MV

LAHTINEN ERKKI 03.10.2010 22:54

Heikki S:lle (saa muutkin lukea) Itsekin koen asuntovaunuyhdistelmän miellyttävänä haasteena, mutta olisin sitä mieltä että pelkkä mielikuvitus ei riitä kokemukseksi. Ystäväni aloitti raskaan yhdistelmän ammattimaisen ajon ja kertoi että vuoden ajamisen jälkeen alkoi tuntua siltä, että tietää mistä ajoneuvon nurkat kulkevat. Eli ajo alkoi tuntua luontevalta. Eli pidän onnistuneen Euroopanmatkailun edellytyksenä pitkää kokemusta näistä laitteista.

SILMUNEN HANNU 04.10.2010 00:25

"Heikki sen takia me vaunusta halusimme luopua, kun väsyimme ja kyllästyimme siihen, että aina piti perustaa tukikohta leirintäalueelle ja jättää vaunu ja varusteet sinne, ja lähteä pikkuautolla "pikkukyliin". Se tuntui meistä niin turhauttavalta, että telttailimme monta vuotta vaunun ja auton välissä, siis ennen kuin as.auton hankkiminen tuli mahdolliseksi."

Tuossa kerron miksi luovuimme vaunusta. Siinä välissä, kun ei siis ollut varaa as,autoon, telttailimme. Ja niinä telttailuvuosinamme säästimme, verrattuna vaunuiluun, niissä laivamatkoissa, että sillä rahalla söimme ulkona jonkun kerran ja nukuimme halppishotelleissa jonkun yön, ja muuten siis teltassa leirintäalueilla. Se kun oli enemmän meidän makuumme elämää, kuin se vaunu-tukikohta-juttu.

En siis puhu mitään sellaista, että olisimme ostaneet asuntoauton säästääkseemme laivamatkoissa.

Ja meidän vaunumme ja automme hinnat ovat muuten liikkuneet aivan toisissa hintaluokissa kuin nuo mainitsemasi. Asuntoautomme, mikä oli pari vuotta myös perheen ykkösautona ei maksanut edes kymppitonnia enempää kuin teidän vaununne, ja vaunumme maksoi n 35th markkaa.

Hampaita osasimme harjata viimeksi viime yönä korvessa laavun takametsässä, mutta en pidä sitä ylen fiksuna käytöksenä, että kaikki miljoonat maantienkäyttäjät suorittavat iltapesunsa huoltoasemien ja taukopaikkojen ojissa.

Muuta tekstiäsi en viitsi edes kommentoida.

t.Kaarina

Muuta kirjoittamaasi en pidä sen arvoisena, että

JYLHÄ HANNU 04.10.2010 22:15

Mielestäni ei vaunun vetäminen tuolla euroopassa mitään salatiedetta ole. Itse pitäisin sitä jopa helpompana kuin Suomessa. Tiet ovat keskimäärin parempikuntoisia ja jos haluaa, niin moottoritietä pääsee liki joka paikkaan (huom. me olemme kyllä vaunu perässä kolunneet niitä pikkuteitäkin). Ja todella harvassa on ne paikat joista pääsee koppiautolla, mutta ei vaunuperässä. Toki niitäkin on, mutta toisaalta pääsee ilman vaunua sellaisiin paikkoihin, mihin ei pääse koppiautolla.

Mielestäni se ei ole oikea vertailukohde, että isolla vaunulla ei pääse, mutta pikku autolla pääsee. Jos pikku auton tilat riittävät luulisi pikku vaununkin riittävän. Kaarina ei pitänyt leirin purkamisesta ja kokoamisesta, mutta minä olen sitä mieltä, että lihasvoimaa tarvitaan vain konevoiman hallitsemiseen. Mukavampi jättää kakarat vaunulle ja lähteä pikkuautolla kylille lepuuttamaan hermoja. Lyhyillä pysähdyksillä käytetään pussimarkiisia ja pitemmillä telttaa. Pussimarkiisin kanssa lähtee liki samaan aikaan kuin autollakin. Me olemme kokeneet huimia seikkailuja valitsemalla nähtävyyksille lyhimmän tien

niin navigaattooriin tietysti. Reitti on mennyt sellaisia polkuja, ettei sinne voisi kuvitellakkaan ahtautuvansa koppi perässä tai päällä. Sama on tuolla Välimerenmaissa, ajan paljon mielummin henkilöautolla kuin isolla/pienelläkään koppiautolla, eikä se parkkipaikan etsiminenkään ole niin iso murhe kuin koppiautolla. Suurin murhe on löytää se auto illanpäätteeksi. Toki on niin, ettei vaunuilija voi hakea ajonaikana syötävää jääkaapista tai käydä helpottamassa oloaan mukavuuslaitoksessa, mutta en ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä joiden täytyy käydä enemmän kuin kerran päivässä helpottamassa oloaan.

