Ominaisuus vai vika?

ANTTILA MARKKU 11.06.2010 09:07

Edellinen vaununi oli keskikokoinen pefletti muutaman vuoden ikäinen vaunu toimi hyvin ainoastaan alden pannuun jouduttiin laittamaan 500e verran uutta tekniikkaa.Sitten hankin aivan uuden solkun.Kaikki toimii?Syksyllä tehtiin pari pikku reisua uuden ihmettelyä.Kun kerran on talvivaunu pitää matkailla talvella.-10 ja pesuhuoneessa vc huuhtelu jäässä ja lämmitys tuntuu toimivan huonosti,ilma kun lämpeni alkoi vc toimia.H.Moilasena huoltoon jossa ei ikinä oltu kuultu että solkku jäätyy.Kyllä ne jäätyy siinä kun muutkin.Olisko minun pitänyt tietää onko tuo vika vai ominaisuus.Pikku huoltoa mikä oli luovutushuollossa jäänyt tekemättä ja artisti maksaa.Tiski&hellan jatkeena on ylöstaitettava lisälevy.Valitin ettei se pysy ylhäällä koska lukitus on pikkusen pielessä.Käskettiin porakoneella vähän suurentamaan reikää koska kosteus vääntelee rakenteita,ominaisuus.Kävin muissa asioissa huoltoliikkeessä ja kysyin että minkälainen liitin tarvitaan tyohon kaasun ulosottoon kun pefletissä ollut ei sovi tohon.Sanottiin että siihen tarvitaan semmonen erikois liitin???Kävin sitten solkumyyjän H:gin pisteessä kyselemässä että kun grilliä ei saa vaunuun yhdistettyä.Remontti tuli katsomaan ja taivutti kaasuputkea muutaman millin ja vanha liitin alkoi sopia,olisko minun pitänyt tietää että sitä putkea saa väännellä?Samalla todettiin ettei oven lukkoa ollut säädetty oikein,katsottiin vesijärjestelmän ilmausruuvin kireys ja tyhjennys ropun oikea asento.Muovimatot lattialla kupruilee kuulemma lämmön vaikutuksesta,olisko minun pitänyt tietää?Minusta nämä jutut on sieltä ja syvältä,minun ei pitäisi tarvita tietää onko joku asia tai osa rikki.Jos ostaa uuden sen pitäisi olla ummikonkin käytössä toimiva ilman ettei kokoajan uudesta lähtien pitäisi olla kyselemässä että onks tää tämmönen vai rikki.

LAHTI ANTTI 11.06.2010 09:13

Markku älä kirjoita tuollaista, jotkut Solkun omistajat voivat ottaa herneen pikku nenuliinsa. Sen parempaa vaunuahan ei ole, ainakaan kirjoitusten perusteella. :-))

PULKKI MARTTI 11.06.2010 09:38

Moi. Vika on vika. Ominaisuus on se jta sinulle on mainostettu ja jollaisen olet ostanut. Jos sinulle on myyty talvilämmin vaunu, pitää sen talvella moitteetomasti toimia. Muuten siinä on vikaa. Ja jos on vikaa, pitää se korjauttaa jolloin korjaus menee myyjän tai maahantuojan piikkiin(takuuaikana). Myös korjaukseen viemisestä aiheutuneet matka ym. muut kulut.

ANTTILA MARKKU 11.06.2010 22:30

Juu,siksi minä tätä kirjoittelin kun minulla ei tämän vaunun kohdalla asia oikein valkene.Kun se vaunu tulee jäätymään tulevaisuudessakin koska sitä ei korjattu vaan väitettiin omaksi viaksi kun en ollut luovutushuollossa ymmärtänyt että siellä verkostossa on ilmalukko joka estää täyden nestemäärän laittamisen.Se jäätyminen taas selvitettiin muualla ja päästiin lopputulemaan"huuhteluvesiletku kulkee eristämättömänä kasettiluukun yläreunassa jossa kulkee myös lämmitysjärjestelmän ilman rivoitusta oleva putki joka ei pysty pitämään vesiletkua sulana pakkasella.Tämä on faktaa joka on muissakin vastaavissa havaittu ja siksi korjauskeinotkin on tiedossa.Ajatus oli ihmetellä miksi ei suomalaisen vaunukauppiaan tarvitse huolehtia jälkimarkkinoinnista ja asiakastyytyväisyydestä.Täälähän oli se pefletti ja Hoby joiden kohdalla jotain oli myöskin pielessä.

