Vetoauton peili Hagus Sekundo

STRENGELL PASI 17.03.2010 15:51

Hei,

Onko kellään kokemusta ko. peilistä?

http://www.caravanmarket.fi/lis%C3%83%C2%A4peili-sekundo-6327-p-47108.html

TOHKA PETRI 17.03.2010 17:25

On ollut pari kesää käytössä. Suht rauhallisesti pysyy varren nokassa, helppo ja nopea asettaa paikalleen. Pysyy hyvin paikallaan. Peili on vilkuilematta koko ajan hyvin näkökentässä kun ovat siellä vähän edempänä lokasuojassa kiinni. Ja oikein säädettynä niistä voi jopa arvioida yhdistelmän leveyttä ahtaissa paikoissa.

Vaihdoin autoa ja eivät enää tähän uuteen passattiin käykään. Lokasuojan ja konepellin väliin tuleva peilin jalan osa ei mene konepellin muotoilusta johtuen tarpeeksi "syvälle" peltien väliin... Perineiseen tyyliin rakennettuun korimalliin mahtuu hyvin, jos konepellin ja lokarin välissä on sellainen "normaali" rako.

Pitää siis hommata uudet peilit.

Tarkoitus onkin ollut laittaa nämä tuonne tavaratorille myyntiin... kuhan kerkii, mutta jos tässä yhteydessä sallitaan, niin myynnissä ovat. 50€.

Peilit ja kaikki osat suojakumeja myöten täysin ehjät (tosi vähän käytetty, eli uutta vastaavat). Löytyi alkuperäinen pakkauslaatikkokin, jossa tallella mukana tulleet lisäosat (pitempi lokasuojan "alle" tuleva muovikoukku ja lokasuojan ja konepellin väliin tulevaan peilin osaan on jonkinmoiset lisäkikkulat... liittyvät ilmeisimmin auton kokoon -> josko vaikka oikein iso lokasuoja olis tai jotain....)

kysellä voi lisää: petrosp @ netti.fi (välit kiinni @-merkin molemmin puolin)

WALLIN JUHA 17.03.2010 19:00

minusta melko hankalat käyttää / asentaa ja joka asennuksen jälkeen joutuu säätämään uudelleen . muuten kyllä tukevat ja pysyy hyvin paikoillaan kunhan vaan kiristää hampaat irvessä joka ruuvin ja mutterin .

TOHKA PETRI 17.03.2010 20:44

No asentaminen paikalleen ei ole hankalaa, vie aikaa muutaman sekunnin per peili. Auton pellin puhtaudesta kontaktikohdassa kannattaa huolehtia, ettei jää hiekkaa väliin. Paikalleen laiton yhteydessä ei ole tarvinnut säätää ruuvien kireyttä ensimmäisen kerran jälkeen (kolme ruuvia/mutteria per peili). Ruuvit ovat pysyneet "sopivassa" kireydessä ensimmäisestä säädöstä lähtien.

Peilin suuntaus luonnollisesti menee helposti uusiksi, mutta siinä riittää yleensä hienosäätö peiliosaa kääntämällä... riippuu vähän miten peilit välillä säilyttää. Suuntauksessa on toisen apu paikallaan, ettei tarvitse edestakas ratin takaa pomppia... se on rasittavaa.

MÄKELÄ TUOMO 17.03.2010 21:47

Samaa mielipuolta kuin Wallin.Ei häävit.Jouduin viime kesänä hankkimaan moiset kun hukkasin kunnolliset 25v palvelleet peilini.Niitä ei tarvinnut säädellä eikä kiristellä,senkuin losautti paikalleen.Palvelivat 6-7 erimerkkisessä autossa.Peililasien muoto oli oivallinen.Sääli kun en muista merkkiä.Hagukset häviävät niille 10-0.Osta kunnolliset niin pitkässäjuoksussa et kadu .

STRENGELL PASI 18.03.2010 12:54

Mielelläni kuulisin vinkkejä, mitä nuo kunnolliset peilit ovat. Emukit eivät todennäköisesti käy (autona Nissan). Kumirenksuilla kiinnitettävät yleismallit eivät pääsääntöisesti käy, koska sivupeilit ovat puolipyöreät. Itse asiassa nuo Hagusit näyttävät netistä saatavissa olevan tiedon mukaan parhailta, jos vain mahtuvat lokasuojan ja konepellin väliseen rakoon. Kunpa pääsisi kokeilemaan eri malleja ...