Taisi juttu välillä vähän rönsyillä, mutta kun sattuu olemaan muutakin kuin vaunukuumetta. Jokainen ajaa millä tykkää eikä yhden paras ole kaikkien paras. Vaikka olis paljon helpompaa jos kaikki ajais voortilla.

Hannu

SILMUNEN HANNU 05.10.2010 01:11

Täytynee vielä tarkentaa mistä emme pit'neet:)

Joka kerran kun jostain lähtee ja jonnekin saapuu, puretaan ja pakataan, ei siitä ole kysymys.

Vaan siitä, että emme halunneet rakentaa matkojamme "hienojen paikkojen" lähellä sijaitsevien leirintäalueiden varaan. Halusimme olla matkalla koko ajan, pysähtyä pikkukylään, minkä läpiajaessamme huomasimme siellä mielenkiintoiset markkinat, halusimme ajaa niitä teitä, mitä halusimme ajaa, emme vain niitä, mitkä olivat soveliaita vaunulle. Halusimme että meillä on koko ajan vaatteet ja tavarat sekä vessa ja keitttiö mukana, emmekä halunneet jättää niitä säilytykseen leirintäalueelle, tehdä joka retkelle erillispakkauksia ja purkaa ja pakata niitä joka päivä, ajoittaa retkille lähtöä siihen, ett ensin on leirintäalueella tehty ruoka jne. Halusimme olla perillä koko ajan, ei vain silloin, kun saavumme leirintäalueelle. Emme halunneet lähteä leirintäalueelta kohti seuraavaa leirintäaluetta, vaan halusimme lähteä tien päälle, matkalle, seikkailuun. Halusimme myös saapua yöpaikalle silloin, kun se meille sopi, ei silloin kun se leirintäalueen respalle sopi. Eli silloin yösijä voi löytyä museo-tai linnavierailun päätteeksi sen pihalta, vuoristoretken päätteeksi lähtöpisteen p-paikalta, hiekkarantakävelyn jälkeen rantakadulta jne.

Näin asuntoauto mahdollisti meille sen, mistä me haaveilimme, eikä sen tarvitse olla kenenkään muun haave. Mutta meille hyvä:)

t.Kaarina

MIKKONEN MATTI 05.10.2010 08:34

Kaarina todistaa ihanasti!

JYLHÄ HANNU 05.10.2010 09:04

Tuo on varmaan Silmusille ok. Onneksi jokainen saa tehdä kuin huvittaa, on siellä cämppäreilläkin enemmän tilaa ;). Meille vapaus merkitsee sitä, ettei tarvitse miettiä seuraavaa yöpymispaikkaa, vaan voi cruisailla pikkuautolla pitkin öisiä vuoristokyliä ja pysähtyä välillä pikku tavernoihin syömään. Ei ruoka-ajat sido meitä vaunuun mitenkään. Aina olemme päässeet yöksi vaunulle, vaikka olisimme tulleet pikkutunneillakin. Yleensa noilta isommilta cämppärieltä löytyy parkkipaikka portin pielestä. Ja jos siltä tuntuu voi majoittua vaikka sinne pikku kyliin! Me olemme tehnet matkoja myös koppiautoilla ja päätyneet vaunuun, koska se sopii meille paremmin. Ja jos haluaa, niin vaunukin menee tosi pienestä ja mutkaisesta raosta; Haitaribussikin menee tiukemmasta mutkasta kuin sellainen jäykkärunkoinen. Kuten sanoin tuossa edellisessä kirjoituksessa, ei toisen paras ole kaikkien paras. Meille vaunu on paras, mutta jollekin toiselle voi olla koppiauto paras. Silti olishan se komeeta ku kaikki vetäs voortilla peflettiä.

Hannu

SILMUNEN HANNU 05.10.2010 11:42

En olekaan Hannu ikinä sanonut, että jonkun paras olisi kaikkein paras.

