Katos vaunulle

ORAJÄRVI MARKO 31.08.2010 22:40

Ensimmäinen karavaanari kesä meni hyvin, nyt mietin tarviiko vaunua suojata jotenkin talveksi. Katoksen rakentaminen tuntuu aika isolta projektilta, selattuani nettisivuja tuli tällainen vastaan, onko kenelläkään kokemuksia.

http://www.vapaa-aika.com/teltat/suojakatokset/matkailuautoon-kattosuoja/uni-plane-3x6m.html

Tämä ilmeisesti soveltuisi jos vaunua käyttäisi myös talvikäytössä laskettelukeskuksen yhteydessä.

TUOMI JYRKI 01.09.2010 08:45

Vaunuhan on tarkoitettu ulkokäyttöön ja ulkona ilman suojaa olen vaununi pitänyt kesät-talvet. Eikä ole ollut ongelmia n. 20 vuoden aikana Mutta joku voi olla toista mieltä.

VALTONEN MARTTI 01.09.2010 12:35

Tuo ei olekaan mielipidekysymys kun on näyttöä että kattomaali tärveltyy,ellei hoida eli pese ja vahaa ainakin kerran vuodessa.Itseltäni yhden vaunun maali piloille hapettunut 80-luvulla.Toisestakin vaunusta meni,mutta se oli enemmän "ominaisuu"kun näkyi samaa vikaa niissäkin saman vuotisissa joita pestiin ahkerasti.Mutta siinä peittämisessäkin tulee omat ongelmansa ja riesat.

PALIN MATTI 01.09.2010 15:40

Et Marko maininnut millainen vaunu sinulla on, mutta aika yleisesti ne ovat tarkoitettu ulkokäyttöön, joteen kaikenlaisten kotosten rakentaminen niitten ympärille ei ole tarpeellista. Ei ole toisaalta kyllä kiellettyäkään.

HAAPANEN TIMO 01.09.2010 18:11

Ei vaunussa voi yöpyä jos on kuvan mukainen peite. Säilytyksessä varmaan hyvä jos huolehtii ilmanvaihdosta tukemalla pressu kattoluukun kohdalta. @timppa

SAARINEN ARI 01.09.2010 18:44

moikka marko. itsellä oli vastaavanlaisesti katossuoja vaunun yllä parivuotta sitten .niin huomasin keväällä että olipas tuuli hinkuttanut mukavat naarmut laseihin , että huomioi se ettei ota kiinni laseihin koska ne ovat muovia ja tulee helposti jälkiä . itse meinasin rakentaa oikein katollisen suojan . terv ari

KOSKINEN OLLI 01.09.2010 19:26

Oikeanlaisen katoksen suojavaikutus on myönteinen, mutta jos katos romahtaa lumikuorman tai myrskyn johdosta vaunun päälle, suojavaikutus ei ole myönteinen. Suojan rakentaminen tulee keskustelunaiheeksi useinmiten syksyllä, vaikka itseasiassa kesäauringon UV-säteily on se miltä vaunu pitäisi ennenkaikea suojata. Auringonpaahde kellastuttaa ikkunat ja maalipinnat, verhot, verhoilut ja murentaa muoviosat, kattoluukut jne. Minulla on parikymmentä vuotta ollut tasalämpöisessä kellarivarastossani uutena ostettu ja uudenveroinen vaunun ikkuna. On siis tehtaan paketissa. Uskoisin että useimmat sen nähtyään sanoisivat että se on uusi. Vaan jos olisin säilyttänyt sitä taivasalla, tuskinpa sitä uudeksi kukaan sanoisi.

VALTONEN MARTTI 02.09.2010 10:53

Edellinen kommentti on täyttä asiaa.Siihen vielä lisään,että talvisäilytyksessä pitää muistaa poista lumet usein etenkin kattoluukkujen ympäriltä,jotta ilma sisällä edes vähän vaihtuu.Ja istuinpatjatkun nostaa kyljelleen ettei niiden ja puuosien välissä asu kosteus.Näin olen 30 vuotta säilytellyt ongelmitta.

ORAJÄRVI MARKO 05.09.2010 20:41

Pitkästa-aikaa pääsin koneelle, kiitoksia vastauksista.

Unohdan kattosuojat ja katoksen, eiköhän se ulkokäyttöön tosiaan ole tarkoitettu (vaunu Knaus Royal 580 vm2004).

Lumet pitää tietty tiputtaa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.