PULKKI MARTTI 12.06.2010 08:56

Juttuhan lähtee siitä että reklamoituasi viasta tai virheestä vaadit sen kuntoon saattamista. Jos haluamaasi korjausta ei tehdä (sinulle kustannuksitta) kannattaa kääntyä kuluttajaihmisten puoleen, ja kertoa miksi vaadit korjausta. Tässä tapauksessa siksi että olet ostanut vaunun jota markkinoidaan ympärivuotisesti käytettävänä sekä hyvänä talvivaununa.

ANTTILA MARKKU 12.06.2010 10:08

Kiitoksia vastauksesta,se puoli kyllä hoituu.Tässä vaan yritän sitä tuoda julki että meillä edelleenkin ilmeisesti tämä vanha venäläinen tapa on voimissaan,eli tavaraa on niin vähän että kauppiaan sopii seisoskella tuulikaapissa ja vittuilla ettei hän sulle myy.Kauppias on vahvasti sitä mieltä että tavara myy itse itsensä ja hän vaan toppuuttelee ettei näytekappalettakin viedä käsistä.Nyt EU rakentelee uutta direktiiviä että kauppa ja teollisuus olisivat entistä vähemmän vastuussa tuotteistaan.Näihin romuihin minä ainakaan en ole osannut enää rakastua vaan ne on käytössä jonkin aikaa ja vaihdetaan uuteen tarvittaessa.Sekä asiaa ilmetessä myöskin sanon siitä, että vihdoin päästäisi siihen että kauppias joutuu olemaan varpailaan tuotteen maineesta ettei hän joudu todella myymään kuin lehtikauppiaat.Sitten meillä on noita nettikaravaanareita jotka rakkaudentunnustuksillaan itse asiassa tekevät hallaa tuoteelle pelkällä uskollaan.

VALTONEN MARTTI 12.06.2010 11:58

Aloitustekstistä jäin ihmettelemään muovimattojen kupruilua,nehän on kai liimattu kiinni. Viimeiset kaksi vaunuani on lattialämmityksellä, enkä moista ole havainnut.Kai se vika sitten on eikä ominaisuus.

PULKKI MARTTI 12.06.2010 15:08

Mulla myyjä koetteli sanaa ominaisuus,kun kyselin että eikö tuotteen lavuaareissa ole hajulukkjoa? Vastasin jotta jos paskanhaju on ominaisuus haluan sen ominaisuuden tehtaalta kirjallisena. Ei tullut, vaan hajulukot tuli.

ANTTILA MARKKU 12.06.2010 21:24

Kyllä ne matot kupruilee kaikkien lattiasta kattoon ulottuvien seinien juurella,väittivät sen johtuvan kesäajasta,talvella matto kuulemma vetäytyy.Väittäisin maallikkona että tämä olisi omionaisuus.