Meneehän vaunukin monenlaisista paikoista, mutta olemme me sakotkin saaneet ajelemalla ihan normaalin näköistä tietä, mitä ei olisi kuitenkaan saanut vaunulla ajaa. Olemme ajaneet vaunulla läpi kymmenien kilometrien mittaisten rantakylien, missä koko seudulla oli kielletty pysäköimästä ja jopa pysähtymästä vaunulla. Olemme muutamana talvena yöpyneet "sadan mutkan takaisessa" upeassa rantakylässä, rantakadulla, eikä koko kylään saanut ajaa vaunulla. Olemme vaunulla menettäneet markkinoita, tapahtumia ja hienoja paikkoja, kun vaunulle ei mistään löytynyt p-paikkaa.. Nämä jutut häiritsivät meitä, ja meidän tapaamme matkustella. Joku toinen ei niitä ehkä ole edes huomannut, kun matkustelle toisin. Näitä omia havaintojamme kerron silloin, kun joku kyselee asioiden eri puolia.

Meille muuten se, että syötiin pääsääntöisesti vaunussa omia ruokia oli ihan puhtaasti talouspoliitttinen ratkaisu, asia, mikä mahdollisti kuuden hengen perheen säännöllisen matkustelun:)

Eikä meille edes auto ole paras, siksi olemmekin alkaneet tehdä matkoja myös polkupyörillä:)

t.Kaarina

PALIN MATTI 06.10.2010 08:50

Mistäkhän se johtuu, että tähän keskustelluun on nyt tullu sellanen lievä jankutuksen maku?

HÄNNINEN JUKKA 06.10.2010 10:06

Siitä, että moneen kertaan kaulittuna ja käännettynä tulee riittävän rapeaa njotta murustuu ja sotkee tarpeeksi ?

STRÖMMER HEIKKI 08.10.2010 18:10

Tarkoitin sillä mielikuvituksella lähinnä sitä että esim olet kääntymässä vasemmalle asunto-autolla, jossa on pitkä peräylitys, niin silloin näet kokoajan oikeanpuolen peilistä, kuinka kaukaa peräylitys pyyhkäisee. Mut sit kun käännytkin asuntovaunu yhdistelmällä vasemmalle, niin et näekään auton oikeanpuolen peilistä, kuinka kaukaa pyyhkäisee asuntovaunun peräylitys. Siihen tarvitset mielikuvitusta että " näet sielusi silmin" mahtuuko yhdistelmäni kääntymään niin että vaunun perä ei pyyhkäise kadun laidassa seisovan Rolls-Roycen kylkeen.

STRÖMMER HEIKKI 08.10.2010 18:27

No sit tänä vuonna me ei lähdetty mihinkään, kun vaimo on samoilla linjoilla kuin Kaarina. Vaunun kans hänenkään mielestään ei voi pysähtyä kuin leirialueelle, jossa pitää olla viimeistään klo 15.00. No mä olen kyllä voinut pysähtyä yöksi esim. hautausmaan parkkipaikalle, tai johonkin pellonreunaan, yms. Sit kun olemme ajelleet pelkällä autolla, emme ole laittaneet eväitä tms. koska meidän mielestämme tutustuminen vieraaseen kulttuuriin tarkoittaa myös sitä että syömme sitä mitä paikalliset alku-asukkaatkin syövät.Etutelttaa tai markiisia meillä ei ole. Retkipöytä kyllä ja pari tuolia. Akkuporalla veivataan jalat tuossa tuokiossa, joten en näkisi että paikanvaihto olisi meille mikään suuri homma. Puolessa tunnissa selviää hyvin lähtövalmisteluista.

LAHTI ANTTI 08.10.2010 18:32

Viisas vaimo sulla Heikki!!!

STRÖMMER HEIKKI 16.10.2010 11:24

Antille. Niin on. Viisas vaimo joka viettää lomansa kotona.

SILMUNEN HANNU 16.10.2010 13:35

Esimerkiksi tätä tarkoitan; kun halutaan matkan varrella mennä käymään Nürnbergin joulumarkkinoilla, mennään vain käymään siellä, ja autolle löytyy parkkipaikka kadun varrelta.

t.Kaarina

STRÖMMER HEIKKI 16.10.2010 15:07

Kaarinalle. Hyvä esimerkki, sinne ei vaunun kanssa ole kyllä mitään asiaa, edes minulla.Hmm, olenko tullut vanhaksi ja linjani alkaa lipsumaan??? Myönsin olevani väärässä. Tätä ei kyllä ihan just ole päässyt tapahtumaan.

STRÖMMER HEIKKI 16.10.2010 15:15

Mutta mutta.Ehkä pitäisi aloittaa kokonaan uusi aihe, eikä vaan jatkaa aiheesta voiko vaunun kans olla parkissa muualla kuin leirialueella, sehän tässä kai oli se alkuperäinen kysymys.Niinku esimerkiks. Pitääkö karavaanarin aina lomailla "ryppyotsaisesti" ja kaikenlainen ex tempore toiminta on kielletty?

