Pähkinä Alde 3000:een perehtyneille mestareille!

KÄMÄRÄINEN HARRI 16.07.2010 01:40

Eli pari kesää on ollut Aldessa pieni kiusallinen "ominaisuus" (poltin menee välillä häiriöön, ledi syttyy ja puhallin jää pyörimään).

Joitain reissuja menee, ettei vika ilmene kertaakaan, nyt viimeisellä viikon reissulla 2. häiriöön johtanutta sytytystä.

Olen yrittänyt paikallistaa vikaa useamman kerran ja lukenut "lähes" kaikki aldeen viittaavat keskustelut jne...

Eli vika ilmenee kaasu-käytöllä ja myös silloin kun vaunu on verkkovirrassa (laturissa), joten akun heikko lataus ei ole syynä.

Käytin viikko sitten pannun auki ja tarkistin sytytinkärjen kunnon ja kärkivälin.. => ovat ok ja ohjearvossa.

Samalla käytin puhaltimen irti ja laitoin laakeriin hiukan wd-40, vaikken usko laakerivaurioonkaan (puhallin pyörii virheettömän oloisesti). Samalla totesin senkin, että jos painekellon irroittaa (letku irti), niin sytytys-tapahtuma ei etene ollenkaan. Puhallin lähtee kyllä pyörimään, mutta kun paine-tietoa ei tule, niin poltin ei edes yritä sytyttää, saati avata kaasuventtiiliäkään. Puhallin vain puhaltaa ja myöskään häiriövalo ei syty.. Eli Painekellokaan ei voi olla vian syy..

Nyt viimeisellä reissulla 5.päivän aikana vika siis tuli 2.kertaa. Lämmitin oli koko-ajan "koe-mielessä" kaasukäytöllä ja liukukytkin keskellä (käyttöveden ja vaunun lämmitys). Käyttöveden lämmityksen vuoksi sytytyksiä reissun aikana ehti olla useita kymmeniä, joista siis 2.häriötä :(

Mitä tuolle tekis, kokemusta on automaatio-puolelta, joten vähän haaste-mielessäkin olisi mukava saada vika selvitettyä ilman huoltoliikkeen hintavaa salapoliisityötä?

Ps. Normaalisti kun pannu syttyy, se tapahtuu erittäin nätisti, ilman mitään possahdusta tms. ja puhallin käy sievästi.. Lisäksi en ole havainnut syttymisessä mitään eroa pitkän tauon jälkeen (kosteuden kertyminen) ja reissun aikana, jolloin pannu on kokoajan lämmin.

Vianhaku vinkkejä ja kokemuksia otetaan vastaan :)

HYTTILÄ ESKO 16.07.2010 08:21

Kysy vaikka erään kääkätyksen nimeämältä "pikkunörttipalstalta" .Siellä niitä tietäjiä on eikä pelkkiä juttumiehiä. http://karavaanari.info/index.php?board=9.0

KÄMÄRÄINEN HARRI 17.07.2010 08:38

Kiitokset vinkistä, empä ole noita sivuja vielä huomannutkaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.