VARTIAINEN JOUKO 12.06.2010 22:12

Ja paljon perää Antti kirjoittelussa on, siis että Solkku on - tai ainakin ollut - extrahyvä vaunu. Vai mitä arvelet tuosta minun 550 GLS Solkustani, joka on hankittu syksyllä 1989 vm:lla -90, eli tuotannon alkupään vaunu ja nyt yli kaksikymppinen. Ainut todellinen parannus siihen on tehty vuosi sitten, kun Priimuksen sytytys muutettiin kipinätoimiseksi. Jos vaununi ei olisi kaikki kehut täyttävä, niin luulisitko minun edelleenkin olevan siihen enemmän kuin tyytyväinen ;))

ANTTILA MARKKU 13.06.2010 12:05

Tässähän se juuri tuli sanotuksi"Solkku on - tai ainakin ollut - extrahyvä vaunu."Tuohon minäkin viimekädessä perustin oman vaunuvalintani.Eikä nämäkään luettelemani viat sekä pari muuta tässä mainitsematonta vielä tee itse vaunusta huonoa,ainoastaan myyjän ja huollon toimintaa voi katsella kriittisesti.

HYTTILÄ ESKO 14.06.2010 22:56

Mielestäni sinun pitäisi mieluimmin julkaista tuon myyjäliikkeen nimi. Kuka noin huonon luovutushuollon tekee että täytyy helsingistä tulla neuvoa kysymään. Tuo ilmavaiva , keittiön taso ja lukon sovitus olisi heillä tehty valmiiksi ilman asiakkaan yhteydenottoa. Tuota kaasuliitintä ihmettelen, mikäli samanlainen kuin minulla en saa sitä mitenkään siihen asentoon ettei liitin sovi paikoilleen kuin vasaralla. Sen sivuilla ja takapuolella on parikolem senttiä tlaa jokapuolella. Kerro nyt Anttila mikäliike ei hoida asioitaan ! Itsaelläni ei ole ollut ongelmia niin en voi mitenkään alkaa niitä tyhjästä keksimään. Ei kupruile matot eikä ole kylmä , ei jäädy putket. Ilmeisesti tuo Pesuhuone-versio on jotenkin erilainen reippaasti wc:n huuhteluputkelle.

ANTTILA MARKKU 15.06.2010 00:07

Tulin just kotiin ja tartti taas ihmetellä että Esko jaksaa.Näitä huonosti luovutushuollot tekeviä vaunumyyjiä riittää Hangosta -Petsamoon ei niitä erikseen tarvitse nimetä,sen sijaan pitäisi nimetä ne myyjät joiden laitteet ovat kunnossa kun ne lähtevät liikkeestä.Sekä myöskin kun niitä puutteita löytyy ja on, niin ne jo vapaa ehtoisesti korjattaisiin kuten autojen korjauskutsut.Siitä tässä yritetään puhua.Kävin muuten Esko tänään Tamperelaisen Solifer/Polar myyjän luona ja katselin Polar vaunun (uuden)lattiamattoja,sama juttu kupruilee, ovesta kun sisään tulee on kattoon saakka ulottuva yhtenäinen väliseinä,samanlaiset pussit matossa kuin minunkin vaunussa.Kyselin huoltomieheltä, ettei kai tuo johdu kosteudesta.Sanoivat ominaisuudeksi.Enkä minä ole mikään solifer asiantuntija, mutta ei tämä tyyppi solifereistä ole ainoa jossa on näitä jäätymisongelmia.Ei millään pahalla Esko.

VALTONEN MARTTI 15.06.2010 15:17

Tuosta jäätymisilmiöstä;onko vaunusi keski-vai kulmavessalla,vaunun malli kun ei tainnut keskustelussa tulla esiin?

ANTTILA MARKKU 15.06.2010 18:47

Pesuhuone malli 630 ph

RASMUS BROR 16.06.2010 08:49

Kyllä Anttila puhut asiaa.Samanlainen solikka sattui minullekkin.Tapetit irtos ja kaikki vähän niinsun näin.Ei muutakun vaihtoon.Liikkeestä saatiin vain moitteita että kaikki kuuluu vaunun ominaisuuksiin ja loput tietysti käyttäjän osaamattomuutta(muutaman solikan ja vuosien kokemus).Eipähän tule hetipian meille enää solikkaa.Siitä peräosan pesuhuoneesta vois kirjoittaa vaikka kirjasen,oli niin paljon vikoja.Hieno suihkuhuone muttei vesi mennytkään ulos vaan jäi altaaseen jollet käynnyt siirtämässä vaunua vähän vinoon välillä.

