Lämpöä sängyn alle

KEMPPAINEN OLAVI 15.09.2010 14:38

Tarkoitus olisi käydä talvella jokunen kerta vaunulla yöpymässä. Ongelmana on kuitenkin vaunun toisessa päässä olevn sängyn lämmitys toisessa päässä olevalla Trumaticilla. Lämpöähän syntyy tehokkaasti sekä kaasulla että sähköllä mutta yksi ohut putki vaan ei riitä siirtoon. Sängyn allehan voisi asettaa pienen ehkä 300W:n ja 30 cm korkean öljytäytteisen patterin. Onko kukaan kokeillut? Turvallisuus? Kuka sellaisia ehkä myy?

KUNNAS TAPANI 15.09.2010 15:59

Onnistuisiko toisen putken veto sinne taakse tai olemassa olevan putken eristäminen tai välipuhaltimen lisääminen siihen putkeen?

Sähköpatterit vaatii yläpuolelleen vapaata tilaa (lienee jokaisen patterin ohjeissa mainittu), joten sängyn alle en sellaista laittaisi.

Voisiko yhtenä vaihtoehtona olla lämminilmapuhallin, joka puhaltaisi lämpöä sinne sängyn alle?

KUNNAS TAPANI 15.09.2010 16:00

Niin siis ilmauksella "taakse" tarkoitin tietenkin sitä toista päätä, jossa se sänky on. Omassa vaunussa tuli juuri vaunun takapäässä olevan sängyn alle laitettua lisäputki, siitä kai tämä ajatuksenkulku...

TERVO JARI 15.09.2010 16:44

http://www.vaunupalvelu.fi/tuote.php?id=77

http://www.netticaravan.fi/kauppiaat/Lomapalvelu++Nummela/625/0/1859/4

http://www.reimo.com/fin/D-tarvikkeet/D3-ilmastointi_laemmitys/D3Y-saehkoelaemmittimet/

NYBERG JYRKI 15.09.2010 22:04

Ratkaisin edellisen autoni hieman kylmän sängyn ongelman lämpöpatjalla, sellainen sijauspatjan alla riitti ykköstehollakin sängyn lämmitykseen, eikä vienyt paljon virtaa, tosin vaati 220v. Kodinkoneliikkeissä sellainen maksaa 30-40 €

VARTIAINEN JOUKO 15.09.2010 23:20

Samaan ratkaisuun olemme mekin turvautuneet, eli varsinaisen sijauspatjan alla on lämpövastuksilla varustettu sijauspatja. Parikin tuntia ennen maatamenoa kun laittaa virran päälle, niin onhan lämmin kömpiä peitonalle talvikylmilläkin - suosittelen.

PALIN MATTI 16.09.2010 07:43

Sähköpatja Soliferisa? Siis häh? Onko Primus sipanu?

NIEMELÄ PASI 16.09.2010 08:44

Minkä kokoisesta vaunusta on kyse?

Tuoli tuossa mieleen että Trumaticin takanahan on vettiili millä voi säätää ilmamäärää ilmaputkien välillä (lämmittimestähän lähteehän omat putket sekä eteen että taakse). Tuolla ventiilillä voisi kokeilla säättää lisää ilmaa siihen päähän missä sänky on.

VARTIAINEN JOUKO 16.09.2010 10:54

Tuollasen kysymyksen tekkee Mella-Matti sellanen jolla ei ole talvileirintäkokemusta. Olen nyt senverran laiska etten viitti käestäpittäin ja rautalangasta vääntäin alkaa asiaa siulle selvittämmään. Mutta kun sinne periferiaan tullee kunnolliset talvikelit, niin kokkeileppas piirongissais että onko ne vuoteet miten lämpimiä usiammanki tunnin lämmittämisen jälkeen. Siis sen piirongin lämmittämisen. Lähinnä mukavuuskysymyshän tuollasten lämpöelementti petauspatjojen käyttö lähinnä on - etenki meillä Soliferisteilla ;)

PALIN MATTI 16.09.2010 11:09

Meän Pefflettipiirongisa on sänky koko vehkeen kuumin paikka. Alde on sielä petin alla ja kuumailimakanavat on ulokoseinisä ympäri sängyn. Joskus herrää yölä siihen, että sormenpäitä polttaa, ku on vahingosa menny käsi sinne seinän reunale.

Kaverilla on ollu jo kakskymmentä vuotta Solikka Iso-Ylläksellä talavet. Eikä sillä ole mittään sähköpetejä ollu koskaan. Ja hyvin on kaveri vieläki terveen kirjoisa. Ja eppäilen, että on muutaman Riihimäkkeen verrattavan pakkasyönki sielä nukkunu. Eppäilisin, että jopa kovemanki.

Sähkösiä lattialämmityksiä on monekki vaunuihinsa värkkäilleet, mutta sähköpeteistä kuulin nyt eka kerran. Ja hyvähän se varmasti on, jos kerta vaunun oma lämmönkierto ei riitä petiä tarpeeksi lämmittämmään.

Mun pittääki nyt alkaa suunittelleen jonkulaista jähytyskiertoa tuohon Peffletin parisänkyyn.

)

TAMMINEN MIKKO 16.09.2010 14:46

Mä laitoin patjan alle sen lattialämmityskelmun! Hyvin toimii.

IPATTI VEIKKO 17.09.2010 13:43

Paras konsti jatkoa ajatellen on itse miettiä, että "mitä itse tekisin". Homma ei vaadi kuin hiukan mielikuvitusta ja askartelua. Niin minä tein takavuosina Detkun kohdalla, suunnittelin - laskeskelin - tein luettelon tarvitsemistani tarvikkeista - esitin sen maahantuojalle ja ennenkaikkea perustelin ajatuksiani paperilla. Sain tehtaalta tarvikkeet, tein muutostyöt (lisäsin patteria ym ym) ja katsos kummaa, uusissa autoissa on toteutettu ajatukseni. Me kaikki osaamme narista ettäkun ei tarkene tai jotain muuta, mutta tekemällä perusteltu ehdotus on mahdollisuus saada eteenpäin maahantuojan kautta.

Sinuna lisäisin puhallusta asentamalla välipuhaltimen omalla käynnistyskytkimellä, ehkä muuttaisin putkikokoa ja puhallusaukkoja lisäämällä suuntaisin ne oikein. Tosin minulla ei ole ollut kuin yksi ilmalämmityksellä varustettu auto.

Mielestäni homman pitäisi toimia oikein ilman että ollaan sähköverkossa kiinni. Eihän sitä ole edes kaikkialla.

Mutta mieti asiaa - suunnittele - keskustele kavereiden kanssa ja homma aukeaa. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.