HEINONEN MARTTI 03.11.2010 10:15

Minäkin työnnän lusikkani tähän soppaan,vaikkakin jälkijunassa,huvittaa nää väittelyt,sehän on oikeastaan hauskaakin,kun ei ota liian tosissaan,entisenä vaunun vetäjänä vain omista kokemuksista en enää vaunua kiskoisi,vaan ajan mieluummin matkailuautolla,ainakin meillä,siis pariskunnalle paras ja mukavin vaihtoehto,molemmissa on tietenkin puolensa,me kun tykkäämme ajella kesäöinä pitkään ja nautiskella siitä lyhyestä hetkestä joka on valoisaa,tietty voihan saman tehdä vaunua vetäessäkin,mutta yksi tykkää autosta ja toinen vaunusta,yksi Fiatista ja toinen Fordista....näihin ei yhtä oikeaa vastausta ole,eikä tarvitsekkaan,HYVÄÄ JOULUN AIKAA JA KEVÄTTÄ JO ODOTELESSA.FORD-HOBBY.

LEHTINEN PERTTI 23.12.2010 06:04

Ei tainnut kotiläksyt tulla kovin hyvin tehtyä vaunua valitessa, sillä tuo 4 litraa harmaavettä sopinee jo melkeinpä Smaragdin viemäriputkeen ennen harmaavesisäiliöä. Näin se päätös vaunun hankinnasta yhyvin usein perustuu tunteelle eikä objektiiviselle tiedolle.

Kabe Smaragdin harmaavesisäiliön virallinen (ainakin minun vaunussa) tilavuus on 15 litraa ja se on lämpöises tilassa.

Muuten heikkoutena - Täyttymisvaroitinta harmaavesisäiliössä 2005 varustetason mukaan ei ole, mutta sen tekeminen maksoi alle 5 € ja asennuksen vaivan.

Kun säiliö tuli niin täyteen ettei viemäri enää vetänyt (ennen kuin oli täyttymisvarotin) tuli 25 litran harmaaavesipussi lähes täyteen, säiliötä tyhjennettäessä.

LEHTINEN PERTTI 23.12.2010 06:11

Miten ihmeessä onnistuin saamaan vastauksen vieatiketjun oikeasta kohdasta ketjun ulkopuolelle??? Hmmmmm.

LEHTINEN PERTTI 23.12.2010 06:17

TESTI - Jos tämäkin viesti tulee päätasolle, niin sitten se on tämä puhelimen selain, joka tekee jotakin, joka estää viestin sijoittumisen oikein viestiketjuun. ;-(

ANTTILA MARKKU 23.12.2010 07:46

Huomenta.Mihin muualle ajattelit että viestisi sijoittuu kuin ketjun viimeiseksi.Eihän näitä lukis isä ananiaskaan jos uudet sijoittuisivat jonnekkin aikaisempien juttujen väliin.

WESTERLUND HARRI 04.01.2011 13:00

Niin se vuosi vaihtu, vaunuillaan autoillaan ja taas vaunuillaan,niin se vaan menee aikansa kutakin 70 ja 80 luvulla vaunu oli milloin missäkin parkissa oli maa mikä tahansa kotimaassa kelpasivat metsähallituksen lammet ym,ajat muuttu ja leirintä sen myötä kun alkoi rahastus ,ennen kelpasi harmaillevesille puhkottu ämpäri ja kustiin kukkaan,90 ja 2000 luvulla autoiltiin ja nukuttiin pää alaspäin tai toisen kyljessä kiinni viritettiin kiiloja pyörien alle,fillaroitiin tai jopa oli mopo mukana, nyt taas kymmenen vuotta myöhemmin 2010 vaunuillaan ja pysytään hieman pitempään paikoillaan ja maiskutellaan ennen nii raapaistuja paikkoja, kaikki vempaimet on sallitussa muodossa harmaat vedet lämpiminä.niin se vaan menee , hyvää alkanutta vaunukautta . tai auto miten vain.

STRÖMMER HEIKKI 04.01.2011 19:40

Lehtisen Pertille. No en tiedä onko 2005 mallisessa Smaragdissa 15l:n säiliö, vai ei. Mutta olin ostamassa uutta vaunua 2009 keväällä, enkä ymmärrä miks myyjä olis sanonut että säiliö on 4 litraa jos se oikeasti olikin 15? Yritti tietysti etten ostaisi sitä vaunua, ja onnistuikin yrityksessään.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.