ANTTILA MARKKU 16.06.2010 11:15

Olen havainnut siinä viemärijärjestelmässä samoja oireita vaikka vaunu ei vielä ole edes vuoden ollut käytössä ja itse asiassa oisko yhteensä vajaan 30pv käytössä.Jos tekisin vakuutusyhtiön riskikartoitusta uuden vaunun tulevasta vika herkkyydestä,kiinnittäisin erikoishuomion ostopaikkaan.Se ei välttämättä ole tahallista jos yhden tai kahden ihmisen pyörittämä vaunumyynti ei yksinkertaisesti jaksa eikä välttämättä edes osaa tehdä kaikkia vaunun tarvitsemia korjaus ja säätö toimia.Se on kyllä ymmärrettävää muttei hyväksyttävää.Isoillakin toimijoilla joilla on useampi työntekijä sekä erillinen huolto on näiden asioiden kanssa tekemistä.Jos huoltoa kysellessäsi sanotaan että meillä on nyt vähän ruuhkaa että huolto siirtyy jonnekin tulevaisuuteen,voit varautua ettei sinun ongelmiisi kukaan kerkeä perehtymään niin että jopa vian alkuperäkin saataisiin selville.Siksi meillä kai on näitä homehtuvia ym.vaunuja niin paljon.

LINDBLOM ALF 16.06.2010 16:16

Kyllä minusta vaunun pitäisi olla jo tehtaasta tullessaan priiimakunnossa, eikä raakile, joka vaatii heti myyjän puolesta korjauksia. Puhdistus ja siivous on asia erikseen. Jos Soliferissa on paljon "tyyppivikoja", ei syyn pidä myyjän niskoille kaataa, vaan kyllä se on tehtaan asia panna asiat kuntoon ennen vaunun toimittamista myyntiliikkeeseen. Tietenkin, jos myyntiliike on vaunun raakileena ottanut vastaan ja myyntiin laittanut, takuukorjaukset pitää hoitaa. T: @lf

VALTONEN MARTTI 16.06.2010 19:12

Ei Solkuissa mielestäni ole tyyppivikoja,vaan viat johtuvat huolimattomuudesta tuotantolinjalla. Se taas johtuu joko kiireestä tai mistä johtuukaan. Omat vaununi on aina ensimmäisen vuoden aikana korjailtu kuntoon takuuna ja sen jälkeen on sitten ollut huoletonta menoa.

ANTTILA MARKKU 16.06.2010 19:58

Kyllä kai tässä keskustelussa jo on tullut selkeästi esiin se asia,ettei se vaunu itsessään ole huono ja nuo luetellut viat ovat säätöjuttuja lukuun ottamatta että vesipuki on jäänyt eristämättä.Kyllä minä ainakin odottaisin että vaunu tarkastetaan samalla kun sinne laitetaan lämmöt päälle luovutushuoltoa varten.Eihän ne uudet autotkaan lähde satamasta ennenkuin niihin on tehty tietyt tarkastukset ja mahd.säädöt.Miksei siis vaunujakin kuuluisi tarkastaa tehtaan jäljiltä.Se on jälleenmyyjän ja valmistajan välinen asia sopia kuka mitäkin korvaa ja mitä korjataan ennen luovutusta.Ja näille pitäisi vielä takuu vastuita vähentää.

ANTTILA MARKKU 16.06.2010 21:59

Tässä se murheenkryyni,siinä näkyy lämpöpattereiden vesiputki jonka takana on se jäätyvä huuhteluvesi letku.