LAHTI ANTTI 18.03.2010 14:17

Mulla on ollut hieman samanlaiset käytössä parisenkymmentä vuotta. Enkä vapaaehtoisesti vaihda toisenlaisiin. On helppo laittaa paikalleen, näkee hyvin päätään kääntämättä taakse, eikä tarvitse säädellä. Ainoa edellytys on, että kiinnike mahtuu lokasuojan ja konepellin väliin. Noin 3-4 mm riittää.

LAHTI ANTTI 18.03.2010 14:37

Tässä vielä toivottavasti parempi kuva peilistä. Kävin sen äsken ottamassa.

HINKKURI MARY-ANN 18.03.2010 20:21

Noissa Antin peilessä on fiksua vaalea & näkyvä tausta vastaantulijoille & jalankulkijoille. Jos niitä on nykyisin vielä saatavissa, kaivattaisiin tietoa valmistajasta tai myyjästä! @Pasi

TOHKA PETRI 18.03.2010 21:01

Pasille: Jos liikut Vantaalla päin, niin käy sovittamassa Hagusin peilejä. Ei ne nyt niin huonot ole... käyttäsin ite, mutta ku ei istu autoon... Varastosta löysin myös aika paljon Antin kuvan kaltaiset peilit. En muistanutkaan niitä, täytyy sovitella jos vaikka kävis pasuunaan... epäilen kyllä.

... ja kunhan Tuomo vaan muistaisi minkä merkkiset peilit häneltä katosi... niin voisin myös hankkia... ei tarvitsisi säädellä ainakaan kahteenkymmeneenviiteenvuoteen....

MÄKELÄ TUOMO 18.03.2010 21:09

Minun kriteerini peileille ovat:Metallia runko osat,kromatut/niklatut,peili hieman kupera,kiinnitys konepellin rako-lokasuojan kaari.Jousella tai jämäkällä kumilenkillä.Ruostumattomat ruuvit.Joskus olen omistanut merkkikohtaisilla kiinnityksillä olevat peilit.Olivat ihan hyvät mutta eivät käyneet muihin malleihin (saab).Hermot menee rimpuloilla ku pitäää säädellä joka pysähdys paikalla.Pikkujuttu mutta rassaa pientä kulkijaa.Kaikenlaisia rimpuloita on joskus tullut ostettua valitettavasti.

MÄKELÄ TUOMO 18.03.2010 21:16

Yksi mainittava asia niissä Haguksissa on.Niitä ei rosvot voi helposti pölliä jos käyttää siellä konehuoneen puolella,eikä rekat vie.Olen ehkä turhan kriittinen jos secundot kelpaavat niin osta pois.

MÄKELÄ TUOMO 18.03.2010 21:20

Korjaus edelliseen:mukana tuleva rautalanka lenkki suojaa pitkäkyntisiltä

HALMEENMÄKI JUHANI 18.03.2010 22:02

Uskallan sanoa kuvan perusteella, ettei Antin peilejä saa enää myydä. Peileissä kun pitää olla mekanismi, jolla ne taittuvat mahdollisessa onnettomuudessa. Ja se ei ole hyvä käytön kannalta. Vanhat peilit saa onneksi käyttää loppuun, eli niitä ei kannata hukata!

PELTONEN RAIMO 19.03.2010 11:08

Olis haussa peilit suzukin vitaraan.Jos joku tietää mistä tämmöisiä kuvassa olevia peilejä löytää.Näyttäis nokkapelti olevan tässä autossa samallainen kuin vitarassa.

TIMONEN JAAKKO 19.03.2010 15:38

Meillä on ollut ko. kumikiristeinen (ei ole metallijousia) peili Omegassa ja Vectrassa. On toiminut erittäin hyvin, kiinnitys on napakka ja näkyvyys on ollut hyvä. Ennen hankintaa kannataa varmistaa, etä konepellin ja lokasuojan väli on niin tilava, että peilin kiinnitys onnistuu/sopii! Hyvää kevättä! Jaakko

VAINIO OLLI-PEKKA 21.03.2010 09:58

Ainakin Volvolta saa vastaavanlaisia peilejä, tiedä sitten sopivuudesta muihin merkkeihin.

Peiliä voi katsoa täältä: http://vccs.volvocars.se/accessories/cat/fi-FI/P2X/pack-n-load/tow/VCC-249287.htm

olli -
STRENGELL PASI 24.03.2010 10:13

Petri Tohkalle: Voisin pistäytyä kokeilemassa noita peilejä ja ehkä ostaakin, jos sopivat.

Mulle voi laittaa sähköpostia pasi.strengell@lycos.com, niin sovitaan aika ja paikka.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.