Solikan telipyörät vinossa

HERVA SAKARI 16.08.2010 12:06

Moi Onko porukalla kokemusta mimmoinen korjaus on edessä, että lakkaa syömästä BPW-alusta/ vm.07 teliakselin etunmaisen pyörän kumia, nyt jo näkyyn kanvestit toisesta reunasta eli on aika äkkiä tarve tehdä jotain. En ole varma onkp osunut monttuu vai saatu tiukoilla käännöksillä vinoon ??

HYTTILÄ ESKO 17.08.2010 08:10

Et tuota tiukoilla käännöksillä saa vinoon vaikka mitä teet. Taas kadunkulmassa olet voinut täräyttää tuon renkaan vaikka katukivetykseen tms. Eli kääntyessä vaudilla vaunu oikaissut jalkakäytävän reunaa päin. Tai olet ajanut johonkin muuhun kiinni ja kovaa. Nuo akselit ei vaunun merkistä riippumatta vääntyile ihan itsestään. Mielestäni sinun kannattaa ottaa yhteyttä vaunun edustajaan. En usko että noita oikaistua saa (laitonta , epäturvallista) vaan akseli menee vaihtoon. Kannattaa myös tarkistaa ettei kysymys ole rengasviasta. Nehän vaunutehtaat käyttää jotain kiinalaisrenkaita ja vika voi olla siinä. No sekin selviää huollossa.

HALMEENMÄKI JUHANI 17.08.2010 20:45

Hämärästi muistelen Solikan miesten kanssa jutelleeni aiheesta... Ainakin vanhemmissa BPWeen teliakselistoissa on helat, jotka kuluvat. Muistelisin myös, että kyse olisi rasvattavista metalliheloista eikä kumiheloista. Joka tapauksessa, huollon hommia, ei kotipihalla tehtävää. Mutta ei välttämättä niin kallista kuin akselinvaihto.

LAHTI ANTTI 17.08.2010 21:04

Peitzin teliakselistossa ainakin 8 rasvanippaa joista voidellaan vääntösauvajousisto. Heloista en tiedä ovatko metalliset vai muovia.

Joka tapauksessa kohteet on hyvä voidella 1-2 kertaa vuodessa. Ja sen lisäksi vetopäässä olevat 2 nippaa.

HYTTILÄ ESKO 18.08.2010 08:10

Niin , vanhemmissa. Kysyjällä on 2007 mallinen vaunu kuten esim itselläni. Olen hinannut omaani 30.000 km eikä ole kulunut mihinkään. Yhdellä vaunulla kuljin kai 70.000 km ei kulunut siitäkään. Taas takavuosina oli joko lehdessä tai täällä juttua eräästä joka oli täräyttänyt vaununsa espanjassa erittäin korkeaan kanttikiveen, kun ei kai muistanut bvaunun perässäoloa. Muistaakseni siinä akseli vääntyi. En muista akseliston merkkiä, en edes sitä oliko teli. Mutta on mahdollisuus kumminkin. Tuo kuluneisuus on kaukaa haettu.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.