HYTTILÄ ESKO 18.06.2010 22:53

Kuule MarkkuAnttila. Ei sinun tarvitse minulle henkilökohtaisesti kertoa ja kirjoittaa,MarkkuAnttila tee se vaan ihan yleisesti. MarkkuAnttila Ei minulle kuulu mikäli et osaa vaatia luovutushuoltoja kaupaltasi mistä vaunusi ostat. MarkkuAnttila Tuo kuva minkä laitoit. Ihan samanlainen letku mullakin mnee pöntölle huuhtelua varten.MarkkuAnttila Ei se kumminkaan ole jäätynyt vaikka viimekin talvena oli pitkästiyli -20 ja usein.MarkkuAnttila Ehkäpä ongelma kun se on kertomastasipäätellen olemassa koskee 630PH mallia mistä sanoin aiemmin. riittikö jo nimien laittaminen MarkkuAnttila ? Kun vaan kuulisi jonkun tosien kertovan Soliferin jäätymisestä. Aika hiljaista MarkkuAnttila. Kirjoitellaanko tästä lähtien ihan yleisesti MarkkuAnttila vai mitä, ei siis osoittaen sitä jollekin henkilölle MarkkuAnttila

ANTTILA MARKKU 19.06.2010 11:43

Siinähän se just Esko onkin tämä maailman kummallisuus,minun vaunussa se jäätyy -10 asteessa.Se tässä asiassa vaan on kummallista että sinä epätoivoisesti väität että lumi on mustaa.Ei se kuule ole minun vika jos minä saan huonoa palvelua,mutta sen minä katson omaksi viakseni jos minä en siitä asiasta huomauta tai nosta jopa meteliä.Kyllä se on Esko sinunkin annettava periksi ettei se soliferin rimalaatikko ole sen kummempi vaunu kuin muutkaan,vesi jäätyy pakkasessa oli merkki mikä tahansa.

HYTTILÄ ESKO 19.06.2010 13:57

Kuule Anttila Markku ja kaikki muutkin lukijat. En viitsi alkaa valehtelemaan jotta vaununi jäätyy ja siellä on kylmä. Kaikki on ollut rikki ja mennyt rikki. Ilmeisesti minun mielestäsi pitäisi näin tehdä?Anttila Markku. Olen tällä 2006 ostetulla "rimalaatikolla" tehnyt reissua tähän mennessä n 20.000km. Tälläkin hetkellä kirjoitan tätä Bretagnesta ranskasta. Kiersin juuri Irlannin ja osan Englantia/Walesia ja Skotlantia. Vaunustani EI ole tarvinnut korjata muuta näitten kolmen vuoden aikana kuin uppopumppu (yleistarvike , ei Soliferin osa) ulko-oven jäykkä lukko. (yleistarvike , ei Soliferin osa) sekä vuotava keittiön hana (yleistarvike , ei Soliferin osa).Viime kesänä meni iskunvaimennin poikki kun Sisilian lautalta tultiin, sekään ei ole Soliferin vaan PBW:n alustan mukana tullut. Ainuttakaan ruuvia ole tarvinnut kiristää näitten reisuujen aikan eikä vedettäessä mennyt muutakaan sisustasta rikki. Käytän vunuani läpivuoden ja ei myöskään ole missään vaiheessa ollut jäätymistä tms ongelmaa.Alueellamme on esim Solifereja ja Polareita useita kymmeniä. Heissä on paljon talvikäyttäjiä eikä muillakaan ole ollut mainostamiasi ongelmia. Muitakin merkkejä on tietenkin, niistä ei ollut kyse tässä keskustelussa. Minun nähdäkseni sinun täytyy lopettaa tuo jankuttaminen "tosiasioista" jotka esiintyy vain sinulla, jos sinulla on ollut ongelmia niiin voi voi voi. Vaihda "paskapois" ja lopeta jankutus. ps kuvasi letku mistä menee huuhteluvesi wc-pyttyyn on joka merkissä samanlainen eristämätön jossa on Thetfordin vessa.Tila on lämmitetty ja ei tarvitse eristystä. Mikäli sinulla se veti hyhmään pakkasella johtui varmaan ilmalukosta (josta itse kerroit)tällöin vesi ei kiertänyt vaunun takapäässä lainkaan.

