Sallittu leiriytymisaika max 3 kk.

LEHTINEN PERTTI 28.01.2010 17:06

Hei teille.

Ryhdyin tässä kyselemään paremmin asioista tietäviltä kun Hangossa liikkuu huhu, että leirintäalueella saa kausipaikkalainen olla asuntovaunun kanssa paikallaan vain korkeintaan 3 kk kerrallaan, senjälkeen pitää siirtyä.

Tämä kuulemma perustuu maastolakiin tai johonkin asetukseen tai muuhun viralliseen määräykseen, mutta kuitenkin muuhun kuin Hangon kaupungin itse itselleen laatimiin sääntöihin.

Tällaisen lausunnon on esittänyt minulle kerrotun mukaan Hangon kaupungin virkamies leirintäaslukeskustelun yhteydessä.

Oudolta kuulostaa, mutta onko kukaan tietoinen onko tällaista lakia tai asetusta todellisuudessa olemassa ja jos on, miten sitä sovelletaan?

Tiedosta kiitollinen

VARTIAINEN JOUKO 28.01.2010 17:24

Ei kyllä tuollaisen "huhun" perään kannata kovin vakavasti reagoida. Jos asiassa olis jotain totuuden perään, niin luulis että aiheesta olisi käyty julkista keskustelua. Aika omaperäinen ulkoilulain leirintäalueita koskevan säädännön tulkinta tuo aikaraja olisi. Mutta jäädään kuulolle jos joku tietäs paremmin asiasta.

JANHONEN MATTI 28.01.2010 19:01

Oliskohan kuitenkin kyseessä väärinkäsitys.

Kotikuntalain mukaan yli kolme kuukautta tilapäismajoituksessa majoittuvan (mökki, vaunu, auto jne.) tulee ilmoittaa maistraatille myös tilapäinen asuinpaikkansa. Ilmoittajan kotikuntaa tämä ilmoitus ei muuta. Oliskohan kyse tästä?

Nythän tuo kotikuntalaki on parhaillaan muutoksesssa ja vanhukset on vihdoinkin samassa hallitusmuodon mukaisen oikeuden valita kotikuntansa.

Tokihan leirialueen pitäjä voi asettaa tällaisen 3 kk max-ehdon, mutta siinä on kyseessä eri asia, mitä kysyjä ilmeisesti tarkoittaa.

LIIMATAINEN HANNU 28.01.2010 20:28

Matti, yksi a-kirjain puuttuu kommentistasi! ;-))

JANHONEN MATTI 28.01.2010 20:57

Totta, sen korvaa toisessa kohtaa yksi ylimääräinen s-kirjan. Tai tein sen oikeastaan tahallani. Jotain inhimillisyyttä sentään.

VARTIAINEN JOUKO 28.01.2010 21:22

Meihin "vanhuksiin" kai jo ennakolta suhtauduttiin lainuudistusta ennakoivasti kotikunnan muuton yhteydessä vuosi sitten, kun muutettiin Helsingistä tänne Riihimäkkeen. Ei kukaan pistänyt juntturiin, kun nosteltiin kamppeet muuttoautoon suunnaksi uusi kotikunta ;)

AHJOS TIMO 28.01.2010 21:30

Olisikohan mahdollisesti kysymys seuraavasta: Asuntovaunun tai -laivan tai vastaavan pitäminen paikallaan sellaista käyttöä varten, joka ei liity tavanomaiseen retkeilyyn tai veneilyyn edellyttää toimenpideilmoituksen jättämistä kunnan rakennusvalvonnalle. Ilmoitukseen on liitettävä karttaote, josta selviää hankkeen sijainti kunnan alueella ja siinä on selvitettävä ainakin käyttötarkoitus ja -aika, mitat, materiaalit, värit, kulkuyhteydet ja jätehuolto.

AHJOS TIMO 28.01.2010 21:32

Edellisen viestini tiedot kopioin Hollolan rakennusvalvonnan sivulta http://www.hollola.fi/ymparisto/rakval/toimilm.htm

JANHONEN MATTI 28.01.2010 22:55

Silversandin nettisivuilla kaupataan kausipaikkaa ajalle 25.4.-31.9. hintaan 740 e + sähkö. www.silversand.fi Eikös siitä tule pidempi aika kun kolme kuukautta.

KATAJAMÄKI HARRI 29.01.2010 18:31

meillä päin kausipaikka on vuoden kerrallaan,saa toki vähemmäksikin ajaksi,vaunussa tai autossa saa myös asuakin täysipäiväisesti jos siltä tuntuu,olen kuullut että myös asuvatkin,hinta tosin on ehkä hieman toinen kun normaali kausipaikan hinta,sitä en tosin tiedä pitääkö kyseisessä tapauksissa tehdä mitään ilmoitusta viranomaisille,esim:kunta,kaupungi tai joku muu instanssi.

ANTTILA MARKKU 29.01.2010 18:52

En ole Silverstrandissa ollut vaunulla mutta motellissa yöpynyt useita viikkoja.Aika suolaselta tuntuu tuo hinta vaikka paikka onkin hieno.Harrastavat sitä varjolla vedättämistä siellä.Aika töykeä palvelu noin yleisesti sanoen ja tuntuu paikka aina vaan menevän huonommaksi.

LEHTINEN PERTTI 29.01.2010 19:20

K I I T O S !

Olipa hyviä vastauksia ja tulleet tänne kuin lumi taivaalta, lähes yllättäen, melkein tilaamatta. Kiitos teille karavaanarikaverit.

Näiden viestien perusteella olen saanut hyvän ymmärryksen siitä mikä on käsitetty väärin asiayhteysien osalta ja mitkä osaalueet on tässä keskustelussa huomioitava. Nyt osaan/osaamme selvittää tilanteen mahdollisimman oikein.

Oikea on arvio Silversandista. Kausipaikan hinta Silversandissa on suolainen ja palvelut ovat surkeat, olleet sen jälkeen kun Hanko karavaanarit on alueelta poistuneet.

Alue on ilmoitettuun tähtiluokitukseensa nähden aivan eri tasoa, siis alemmalla tasolla. Hyvä jos yksi tähti tippuisi.

Kehityssuunnitelmat alueen isännillä, vuokraajilla ovat kuitenkin huimat. Valitettavasti ne eivät ensisijaisesti kohdistu karavaanimatkailuun vaan mökki- ja hotellimajoitusmatkailuun. Näiden asioiden ympäriltä tässä juuri kyselenkin ja suuresti kiitän teitä karavaanarikaverit avusta.

Ehkä Hangon alueesta tulee vielä josks leirintäalue, jota voisi suositella varauksetta kenelle vain ja voisi olla varma, että alueen palvelut toimivat, palvelu on ystävällistä ja alueella viihtyy sekä siellä on myös turvallista olla.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.