13-napainen onkin 12-napainen

NYMAN MATTI 11.06.2010 14:20

Joo, jotenkin noin se menee oikeasti jos olen ymmäränyt autoliikkeen kavereiden selityksiä miksi autosta ei tule vaunuun jatkuvaa virtaa. Tehtaan ohjeiden mukaan 10 napaan tuleva piuha, eli jatkuva virta piuha kytketään, olikohan 9 napaan ja tästä johtuen siis jääkaappi ei sitten kylmene, ei myöskään olut.

Sitten kun asiaa on selvitetty autoliikkeen toimesta, niin korjauskin on luvassa takuuseen, takuun takia sinne laitetaan rele ja jotain muuta. Ja sitten mikä on hauskinta, en sitten ole ainut jolla on vastaava systeemi.

BMW, voipi olla muitakin Saksalaisia merkkejä, jotka on laitettu tehtaiden ohjeiden mukaan, ei missään "pajassa". Eli jos on tällainen ongelma, eikun autoliikkeeseen. Ensi torstaina saan tarkemmat tiedot liikkeestä kun autoa korjataan. Siis oikein työt on liikkeessä tehty, ohjeet vaan Saksasta vähän ihmeelliset. t. Matti

LAHTI ANTTI 11.06.2010 18:33

Tässä näitä kytkentöjä, 9 ja 10 napaa tarvitaan.

http://caravanuutiset.com/?p=146

RAUTIAINEN KARI 11.06.2010 21:01

9 navan jatkuvasta virta kaapille. Siinä se.

Onneksi nää on asioita joissa ei ole standardeja olemassa lainkaan, on vaan hiljaa sovittuja asioita joita sanotaan "de facto" standardeiksi mutta jos joku valmista keksiii muuta niin ei sitä mikään kielläkään.

Katoppa rannekelloasi. Se on "de facto että kellosi pyörii auringon suuntaan mutta mitään standardia tai määrystä siitä ei ole. Jokainen kellokauppias vaan tietää ettei oikeen myy kello joka pyörii vastapäivään ja siksi ei sellaista tee.

Jotta ei tartte heti mennä puihin niin joo, esim. napapiirillä myydään kelloja jotka pyörii "väärään" suuntaan mutta poikkeukset on poikkeuksia.

HYTTILÄ ESKO 11.06.2010 23:18

Kyllä mun vaunun käsikirjassa luetellaan molemmat +:t ja -:set mitkä menivät valmiiksi pistotulppaan. Samoin autooni kun ostin tuon 13 napaisen johtosarjan niin siellä oli ohjeet parille sulakkeen laitolle ja takasumuvalon softan laitolle. Tällöin kaikkisähköt ja toiminteet tuli vaunulle. Kaapeli ja koukku oli volvon omat. Pariin olen laittanut ja sama homma. Kylmäkaljakaunistaa....

NYMAN MATTI 17.06.2010 18:58

No niin tänään on sitten korjattu. Kävin vielä vaunulla testaamassa. Nyt tulee virtaa jääkaapille. Se pyöriikö kello johonkin suuntaan, niin sillä nyt ei ollut tän asian kanssa mitään tekemistä. Ostin auton mukana 13 napasen ja sain 12 napasen. Luulis, että tämän tyyppistä ongelmaa on ollut enemmänkin, mutta liike oli törmännyt vastaavaan ongelmaan vain viikkoa aikaisemmin toisen karavaanarin kanssa. Ja syynä siis tehtaan ohjeiden mukaiset kytkennät. Aikaisemmissa autoissa, vaunu siis sama, autoina Opel ja Saab, kytkennät oikein! t. Matti

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.