ANTTILA MARKKU 19.06.2010 14:44

Onneksi olkoon Esko,sinulla on ihan hyvä vaunu.

HYTTILÄ ESKO 19.06.2010 15:35

Kiitos. Sulla meni vain vähän aikaa ymmärtääksesi ettei kaikilla ole ongelmaa. Yritä tulla toimeen omasi kanssa taikka vaihda se pois, jos et saa kuntoon. Nyt lähden ostamaan ostereita ja kanin kaupasta. Sen jälkimmäisen laittaa Crameriin tunniksi pyörimään nam nam. Pikkuisen suolaa ja timjamia. Kyytipoikaakin täytynee ostaa....

ANTTILA MARKKU 25.07.2010 11:59

Kyllä alkaa kohta hermo menemään tämmösten laatuvaunujen kanssa.No nyt lakkas vesijohdot pelaamasta,pumppu käy mutta vesi ei liiku.Ainoa josta vettä tulee on keittiön erillinen kylmävesi astia.Mistään muualta ei tipu vettä kuin keittiön hanasta.Kaasun ulostulon liitin ei huoli letkua vaan on kuin kumipallo kun sinne työntää liittimen.Paska mikä paska.Taidan vaihtaa pikapuolintämän saksalaiseen laatu vaunuun.Ei tämmösen kanssa kukaan viitti tussaroida.

HYTTILÄ ESKO 25.07.2010 12:25

15000 euroa tarjottu. Tännetuotuna.

ANTTILA MARKKU 25.07.2010 13:17

kANNATAISKO puolitutulle tommosta murheenkryyniä laittaa edes ilman.Kai ne nyt kauppiaat vaihdossa n.40te vaunusta vähän enempi hyvittäis,vaikka takkiin tästä kaupasta kyllä tulee.

HYTTILÄ ESKO 25.07.2010 14:33

mut kun minä olen köyhä. Itse en kyllä vaunua vaihtaisi kahdenkympin tarvikeosan takia. Varsinkin kun sama pumppu on muissakin. Kerr mistä löytyy auto tai vaunu millä voittaa vielä rahallisesti kun on uutena ostanut. Olettaisin sen olevan sula mahdottomuus.

ANTTILA MARKKU 25.07.2010 15:03

Eihän tässä ole kyse jostain parinkympin tarvikeosasta vaan kun minä en vielä ole kertaakaan saanut tätä laitetta sellaiseksi että kaikki toimii kuten on tarkoitettu.Koko ajan odottelen mikä hajoaa seuraavaksi.Justiin oli laitettavana myyjäliikkeessä jossa yritettiin viemäreille jotain eristettiin vesijohtoja korjailtiin sitä sun tätä.Grammerin uunin lämpötilasäädintä,kehotettiin pitämään luukkua alkuun vähän raollaan ym.ym.Vähemmästäkin alkaa hermo mennä.

HYTTILÄ ESKO 25.07.2010 17:07

Eiköhän tuo veden tulo ole edelleen siitä pumpusta kiinni. Tarjoukseni tosin on voimassa edelleen. Vikoineen kaikkineen kunhan et ole tehnyt virityksiä sinne vaunuun ja jätät itsesi pois kaupasta.

ANTTILA MARKKU 25.07.2010 17:32

Etköhän ole vähän liian varovainen tossa tarjouksessasi,ilmeisesti pelkäsit että joudut ottamaan vuoden vanhan vaunun 20v kovassa karavaanarikäytössä olleen solifer vaunun hinnalla.Minä olen kohta 45v harjotellut työn tekoa joten minäkin olisin melkein käyttämätön etkä muka huolis?

