Truman käyttö

MUTANEN ILKKA 12.07.2010 13:11

Vaihdoimme Fendtin 550TF-vaunuun vm.2001 jossa Truma 55T lämmitin puhaltimella ja sähköpatruunalla. Kaipaisin vähän käyttöohjeita kun en tiedä kaikkien kytkimien tarkoitusta ja toimintaa. Itse lämmittimeen on käyttöohjeet, mutta puhaltimen automatiikkaa en saanut siitä huolimatta toimimaan. Manuaalipuhallus toimii säätöineen. Vika lämmittimessä vai käyttäjässä? Vaatekaapista löytyy kaksitehoinen trumavent-katkaisin joka käynnistää jonkun puhaltimen(?) jossain lämmittimen välittömässä läheisyydessä tai sen sisällä. Tämän tarkoitus? Keittiön seinältä löytyy kolmiasentoinen triomatic-kytkin. Liittyykö lämmittimeen vai pullonvaihtajaan? Kuinka käytetään? Asiallisia ohjeita ja neuvoja kiitollisena odottaen...

LAHTI ANTTI 12.07.2010 13:42

Asiallisena vastauksena, löytyykö tuolta kaipaamaasi tietoa?

http://www.sarkacaravan.fi/kayttoohjeita

LAHTI ANTTI 15.07.2010 00:13

Oliko liian asiallinen ohje, kun Ilkka ei edes vastannut löysikö sieltä apua ongelmaan. Kaikkea niitä maa päällään kantaa?

KIRJONEN ISTO 15.07.2010 01:39

Kissa se... sitä on Antti hyvä liikkeellä... Mulla vuokralainen joka pitää itsestäänselvyytenä sitä, että vuokraisänä modaa kaapistoja ja asentaa isomman jää-pakastinkaapin vuokralaisen toiveesta... ja vielä kiukuttelee kun ei aikataulu mene vuokralaisen halun mukaan... hymyillään... tai moikataan jos tiellä tullaan vastakkain (toivottavasti eri kaistoilla)...

KOSKINEN OLLI 15.07.2010 07:11

Rauhoituhan nyt Antti. Katsos kun on vuosisadan hellejakso ja lämpötila päivällä +33 sekä yöllä +20astetta, niin ehkäpä lämmittimen toimimattomuus ole aivan päällimmäisenä mielessä ; )

MUTANEN ILKKA 15.07.2010 13:51

Kiitos vastauksista tähän asti. Myös Antti. Linkin alta löytyi samoja ohjeita kuin itseltänikin löytyy. Silti olen hieman sormi suussa käyttökytkimien tarkoituksen, käytön(triomatic) ja mm. puhaltimen automaattitoiminnan/toimimattomuuden osalta. Joten edelleen olen kiinnostunut ohjeista ja neuvoista. KIITOS. PS.: en käy täällä joka päivä seuraamassa mahdollisia vastauksia joten kiitokset kyllä tulevat kun malttaa mielensä.

KUVAJA AKI 15.07.2010 16:18

En tunne tuollaista lämmitintyyppiä (55T) mutta ainakin Trumavent käyttöohjeen ja omien kokemusteni mukaan (3200) pitäisi toimia seuraavasti: Teho tasaantuu portaattomasti kulloisenkin lämmittimen lämpösäteilyn mukaan. Enimmäisteho voidaan säätää halutuksi säätönapista. Säätö tämän arvon ja hitaan käytön välillä tapahtuu automaattisesti

eli säädä puhallinteho manuaalisesti suurimpaan haluamaasi ylämaksimiin ja A eli automaattiasento päälle. Jos puhaltimen manuaaliasetus on vaikkapa nolla niin automaattisäätö ei toimi.

Tämä vain näin arvailuna jos pääsisit ongelmanselvityksessä jotenkin alkuun. Tuosta vaatekaapin katkaisijasta en osaa auttaa.

QVINTUS JARI 13.08.2010 11:15

Käsittääkseni se kaapissa oleva kytkin on lisäpuhaltimelle, kytkimessä 1, 0 ja 2 asentoina, puhaltimen tarkoitus johtaa lisäilmaa lämmittimestä kauimpaisiin suuttimiin ( itsellä ainakin näin ) se keittiön kolmeasentoinen kytkin on tietääkseni sähköpatruunalle, 1000, 1500 ja 2000 W. Itse käytän normaalisti vain kaasulla, koska antaa tasaisemman lämmön, kuulemma voi käyttää oikein kylmällä molempia yhtäaikaa mutta kannattaa varmistaa asia. Se Auto/manuaalikytkin ainakin itsellä toimii niin että valitsen A ja säädän halutun puhallusnopeuden, pauhallus vähenee sitä mukaa kun vaunu lämpenee ja nopeutuu taas kun viilenee. VOI olla että mallissa joka sinulla on tarvitsee "kalibroida" haluttu suurin puhallusteho ensin käyttämällä kytkin manual asennossa ja säätää puhallus oikeaksi ja sitten kääntää kytkin A asentoon.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.