Ulkomaille rekisteröity auto/ Suomessa rekisteröity vaunu?

SEPPÄLÄ MARTTI 09.04.2010 14:44

Mahtaako kellään olla tietoa viranomaisten suhtautumisesta kyseiseen yhdistelmään Suomessa sekä ulkomailla?

HYTTILÄ ESKO 09.04.2010 17:45

Kaverini meni oman vaununkanssa Espanjaan. Tuli sitten suomessa käymään pelkällä autolla ja meni lentokoneella takaisin. Osti sieltä auton ja seuraavana keväänä tuli Espanjankilpisellä , suomen kilpinen koukussa. Ei siellä mitään ongelmia ollut. Yäällä ilmoittautui tullissa ja kirjasi "muutoauton" suomeen. No problemos

HALMEENMÄKI JUHANI 10.04.2010 12:52

http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/autoverotus/valiaikainen_kaytto/index.jsp

Muussa valtiossa kuin Suomessa vakinaisesti asuva henkilö voi tietyissä tapauksissa käyttää Suomessa väliaikaisesti veroja suorittamatta muussa maassa rekisteröityä ajoneuvoa. Tällaisia tilanteita ovat oikeus käyttää ajoneuvoa ns. turistiautona sekä ulkomaille rekisteröidyn ajoneuvon käyttö yritystoiminnassa.

Joissakin tilanteissa myös Suomessa vakinaisesti asuva henkilö voi käyttää ulkomaille rekisteröityä ajoneuvoa väliaikaisesti verotta. Autoverolaissa on yhdeksän eri tapausryhmää, joissa voidaan soveltaa ajoneuvon väliaikaista verotonta käyttöä. Ne koskevat esimerkiksi eräitä auton huolto- ja korjaustilanteita sekä rekisteröimättömien ajoneuvojen siirtoa veroviranomaisen luvalla tuontipaikalta muualle maahan tai vientipaikalle. Myös eräissä testi- ja esittelyajoissa ajoneuvoa voidaan käyttää väliaikaisesti verottomana. Lisäksi laissa on säännökset yritysajoneuvojen, työsuhdeajoneuvojen ja esittelyajoneuvojen väliaikaisesta verottomasta käytöstä.

Eli Suomessa vakituisesti asuvalle ("kirjoilla") on vieraskilpisen auton käyttö Suomessa joitain poikkeustapauksia lukuunottamatta kiellettyä. Ja ne rakkaat verot syynä. Jokaisella Euroopan maalla on luonnollisesti omat säännöksensä, mutta yleisesti ottaen harvalla maalla on lyhytaikaista ulkomaalaisen tekemää läpikulkemista kohtaan mitään muita vaatimuksia kuin että ajoneuvo on luonnollisesti katsastettu, rekisterissä, vakuutettu eikä varastettu.

SEPPÄLÄ MARTTI 11.04.2010 10:25

Kiitokset! Näillä pärjäillään. Hyvää kevättä kaikille caravaanareille!!!

HYTÖNEN RAIMO 12.04.2010 23:31

Selvennetään hieman tuota Juhanin vastausta: Jos kysymyksessä on ulkomaalaisen omistama ulkomaalainen auto, sitä saa kuljettaa Suomessa suomalainen vain auton omistajan tai tämän edustajan ollessa autossa mukana. Jos taas kysymyksessä on Suomessa asuvan suomalaisen omistama ulkomaalainen auto, se on ilmoitettava Suomen tullissa tullattavaksi mahdollisten verojen suorittamiseksi ja rekisteröitäväksi Suomen rekisteriin. Kysymyksessähän on auton osto ulkomailta (tai ulkomailla rekisteröidyn auton osto Suomessa). Auto saa ns. tullikilvet, jotka on vaihdettava tietyn ajan kuluessa virallisiin suomalaisiin kilpiin

HYTÖNEN RAIMO 12.04.2010 23:37

Ja ne tullikilvet saa kuukaudeksi 150 eurolla ja seitsemäksi kuukaudeksi (taxfree asiakkaat, YK -sotilaat jne...) 700 - 1000 eurolla.

HAAPANEN TIMO 13.04.2010 17:20

Mutta jos tässä kysytäänkin ulkomaalaisen kuljettajan kuljettamaa muualle kuin Suomeen rekisteröityä autoa, vetämässä suomalaisessa rekisterissä olevaa vaunua?

Saksan punapäisellä kilvellä saa ajaa Suomessa, ei tarvitse kahdesti tehdä vakuutusta. Koskee siis tuontiautoja.

@timppa

HYTTILÄ ESKO 13.04.2010 17:58

Niissä on kyllä voimassaoloaika stanssattuna kilpeen. Yleensä vain muutaman päivän. Suomen satamassa/rajalla noihin saa tarrakilven muutamaksi päiväksai mikä sisältää vakuutuksen. Itse en ole 5:llä tuodulla autolla vielä saanut käyttää punapääkilpiä suomessa, aina on tullut tarrakilpi rannassa.

HAAPANEN TIMO 13.04.2010 20:42

Muistaakseni silloin kun Saksan katsastus alkoi täällä riittämään, (tekninen katsastus) loppui tarrakilpipakko punakilvillä tuoduissa autoissa. Viimeinenkin peruste tarralapulle katosi katsastuksen riitävyyden myötä.

Punakilven saa pitkäksikin ajaksi jos viitsii maksaa sen kalliin vakuutuksen. Keltapäinen on asia erikseen, se on voimassa vain Saksassa, ja sen saa myös katsastamattomaan vehkeeseen. @timppa

HYTTILÄ ESKO 14.04.2010 08:19

Ei hullukaan maksa saksan punapääkilpivakuutusta pitemmäksi aikaa. Tarrakilvessä on vakuutus mukana. Sitten näyttää sen tullissa , katsastaa ja saa tarralapun kolmeksi kuukaudeksi / kunnes veropäätös on valmis.

HAAPANEN TIMO 14.04.2010 15:24

Ota nyt vain ne tarrakilvet vasta siellä katsastuksessa, jos punapäissä aikaa vielä on.

Kalliit vakuutukset punapäisissä on, viime syyskuussa velipoika osti Saksasta vaunun, veteli sen Espanjaan ja Portugaliin. Kolmen kuukauden vakuutus maksoi n.250€. @timppa

HYTTILÄ ESKO 14.04.2010 16:22

Ei ole tällä hetkellä vaihto mielessä, katellaan joskus

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.