HYTTILÄ ESKO 25.07.2010 18:53

No en hel***ssa kelpuuta . Ja piti tarjota rahojen mukaan. Kun olen vaan köyhä niin ei rahat riitä tuollaisiin. Paitsi jos puoli-ilmaiseksi sais :p

ANTTILA MARKKU 25.07.2010 19:41

Se kyllä olis enemmän kuin puoli-ilmaiseksi.Köyhistä puheenollen...kuka se kävikään saarilla tässä joku viikko sitten?

HYTTILÄ ESKO 25.07.2010 19:47

Kato jos/kun ostaa kalliin kulkineen niin ei voi matkustaa. Taas kun tyytyy tällaiseen niin voi matkustaa. Lisäksi aikoinaan ihmetteli joku " millä rahalla..... jne" kerroin äkkiä paperilla paljonko säästyy kun emme polta kummatkaan. Siinä meni hiljaiseksi kun sai paperin eteen paljonko katoaa savuna ilmaan vuoden aikana. Mutta arvaaks mitä mallu aski maksoi Englannissa ? 8.4£ Aikkasen kallista ? Joo, piruuttani tarjosin kun et kumminkaan myisi. Kukahullu nyt hyvästä vaunusta haluaa eroon. Huvikseen pitää itseään ja muita lämpimänä jutuillaan. Osta se pumppu ja nauti. Laita ostopaikkaasi lasku siitä pumpusta jos takuu voimassa. Kyllä sulla pysyy ruuvari varmaan puolituntia kädessä. Sen pumpun vaihtoon ei mene kauempaa. Ota vielä tuo tehokkain vaikka www.vapaa-aika.com

TUPPURAINEN PETRI 25.07.2010 23:07

Markku, tuon Eskon kanssa ei kannata väitellä tai "keskustella". Sillähän on maailman paras vaunu ja tietää vielä joka asiasta kaiken, onhan sillä se lastukin ;)

HYTTILÄ ESKO 26.07.2010 08:04

Ja joillakin on näemmä "lastut" pilaantunut, tai mädäntynyt. Jos ei olisi mahdollisesti lapsia paikalla voisin kysyä "v****ko" kun ei kassa kestänyt lastun ostoa?

TUPPURAINEN PETRI 26.07.2010 14:50

Käytän vaan lastuja ja tuohia nuotion sytyttämiseen. Autossa on niin paljon tehoa ja vääntöä, että menisi vaikka puuhun jos vain renkaissa pito riittäisi ;)

HYTTILÄ ESKO 26.07.2010 15:15

Miksi ihmeessä sitten "aikuinen" ihminen alkaa itkemään. Ensin lastutusta käsittelevässä ketjussa ja sitten takahyökkäyksenä muualla. Tuntuu hyvin oudolta

TUPPURAINEN PETRI 26.07.2010 15:36

Ei nyt pitänyt enää vastata mutta kun sinulla Esko tuo muisti on näköjään samaa luokaa kun puheesikin. Ensinnäkin, en suinkaan itkenyt, ihmettelin vain ko. vempeleen hintaa ja siinä kaikki. Sinä se aloit suoraan haukkumaan ja kyseenalaistamaan kaikkea. Mutta, kun näitä sinun viestejä lukee niin ymmärtää kyllä hyvin. Samaa teet koko ajan kaikille muillekkin. Sen takia sinun kommentteisi voi jättää suoraan lukematta ja sivuuttaa ne nopeasti.

HYTTILÄ ESKO 26.07.2010 20:20

Tee näin. Samoin sinulle. ps en suinkaan haukkunut vaan nauroin perusteillesi miksi kallis, se oli liikaa sulta palo hiili. Edelleenkään ei voi verrata vastuksilla tehdyn boksin hintaa oikeaan ohjelmaan, kaikellakaan ystävyydellä. Kun joskus mahdollisesti ymmärrät sen. Siihenasti moi. ps jos sulla on jotain oikein asiaa niin nimi on puhelinluettelossa.

TUOMI JYRKI 31.07.2010 07:27

Antti hei! Solifer ja Polar tehdään samassa fabriikissa.

