Vetopeilit Subaru Outbackiin

TUORI JARI 11.06.2010 14:17

Moi!

Subaru Outbackiin (vm -07) olen hakemassa sopivia omiin peileihin kiinnitettäviä vetopeilejä. Onko kellään kokemuksia ko. vetoautosta ja peilien sopivuudesta.

Nyt käytössä vaunukaupan päälle saadut 10e:n peilit, eikä niillä kyllä mitään tee. Ainakin seuraavat epäkohdat vaivaavat: peilin lasi on suora ja näkyvyys sen mukainen, lisäksi ne ajossa tärisevät niin, että se vähänkin mitä näkyy on puuroa. Eikä niiden ulottuvuuskaan riitä kun vaunu on 250cm leveä. Varsinkin peruuttaessa haluaisi levittää peilit leveämmälle. Lisäksi säädöt on tehtävä joka kiinnityksen jälkeen uudelleen ja varsinkin apukuskinpuolelle se on työlästä.

EMUKin peilejä olen ajatellut, mutta niiden tilaaminen ilman sovittamista on vähän turha riski. Mutta miten on, ratkaisevatko ne yo. ongelmia, vai onko joku muu peilimerkki vielä parempi? entä miten on se kiinnitettävyys outbackiin? Peilithän on outbackissä varsin suorakaiteen muotoiset, eli nykyiset kuminauhavirityksetkin kyllä pysyy paikallaan.

Pistäkäähän amatöörille vinkkejä, kiitos!

-Jari

HINKKURI MARY-ANN 11.06.2010 20:05

Iltaa

SUBARU Legacyssä (-07) käytin aluksi vaunukapasta mukana tulleita peileihin kiinnitettäviä peilejä, jotka tärisivät, oli aina säädettävä paikalleen laitossa ja kääntyivät hittasti ajossa (jo 30:nen vastaan tulleen rekan jälkeen joutui kuskin puolta säätämään - eli useasti päivän aikana). Talvella hankin kokeeksi käytettynä lokasuojaan (konepellin väliin) asennettavat tukevat Hagus Sekundo -peilit. Olen ollut niihin tyytyväinen kevään ajossa (tosin vasta vajaa 1000 km), ainoa ongelma on ollut löytää optimipaikka kuljettajan puolen peilille (jää helposti osin A -pilarin taakse). Mutta näkyvyys & pysyvyys on toista luokkaa ja toisaalta jos peilit ovat auton peileissä leveämmällä vaunulla, niin peillin joutuu erikseen katsomaan kun taas lokasuojassa ovat lähes näkökentässä - kuten auton omat peilit ilman vaunua.

Näillä kokemuksilla toinen amatööri.

@Pasi

HALMEENMÄKI JUHANI 14.06.2010 23:13

Tsekkasin juuri omat kokemukseni, ja tavallisesti käyttämäni kuoren ympärille kiinnitettävät peilit eivät aiheuttaneet plussaa eikä miinusta. Kuori ei ole liian killamainen. Ja kuoren reunaan kiinnitettävänkin pitäisi toimia (kuten Emukin Universaalit), reuna on tasainen ja peiliin on sopivasti välissä tilaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.