ANTTILA MARKKU 14.08.2010 12:44

No,viimein pääsin käymään soliferin myyjän luona tampereella hajonneen vesipumpun ja takuuvihkon ja laskun kanssa.Helsingin päässä en kerinnyt käymään kun matkat ei sopinut ja siellä puhelimessa asiat sovittiin että tuo osa tullessasi ja lasku niin maksetaan pois.Ei se sitten sillai toimikkaan.Tampereelta soitettiin helsinkiin josko joku tietää asiasta jotakin,minä en enää parin viikon kuluttua muista kuka siellä puhelimeen vastasi ja onko sillä sitten jotain väliä.Kyllä sillä on,tampereella ei suosiolla suostuttu korvaamaan edes pumppua kun ei ole heiltä kysytty.Viimein olisivat suostuneet pitkin hampain korvaamaan pumpun hinnan.Minulla kyllä lopullisesti keitti tämän rimalaatikon huollot ja takuut.Nyt siihen joudutaan laittamaan toinen pelti kattoon kun edellinen on rakeiden moukaroima,mutta arvatkaas laitetaanko soliferkauppiaan pajalla.Eihän sillä ole mitään mertkitystä missä se takuukorjataan kun minä sen kuitenkin maksan.

HYTTILÄ ESKO 14.08.2010 12:50

Saitko raekuuron jäljet takuuseen ?

HYTTILÄ ESKO 14.08.2010 12:53

Muuten teetät sen katon vaihdon missä vaan muualla kuin heidän määräämässä niin kosteustakuu raukeaa. Taitaa olla ihan samat säännöt joka autossa ja vaunussa.

ANTTILA MARKKU 14.08.2010 12:54

Kasko vakuutus,mutta kosteus mittaukset ja mahdollinen kosteusvaurio tulevaisuudessa menee omaan piikkiin tai korjaamon.Kempä tietäis sen,mutta ei sen huonompi vaihtoehto kuin nykyinenkään "takuu".

PENTTINEN URPO 14.08.2010 20:18

Oinkohan syytä tarkistaa wc:n luukun tiivisteet ja luukun suoruus?

ANTTILA MARKKU 14.08.2010 20:31

Miten niin?Luukun suoruus???Puhummeko huuhtelun jäätymisestä?

PENTTINEN URPO 15.08.2010 07:06

Kyllä, jos luukku on vääntynyt jostain syystä, niin kylmä pääsee sisään. Tapahtuu sama asia kuin ikkunan kanassa josta puuttuu tiivisteet.

ANTTILA MARKKU 15.08.2010 08:35

Olen kanssasi samaa mieltä jos kyseessä olisi tuon kaltainen vika,mutta minun tapauksessani todennäköisin syy oli ala arvoinen luovutus huolto jossa oli jätetty edellä olevan lämmitysjärjestelmän ilmaus tekemättä,eikä myöskään kun järjestelmää on täytetty ole mitattu paljonko nestettä on mennyt järjestelmään.Aikaisemmissa kirjoituksissa luettelo mistä kaikesta huollossa on jätetty samanlaisen uskon varaan kuin itsellänikin,onhan se uusi vaunu kyllä siellä on tehtaan jäljiltä kaikki kunnossa.Olen yrittänyt tällä uuden vaunun takuuajan historialla mielipiteenäni kertoa ettei hyvin toimiva vaunu ole merkistä kiinni vaan siitä että myyjäliike tekee ne toimenpiteet jotka sille vaunutyypille on tarpeen.Siis,todellakin tekee.Muutenhan ostajan kannattaa tinkiä sen olemattoman takuun hinta pois ostohinnasta ja teettää itse kyseiset huollot.Luulen vahvasti että suomeen ostetut vaunut on tingitty ilman takuita myytäviksi,koska en voi ymmärtää miksi takuu huoltojen ja korjausten tekeminen myyjän toimesta on niin kertakaikkisen vastahakoista.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.